Gönderen Konu: T25 Avensis Sol Arka Sinyal  (Okunma sayısı 3615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
T25 Avensis Sol Arka Sinyal
« : Aralık 06, 2016, 16:27:14 »
Arkadaşlar dün itibariyle sol arka sinyalim yanmamaya başladı. Bugün özel servise (Bosch) gittim, ampul değiştirdik ve o müthiş sonuçla karşılaştım. Sağlam ampulde de sinyal yanmıyor :(

Usta aracı bırakman lazım elektrik sistemine bakacağız dedi ama güvenemedim bırakmadım. Hafta sonuna kadar aracı kullanmayacağım mümkün olduğunca ve yetkili servise götüreceğim.

Başınıza geldi mi bu olay daha önce? Sigorta mıdır, kablo sistemi midir, maliyeti nedir?

Toyota Club Türkiye

T25 Avensis Sol Arka Sinyal
« : Aralık 06, 2016, 16:27:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 Avensis Sol Arka Sinyal
« Yanıtla #1 : Aralık 06, 2016, 16:45:24 »
Sol ön yanıyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2016, 16:47:21 »
Sol ön yanıyor mu?

Yanıyor Murat Bey, sol ön ve sol çamurluktaki sinyaller yanıyor hızlı hızlı. Sol arka yanmıyor sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2016, 16:51:48 »
Yanıyor Murat Bey, sol ön ve sol çamurluktaki sinyaller yanıyor hızlı hızlı. Sol arka yanmıyor sadece.

T27 avensis ile aynı ise sistem sigortadan kaynaklı değil galiba. Röle kaynaklı bir sıkıntı da yok. Muhtemelen arka sinyale giden kablo sokette sıkıntı var gibi. Usta hiç uğraşmadı mı?  Sadece ampülü takıp deneme mi yaptı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2016, 17:02:36 »
T27 avensis ile aynı ise sistem sigortadan kaynaklı değil galiba. Röle kaynaklı bir sıkıntı da yok. Muhtemelen arka sinyale giden kablo sokette sıkıntı var gibi. Usta hiç uğraşmadı mı?  Sadece ampülü takıp deneme mi yaptı?

2 dk kadar uğraştı. Ampulu taktı olmadı, bir aletle arka far soketinin yuvalarına baktı, kapattı. Arka sinyale giden kablo soketine elektrik gelmiyor gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi. Kablonun değişmesi için acaba döşemenin, koltukların falan sökülmesi mi gerekir ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2016, 17:12:37 »
Kablo sökülmesine vs gerek yok bence
Arka sinyal soketinin alt kısmına bakın ampul dibine değen yaylı kısım zamanla esnekliğini yitirip geri kaçmıştır.Biraz yukarı doğru çektirerek halledilebilir.
sinyaller çalışırken bir kaç kez minik darbe uygulayın muhtemelen yanacaktır.
Güvendiğiniz bir elektrikçiye götürün servis işi büyütür muhtemelen.
Geçmiş olsun,selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2016, 17:21:41 »
Kablo sökülmesine vs gerek yok bence
Arka sinyal soketinin alt kısmına bakın ampul dibine değen yaylı kısım zamanla esnekliğini yitirip geri kaçmıştır.Biraz yukarı doğru çektirerek halledilebilir.
sinyaller çalışırken bir kaç kez minik darbe uygulayın muhtemelen yanacaktır.
Güvendiğiniz bir elektrikçiye götürün servis işi büyütür muhtemelen.
Geçmiş olsun,selamlar

Teşekkürler Ümit Bey. Maalesef bulunduğum memlekette güvendiğim bir elektrikçi yok, güvendiğim hiç bir usta yok sanayi dahilinde. Hepsi birbirinden kötü. O yüzden 12 senedir sanayi önünden geçmemiş aracı şimdi güvenmediğim insanların eline bırakmak istemiyorum. Dediğiniz yönetim ben sinyal yanarken denedim, soketle oynadım yukarı aşağı ittim biraz ufak darbe uyguladım ancak tık yok.

1 hafta kadar önce yanmamazlık yaptı sonra düzeldi, sonra tekrar yaptı, tekrar düzeldi :) ancak 2 gündür hiç yok. Bu durumdan aslında uyanmam gerekiyordu işe, ampul sorunu bu şekilde bir yanıp bir yanmamazlık yapmaz, pat der gider.

Dediğiniz gibi temassızlıkmış gibi geliyor bana da ama işe o temassızlık nerede acaba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 06, 2016, 17:48:57 »
Oraya giden kablo için öyle koltuk falan sökmez herhalde. Şoför kapı eşiğinin altından geçiyor kablo. Bagaj içerisinde zorlayarak sol tarafa baskı yapacak herhangi bir yükleme yaptınız mı bu arıza öncesinde?  Sökse Sökse bagaj içi döşemeyi yarım söker o da çok zor bir olay değil  :tamam: eliniz yatkınsa ölçü aleti falan kendiniz test edebilirsiniz
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2016, 18:01:02 »
Oraya giden kablo için öyle koltuk falan sökmez herhalde. Şoför kapı eşiğinin altından geçiyor kablo. Bagaj içerisinde zorlayarak sol tarafa baskı yapacak herhangi bir yükleme yaptınız mı bu arıza öncesinde?  Sökse Sökse bagaj içi döşemeyi yarım söker o da çok zor bir olay değil  :tamam: eliniz yatkınsa ölçü aleti falan kendiniz test edebilirsiniz

Elim bu tip işlere yatkındır aslında ancak ölçü aletim yok maalesef. Bagajda o kadar yük kesinlikle taşımadım, 1-2 çanta koymuşumdur en fazla :) Sigorta kısmını kurcaladım ancak şemada sis farı, stop lambası vs gibi elemanları buldum ama sinyali bulamadım. Yarın biraz da soketle oynayayım bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2016, 18:40:18 »
Akşama müsait olursam devre şeması varsa buraya yazarım hocam  :tamam: madem sanayiden uzak olmak istiyorsunuz ölçü aletiniz mutlaka olsun  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2016, 19:27:01 »
Tuna bey merhaba,
Aynı araçtan bendede vardı anlattıklarınız tamamen soketle ilgili gözüküyor.
Şu an çok net hatırlıyamıyorum ama sanırım sinyal soketi çıkıyordu lamba sokete bağlı iken çıkıyorsa dörtlü ikazları yakıp lamba ile oynayın yanacaktır.Ancak dediğim gibi ampul dibine gelen parçaya bakmanız gerek kesinlikle.Çok öenmli bir arıza olduğunu sanmıyorum.
olmazsa burada araç stop/s,nyal kısmının arkadan resmini paylaşırsanız dahada yardımcı olabiliriz.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2016, 20:20:39 »
YEŞİL BEYAZ bir kablosu var bu sinyalin, Soketide bu aşağıdaki gibi

[attach=1]

Soldaki olan normal arabalar sağdaki station Wagon arabaların soketi,

Şimdi bu sokete bir kaç kablo geliyor, bu bilgiler kesin net bilgiler değil çünkü bu arabadan bende yok, sadece anlayabildiğim kadarıyla.

YEŞİL BEYAZ SİNYAL KABLOSU SOKETTE 3 NUMARALI PİN
SİYAH BEYAZ NÖTR KABLOSU SOKETTE 2 NUMARALI PİN
YEŞİL BEYAZ NORMAL ARKA KIRMIZI LAMBA KABLOSU SOKETTE 4 NUMARALI PİN
YEŞİL BEYAZ FREN KABLOSU SOKETTE 1 NUMARALI PİN
KIRMIZI BEYAZ SİS KABLOSU SOKETTE 5 NUMARALI PİN
KIRMIZI BEYAZ GERİ VİTES KABLOSU SOKETTE 6 NUMARALI PİN

BUDA DEVRE ŞEMASI

[attach=2]
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2016, 20:34:05 »
Murat hocam devre şemasını inceledim, Front Left, Front Right ve side sinyalleri gördüm ancak sigorta kutusunda göremediğim gibi burada da rear left/right sinyalleri göremedim :) Yarın bir ölçü cihazı bulup 3 numaralı pindeki yeşil beyaz kabloyu kontrol edeyim. Kabloya elektrik geliyor, lambaya aktarılmıyorsa soketi değiştiririm.

Ümit Bey az önce araca gittim daldım soketin olduğu kısma, soketi oynadım, çıkardım tekrar taktım biraz yukarı aşağı ittim, hafifçe vururmuş gibi yaptım :) (dörtlüler açıktı bu sırada) ancak hiç tepki yok sinyalde. Lamba sokete bağlı iken sinyalin olduğu kısım ayrılıyor fardan. Yarın gündüz gözüyle bir daha bakacağım.

Çok teşekkürler cevaplar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2016, 20:53:42 »
Tuna sistemin tek sigortası var, yani senin sadece arka sol çalışmadığı için sigortadan sıkıntı olma ihtimali yok.  Sigortası da motor kaputu altında HAZARD yazan 10A sigorta  :tamam:

Aynı sokete 3 tane yeşil beyaz kablo geldiği için yerini tam olarak saptama yapman için 7 pinden 6 sı dolu 7.boş ona göre 3.pini anlarsın  :tamam:

Gerçi araban station wagon değil dimi?  Sedan arabaya göre yazdım ben pinleri  :tamam:

Sol arka Rear combination Light lh diye geçiyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2016, 20:56:34 »
Tuna sistemin tek sigortası var, yani senin sadece arka sol çalışmadığı için sigortadan sıkıntı olma ihtimali yok.  Sigortası da motor kaputu altında HAZARD yazan 10A sigorta  :tamam:

Aynı sokete 3 tane yeşil beyaz kablo geldiği için yerini tam olarak saptama yapman için 7 pinden 6 sı dolu 7.boş ona göre 3.pini anlarsın  :tamam:

Anladım hocam sigortadan olsa sinyaller çalışmazdı o zaman tabii. Evet bir pin boştu baktığımda fark ettim onu, 3. pine elektrik gelip gelmediğini ölçmek kalıyor o zaman. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2016, 08:54:30 »
Dün gündüz biraz daha kurcaladım, sinyal panelini söktüm arkasını önünü inceledim soketi çıkardım soketin girişlerine baktım orada gözle görülür bir durum yok, ampulu çıkardım taktım, bastırdım çevirdim oynadım, yine tık yok :) sinyal kablosunu da buldum 3. pin yeşil beyaz, o da halinden memnun görünüyor ancak avometre vs gibi bir araç bulamadığım için gözle kontrol edebildim. Cumartesi sabah bir aksilik olmazsa gideceğim servise, sonucu bildiririm buradan :) teşekkürler fikirler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 10, 2016, 13:04:12 »
Tekrardan selamlar. Sabah geldim servise 3 saat oldu döşemeler söküldü ancak hala "çözdük" demiyorlar. Gecmisinde bikac kere 3 4 bin km'de bir aku degisimi ve stop lambasi degisimi olmus, elektrik problemi var ama cozucez diyorlar, bundan sonra bu problemleri yasamamaniz icin bakiyoruz diyorlar. Araci birakmam dedim sabirla bekliyorum bakalim :) umarim 4 haneli rakamlara cikmadan hallolur. (Turkce karakterler icin kusura bakmayin telefondan yazdim)

Edit: Cozuldu 5 saatten sonra :) problem alarm sistemiyle ilgili. Kablo, soket, sigorta, ampul her sey saglam, alarm devresindeki bi problemden dolayi calismiyormus sol arka sinyal. Cok ilginc :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 10, 2016, 13:15:45 »
Umarım kısa sürede sorun çözülür aynı kasayı kullandım bende ama hiç bu tür problem yaşamadım umarım kesin çözüm olur.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2016, 14:57:58 »
Tekrardan selamlar. Sabah geldim servise 3 saat oldu döşemeler söküldü ancak hala "çözdük" demiyorlar. Gecmisinde bikac kere 3 4 bin km'de bir aku degisimi ve stop lambasi degisimi olmus, elektrik problemi var ama cozucez diyorlar, bundan sonra bu problemleri yasamamaniz icin bakiyoruz diyorlar. Araci birakmam dedim sabirla bekliyorum bakalim :) umarim 4 haneli rakamlara cikmadan hallolur. (Turkce karakterler icin kusura bakmayin telefondan yazdim)

Edit: Cozuldu 5 saatten sonra :) problem alarm sistemiyle ilgili. Kablo, soket, sigorta, ampul her sey saglam, alarm devresindeki bi problemden dolayi calismiyormus sol arka sinyal. Cok ilginc :)

Geçmiş olsun  :tamam: kaç haneli rakamlara çözüldü  :D
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 10, 2016, 16:06:52 »
Geçmiş olsun  :tamam: kaç haneli rakamlara çözüldü  :D

3 haneli hocam :D yıllık yol yardim ile birlikte 370 liraya halloldu sag olsunlar indirim de yaptilar :)