Gönderen Konu: Auris MMT şanzıman 1 ve 2. viteste tekleme sorunu  (Okunma sayısı 2203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 79000
  • Model Yılı: '08
Auris MMT şanzıman 1 ve 2. viteste tekleme sorunu
« : Aralık 04, 2016, 22:06:51 »
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Konuyu araştırdım ama forumda bulamadım. Bu yüzden açtım. Varsa kusura bakmayın.

Birkaç gün önce 2008 Auris yarı otomatik 1.4 dizel araç satın aldım. Alırken çok içime sinerek aldım ama araçtan soğudum 2 günde.
Nedenine gelince kalkış esnasında gaza fazla basmadığım zaman araç sarsılıyor. Sanki gaza basıp basıp geri çekiyormuşum gibi. ara gaz yapıyor. Gaza fazla bastığım zaman bir problem yok ama az bastığımda 1 ve 2. viteslerde böyle bir sorun var. Aracı alırken ekspere de soktum herşeyi çok iyi dedi.
Km 79bin de. Çok yorulmamış bir araç. Üstelik kısa süre önce 2000 liralık bakım yapılmış volant falan değişmiş. Çok da anlamam ama...

Şimdiden teşekkür ederim
2008 Toyota Auris 1.4d-4d MM

Toyota Club Türkiye

Auris MMT şanzıman 1 ve 2. viteste tekleme sorunu
« : Aralık 04, 2016, 22:06:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris MMT şanzıman 1 ve 2. viteste tekleme sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2016, 22:17:54 »
1. vites için birşey diyemeyeceğim lakin dizel motor çok aşırı düşük devir sevmez. O nedenle 2. viteste 1500 devirin altında arabayı kullanmayın.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris MMT şanzıman 1 ve 2. viteste tekleme sorunu
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2016, 10:21:04 »
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Konuyu araştırdım ama forumda bulamadım. Bu yüzden açtım. Varsa kusura bakmayın.

Birkaç gün önce 2008 Auris yarı otomatik 1.4 dizel araç satın aldım. Alırken çok içime sinerek aldım ama araçtan soğudum 2 günde.
Nedenine gelince kalkış esnasında gaza fazla basmadığım zaman araç sarsılıyor. Sanki gaza basıp basıp geri çekiyormuşum gibi. ara gaz yapıyor. Gaza fazla bastığım zaman bir problem yok ama az bastığımda 1 ve 2. viteslerde böyle bir sorun var. Aracı alırken ekspere de soktum herşeyi çok iyi dedi.
Km 79bin de. Çok yorulmamış bir araç. Üstelik kısa süre önce 2000 liralık bakım yapılmış volant falan değişmiş. Çok da anlamam ama...

Şimdiden teşekkür ederim
Oncelikle maf sensorunu temizletin temizligi cok basittir olmazsa egr temizligi gerekebilir 50000 km de bir yapilmasi gerekiyor farki goreceksiniz ayni arac bendede var ve cok memnunum.

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi