0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Far için 2-3 firma var üretim yapan. Tasarımı oldukça pahalı ve zahmetli olduğundan standart yine 2-3 model yapmışlar ve lisanssız OEM olarak satın alınabilecek bir tek bu modeller var. Diğer üretimini yaptıkları farlar hep marka lisanslı. Biz de hatta elektrikli arabamıza aynı bu otobüsteki far ve stoplardan kullanacaktır. Farba üretimi olmaları lazım. Sıfırdan far tasarımı için 1-2 milyon $ fiyat vermişlerdi bize.
Otobüsü üretebiliyoruzda Otomobil nerede kaldı arkadaş ?Şaşırmamak elde değil.
Merak ettiğim için soruyorum;zaten biz İstanbul da metrobüs için Hollanda dan elektrikli almıştık ta,ancak verdiği güç yokuşlarda (malum istanbul) araç dolu olduğunda verimli olmadığı için trafikten çekilmemişmiydi?yanlış mı hatırlıyorum
Keza hem üretim, hem tasarım ile Aegea (Ege) da çok önemli, Alper'in bahsettiği gibi tasarımı üzerine almış bir üretim. Umarım daha da gelişirler,
Fiat Aegea mı? Tipo mu? https://www.fiat.com/tipo/tipo-sedan
Aynen Özcan'ın belirttiği gibi, Aegea, trim tasarımları Bursa, bir tanesi çok değerli bir arkadaşımız tarafından olmak üzere. İtalya bu işin piri diye düşünüldüğünde Türk tasarımı adına iyi bir adım.