0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlattıginiza gore 1 nolu selenoid arizali gibi,Vitesi 2 konumuna alin,Hafif rampa yukari bir yol olsun.Hafif hizlanarak vitesleri sayın.Kaç defa vites degiştirecek?Normali;1. vites ile kalkıp 2. vitese alıp son devire kadar çıkması.1 nolu selenoid arızası durumunda;1. vitesi kullanmadan, 2. viyes ile kalkarak son devire kadar vites degiştirmez.
Şanzimanin komple elektrigini kesin,3. vites ile kalkar ve sadece 3. viyesi kullanır ki onu bile her zaman anlayamazsınız.
1 nolu selenoid valfgövdesi üzerinde (sanayide beyin derler ama alakası yok) Valfgövdesinede şanzıman inmeden, alt kapak sökülerek ulaşılıyor.Benim fikrimce, nazınız geçen bir ustanıza var ise,Önce bu selenoidlerin omajlarını ölçtürmeniz,Hata varsa zaten onu degistirdiginizde sorun çözülecek.İkiside saglam ise,1 ve 2 nolu selenoidler tıpatıp aynıdır.Yerlerini degistirmeniz ve kullanmanız,Degiştiginde sorun aynı mı?Yoksa sorun 2 ve 4 üncü vitese mi geçti?Bu soruların cevaplarına göre tedavi devam eder.Dikkat ederseniz daha işçilik hariç masraf yok.
Zafer bey,Bende usta degilim yanlıs anlaşılma olmasın.Yag degişiminde kullanilan yag hatali ise problemlere yol açar.Ama bu problem vites i pas geçme olamaz.Selenoidler kontrol edilirken zaten yag boşaltilacak.Bence ayni yagi koymayin yenileyin.Yagida forumun tavsiye edilen servisi TEM oto @Ufuk Sönmez (16363) den almanızı tavsiye ederim.Hatta problem hakkında benden daha tecrulebi bir kardeşimiz.İşine sahip çıkan usta görüyorum ki çok önemli.Sorununuzun çözülmesinde her zaman soru sorabilirsiniz, çekinmeyiniz.
Ufuk Sönmez çok mu uzak sana kardeşim. Biz ta Samsun dan gideceğiz yanına
Benim araçta 3.vitese kadar sıkıntı yok...4.vitese geçmiyor sanki devir 3000dk sonra motor bağırıyor yüksek hizlara ulaşırken gürültülü mesela araç 4.gecmiyor kesin seleneoid arızasını var acaba