0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,Ben birkaç hafta önce 2016 Corolla Multidrive S aldım ve almadan önce diğer otomatikleri incelediğimde ısınmaması için trafik ışıklarında boşa almak, dur kalk trafiğinde manuele alıp az vites geçişi yaparak ısınmasını engellemek gibi tavsiyeler vardı?Multidrive S için de kullanımda dikkat etmem gerekenler var mıdır? Daha önce jazz kullandığımda hiç vitesle ilgili birşey düsünmezdim ama sonrasında citroen C3 kullanınca İstanbul trafiğinde ısınmasın diye herşeye dikkat eder oldum. Toyotada durum nasıldır?
Merhabalar,Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Araçta start-stop yok ama c3 ile kıyaslanamayacak sanziman konforunda. Şimdilik yakıt haricinde gayet memnunum yakıtım da belli sure sonra düşmesini umuyorum.Tekrar teşekkürler
Hocam agresif kalkışlardan niçin kaçınmalı. Ne gibi zararı olur acaba cvt şanzımana. Cvt sanzumamlarda bu durmlari unutabilirsiniz agrasif kalkislardan kacinmanizi tavsiye ederim cvt sanzuman gercekten cok konforlu bir sanzumandir keyfini cikartin aracinizda start stop. Da varsa degmeyin keyfineLG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anahtarsiz calistirma varsa aracinizda, uzun trafik beklemelerinde tek tusla calistir durdur yapabilirsiniz. Kontak anahtarindan daha kolay.
Cvt kullanıcısı olarak 60 saniye veya üzeri bir ışıkta beklemem gerekiyorsa şunu yapıyorum. Vitesi boş (N) konumuna alıp stop tuşuna basıyorum, ayağım frende oluyor. Işığın yeşile dönmesine 10 sn. kala start tuşuna basıyorum çalışıyor, D konumuna alıp devam ediyorum. Bu şekilde bir sıkıntı yaşamadım. Eğer D konumundayken stop ederseniz tekrar çalıştırmak için P konumuna almanız gerekir.
merhabalar, park etmek istediğimde doğru vites kullanımı için bilgilerinizi rica edeceğim. aracı aldığım arkadaş şöyle tarif etti 'durduktan sonra ayak frende vitesi N ye al 1,2 sn. bekle. el frenini çek. ayağı frenden al. vitesi P ye alıp aracı stop et.' el kitabında ise, Vites kolu D konumundayken, fren pedalına basarak aracı tamamen durdurunuz. Park frenini(el freni) çalıştırınız ve vites kolunu P konumuna getiriniz. Motoru durdurmak için kontağı kapatınız. Yavaşça fren pedalını bırakınız.doğrusu el kitabıdır değil mi?
merhabalar, park etmek istediğimde doğru vites kullanımı için bilgilerinizi rica edeceğim. aracı aldığım arkadaş şöyle tarif etti 'durduktan sonra ayak frende vitesi N ye al 1,2 sn. bekle. el frenini çek. ayağı frenden al. vitesi P ye alıp aracı stop et.' Yazdıklarınızda küçük bir düzeltme yapayım. Eksik yazdığınız bir noktayı ekliyeyim. Belki burayı okuyup eksik uygulama yapan olmasın diye.N'den sonra El frenini çektik, sonra ayağı frenden kaldırıp ''sonra tekrak frene basarak'' vitesi P'ye al ve stop et. Servisin dediğide bu şekilde.