Gönderen Konu: KRANK MILINDEN GELEN SES  (Okunma sayısı 5067 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 265000
  • Model Yılı: '93
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
KRANK MILINDEN GELEN SES
« : Aralık 10, 2016, 14:01:17 »
Herkeze iyigunler, aracim 93 model 1.6 karburatorlu corolla. Gecen gun bandirmadan edremite ordanda manisaya gectim, toplamda 450 km yol yaptim. Sabah herhangi bir sorun yoktu ama edremitten manisaya giderken belli devirlerde ve motor bosa geldigi zamanlar sikirsikirsikir ses gelmeye basladi ilk basta kayisdan diye dusundum ama saga cekip motor kapitunu actigimda motorun icinde sanki iki metal birbirine ritimli sekilde vuruyor gibiydi, ertesi gun sanayiye gidip gosterdigimde krank milinde sorun oldugunu soyledi bende simdilik kalsin dedim, arabanin gidisinde hararet gostergesinde bir sorun yok ama yokusta cekis dustu farkedilir bir sekilde, yag yakma ve su eksiltmede yok, pazartesi birakicam ustaya bakicak, sorum su sadece sorunlu yeri mi yaptirayim yoksa acilmisken pistonlar kollar vs herseyi degistirsem mi baharda satmayi dusunuyorum.

Toyota Club Türkiye

KRANK MILINDEN GELEN SES
« : Aralık 10, 2016, 14:01:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Ynt: KRANK MILINDEN GELEN SES
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2016, 17:53:13 »
Burak bey;

Krank mili motorun omurgasıdır.Bu milde meydana gelebilecek bir hasar/mil kesilmesi  sadece mil ile sınırlı kalmaz.Biyel kolları pistonlar mil yatakları (dolayısı ile motor bloğu) gibi motorun ana parçalarının hepsine zarar verebilir.Öyle bu gün yaptırmayayım yarın bir ara baktırırım gibi bir parça değil yani.

Yalnız benim anlamadım teşhis nasıl kondu? Krank milinin neresi arızalıymışta ses yapıyormuş ve bunu nasıl teşhis ettiler.Motorun kaputunu açıp dinlediler mi yoksa karteri falan söküp baktılar mı? Öyle dışarıdan bakıp görünen bir parça değil ki bu mil.

Yoksa kasnaklar gibi bağlantılı başka yerlerde  bir sürtme varda krank mili arızalı diyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 265000
  • Model Yılı: '93
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: KRANK MILINDEN GELEN SES
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2016, 20:00:51 »
Burak bey;

Krank mili motorun omurgasıdır.Bu milde meydana gelebilecek bir hasar/mil kesilmesi  sadece mil ile sınırlı kalmaz.Biyel kolları pistonlar mil yatakları (dolayısı ile motor bloğu) gibi motorun ana parçalarının hepsine zarar verebilir.Öyle bu gün yaptırmayayım yarın bir ara baktırırım gibi bir parça değil yani.

Yalnız benim anlamadım teşhis nasıl kondu? Krank milinin neresi arızalıymışta ses yapıyormuş ve bunu nasıl teşhis ettiler.Motorun kaputunu açıp dinlediler mi yoksa karteri falan söküp baktılar mı? Öyle dışarıdan bakıp görünen bir parça değil ki bu mil.

Yoksa kasnaklar gibi bağlantılı başka yerlerde  bir sürtme varda krank mili arızalı diyorlar?

1 bucuk yil once arabayi alirken goturdugum motor ustasi arabanin kaputu acip bir sure dinleyip bakti krank milinden cok az ses geliyor ama 2 3 sene sakin kullanirsan sikinti cikaricagini sanmam ama motorun durumu da iyi diyemiyorum demisti, gecen goturdugum yerde krank mili deyince oyledir heralde diye dusundum, goturdugum yer neden oyle birsey yapti bimiyorum ama motor calisirken buji kablolarini teker teker cikarip sesi dinledi 3 buji kablosunu cikardiginda ses birden degisti daha fazla artti o sekilde koydu teshisi