0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eğer almadıysanız kameranın OBD destekleyip desteklemediğine bakmanız lazım G1W-C desteklemiyordu. Bununda açıklamasında yazmıyor. onun yerine sigortadan elektrik alın bence. mesela ben bunu kullanıyorum. Çakmaklık sigortasına taktım https://tr.aliexpress.com/item/1M-1-5mm2-Car-Cigarette-Cigar-Lighter-DC12V-Extension-Micro-Fuse-Tap-Holder-Lead/32272214179.html?spm=2114.13010608.0.0.3WkuZ5
Kontagi kapatinca guc kesilmezse bu is olmaz o zaman ama hud icin izledigim videolarda kontagi kapatinca cihaz da kapaniyordu. Kamera icin ise ne olur bilemiyorum. Cakmaklik arkasindan ek yapma isini anlamadim , bildigimiz delme uzatma ek yapma gibi birseyi mi kastettin? Yorumlarin icin sagol.
Yok henuz almadim ama sigortadan ek yaparak cakmakligi kullanmak daha mantikli geldi bana.
Kablo eki yapacaksınız.
kesme yok biçme yok. soketlerle herşey, tak kullan. kablolarıda gizleyince ortada gözüken fazlalık yok. tertemiz
Kaan senin attigin linkteki cakmaklik soketini soyluyorsun degil mi?
Ben linkteki ürünü kullanarak aynadan aldım enerjiyi. Corollada tavanda enerji varsa kamera için alınabilir. Yalnız bu mikro-mini USB ayrımına dikkat etmek gerekir, kullanılacak cihaza göre almak lazım.1pc 15W DC to DC Car Auto Vehicle Power Single Mini USB Adapter Converter Top Sale In Stock Free Shipping http://www.aliexpress.com/item/32614336933/32614336933.html (from AliExpress Android)
Mehmet Bey siz olayi kokunden halletmissiniz. Cok guzel gorunuyor. Gule gule kullanin. Kendiniz mi yaptiniz?
O yanından gelen çakmaklığa giren kısımla birlikte olan kablo zaten bunun işlevini görüyor. Bu devrede + - uçları belli, devre plastik içine hapseilmiş. Gelen kablonun çakmaklık ucu içindeki devrede açıkta kablolarını siz çıkaracaksınız ve elektrikçi bandıyla devreyi sarıp yalıtacaksınız. Kabloları çakmaklıkla temas eden metallerden koparıp çakmaklık yuvasının arkasına gelen aracın elektrik kablosuna ya ek yapacaksınız ya da Kaan ın dediği gibi sigorta tarafından bir sigortaya tutturacaksınız. Boşuna voltaj regülatörü almaya gerek yok.
Teşekkür ederim, evet kendim yaptım, kameraya da kısa sabit ayak aldım, orjinal vantuzlu olanı epey uzun, görüşü engelliyordu.Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2016, 09:56:57Mutlu, ben de ilk başta öyle yapmıştım ama kamera ile gelen o çakmaklılar kamerayı doğru düzgün şarj etmiyor, güçleri çok yetersiz. Aracı kapayınca enerji kesiliyor ve pil zayıf uyarısı veriyordu, çalıştığı esnada da şarj etmiyor kamerayı, çalıştıracak kadar gücü var. Bu 12-5V dönüştürücüden çok memnunum, çok kuvvetli.
Ben kapasitörlü modelleri kullandığım için abi hiçbir sıkıntı yaşamadım voltajdan yana.
Zengin işi