Gönderen Konu: Otomobil Anılarınız  (Okunma sayısı 1471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Otomobil Anılarınız
« : Aralık 02, 2016, 18:02:05 »
Selam;
İçinde otomobil barındıran anılarınızı burada paylaşabilirsiniz.
Keyifle...

Seneler önce, tatil mekanında bir arkadaşa, onların aracında araç kullanmayı öğretiyordum. Akşam üstü, deniz kenarı, güzel bir yer.
Pedallardan, kontağa, kornadan vitese hemen her detayı araç üzerinde anlattım. Hava da karardı tabi o sırada.
Vitesi boşa al, kontağı çevir, araç çalışınca kontağı geri bırak...
Ben yanda, arkadaş sürücü koltuğunda. Kontağı çevirdi, araç çalıştı. Ardından stop etti.
Tekrar çevir dedim, yine araç çalıştı, sonra yine stop. Bu 5-6 defa tekrarlandı.
Ben çalıştırayım dedim, çevirdim ve çalıştı. Normal çalışıyor.
Stop ettim, tekrar sen çevir dedim. Yine çalıştı ve stop etti.
Evreka, hemen tavan lambasını açtım. Tekrar çevir dedim. Çevirdi, araç çalıştı, çalışınca kontağı geri çevirdi ve doğal olarak araç stop etti.

Kıssadan hisse, demek bir şeyi nasıl, ne kadar bildiğimiz kadar, empati ile nasıl anlatabildiğimiz de önemli. Birimize çok basit gelen bir şey, başkası için kompleks görünebilir.

Toyota Club Türkiye

Otomobil Anılarınız
« : Aralık 02, 2016, 18:02:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Anılarınız
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2016, 18:43:21 »
Üniversitede okurken astra F im vardı(o aracım halen duruyor),bekarkene tabi o zamanki manitam ile geziyorduk,tabi kasetli teyp :) müzik çalıyor.sürekli tuşlara basıyor.
Ne yapıyorsun? dedim.
Kasetin diğer tarafını açmaya çalışıyorum dedi.bütün düğmelere basarak.
Kaset çıkarma tuşuna bastım, kasedi çevirdim tekrar taktım :)suratına baktım uzunca kendimi yerine koymaya çalışarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2016, 19:11:48 »
Üniversitede okurken astra F im vardı(o aracım halen duruyor),bekarkene tabi o zamanki manitam ile geziyorduk,tabi kasetli teyp :) müzik çalıyor.sürekli tuşlara basıyor.
Ne yapıyorsun? dedim.
Kasetin diğer tarafını açmaya çalışıyorum dedi.bütün düğmelere basarak.
Kaset çıkarma tuşuna bastım, kasedi çevirdim tekrar taktım :)suratına baktım uzunca kendimi yerine koymaya çalışarak :)

Empati budur mu diye baktın yoksa benim bu kızla ne işim var diye mi baktın  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2016, 19:26:43 »
Empati budur mu diye baktın yoksa benim bu kızla ne işim var diye mi baktın  :rofl: :rofl:
gerçekten bu kadar kafasız olamazsın diye düşündüm diye hatırlıyorum :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2016, 12:50:28 »
Biraz farklı şekli olmuştu. Yine eskilerde bir arkadaş araç almıştı, kardeşi de kullanıyordu. Ben de tembihledim, teybi araçta bırakma, (eski, kızaklı, sıradan bir teyp) bir şey zannederler diye, çek koltuk altına koy.
Bir gün eve geliyor, teybi çekip tavana koyuyor, o sırada arkadan ceketini alıp eve çıkıyor. Kendi kendine bir çey eksik diyor. Sonra koşarak aşağı, teyp yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2016, 19:47:27 »
İlçeye yakın köyde düğün vardı arkadaşlarla yayan gittik. Geri gelirken tanıdık bir amca rastladı bizi aldı,yolda sağ ön  lastik patladı. Durdu krikoyu çıkardı el freni tutmuyor tekerin arkasına taş koyun diye söyledi. Aracın önü hafif yokuş aşağı duruyordu,sağ arka tekerin altına taş koydum,tekeri söktük araç yürüdü krikonun üzerine düştü. Amca tekerin arkasına taş koymadınızmı diye sordu,koyduk dedim döndüm taş yok. Ahmet taşı ne yaptın diye sordum. Ee tekerin arkasına koyun demedimi deyince kahkaha atmamak için kendimi zor tuttum. Birinde Lada ile bayram tatiline gelirken Erzincan merkeze uğradık alışveriş yapmak için araç yolda geri vitese geçmiyordu. Alışveriş yaptık yanımdakiler aracı elle geriye ittiler millet bize bakıyor,arkadaşta şuna bak arkadaş marşta tam bozulacak zamanı buldu diyor halbuki araç çalışıyor  :lol: Altta şanzıman vites kolu bağlantısındaki mafsal vidası yalama olmuş yaptırıp kurtulmuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2016, 20:34:13 »
1992  yılında mercedes aracımız vardı denize gitmiştik cumartesi günü  çadır kurduk  ne güzel günlerdi.pazar günü akşam olunca dönme vakti gelmişti araba çalışmıyordu sanırım aküsü bitmişti tam hatırlamıyorum  kumda araç ittirip toprak yola çıkartıp vurdurup çalıştırmak çok zordu ben çocuktum o zamnalar her yer boşluk direksiyona beni geçirmişti babam toprak yola çıkana kadar direksiyonu böyle sımsıkı tutayım diye ne güzeldi bee keşke hep çocuk kalsaydım babam genç kalsaydı hafta sonları sahile gidip çadır kursaydık. Şimdi yazlığımız var çok şükür toyotamız var ama o zamanların tadı başkaymış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2016, 21:36:50 »
Yaklaşık 10 -12 yıl önce şahit olduğum bir olay,Kayseride Kiçikapı Beğendik marketten aksam hava kararmaya yakın saatlerde alışveriş için gelen bir vatandaş,şu an marka ve modelini tam hatırlayamadığım küçük aracı ile kaldırıma kenarına park etmek üzere yanaşırken kapağı muhtemelen çalınan mazgala sağ ön tekerleği düşmüş.Tam o an oradan geçiyordum.aracın sağ ön tarafı neredeyse asfalta oturmuş,aracın şoförü inmiş aşağıya ne yapabilirim diye düşünürken,çevreden geçenler,"yahu bir el atın"demesi ile birdenbire 2-3 kişi ön tampondan,2-3 kişi sağ ön çamurluktan araca bir "el" attılar,plastik tamponun  çatır çutur,tüm bağlantılarını koparttılar,ön çamurluk tampondan ayrıldı,tuttukları alan eğildi ama arabayıda çukurdan çıkardılar  :rofl:..Bütün olup biteni şaşkınlıkla izleyen şoför,okkalı bir küfür savurdu ve "sı..rım sizin yaptığınıza,defolun başımdan" dedi,ancak olan olmuştu."gitti güzelim arabam,daha bir ay oldu alalı",diye hayıflanıyordu.Maalesef her tarafımız her olayda yardıma hazır böyle "çokbilmiş işgüzarlarla"dolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2016, 10:12:21 »
o zamanlar yasim daha 17 bizim kartal marka arabamiz var abim bana sadece arabayi yikatiyor abimden daha iyi kullanmama ragmen ehliyetim yok diye direksiyona bile oturtmuyordu. gunlerden cuma gunu ben yine abime diyorum ki anahtari ver arabayi yikayayim tabi yikama bahane maksat onlar gelene kadar biraz turlamak :D
 abimde her zamanki gibi yok olmaz bekle ben gelim beraber yapariz cart curt gibi laflarla anahtari vermedi. neyse babamla abim cumaya gittiler bende  onlar gelene kadar 1 tur atmak icin arabanin yedek anahtarini evden gizlice aldim. ciktim yola dolasiyorum teyipte diptis diptis caliyor onumde minubus vardi hafiften rampa assagi bi yol ufak ufak gidiyorduk. simdi tam hatirlamiyorum sol tarafta dukkanlarin onunde bi sey dikkatimi cekmisti sola dogru bakarkene bi baktim ki onumde bir kararti belirdi hemen frene basmam ve kartalin kizaklamasi ile dodge kamyonete arkadan cok hafif dokundum. kamyonet surucusu hissetmedi bile yoluna devam etti indim baktim kamyonetin kasasinin mentesesinin izi ufaktan benim kaputu gocertmis. hemen bindim arabaya evin oraya geldim arabayi ayni sekil parkettim anahtari eve biraktim. indim assagi o ezilen yeri biraz sildim uzaktan bakinca hasar belli olmuyordu. derken cuma dagildi abimle babam eve geldi abim diyor ki hadi arabayi yikamaya gidelim bende dedim ki yok canim istemiyor isim var baska zaman yikariz. abimde tamam benimde az isim var halledeyim aksam ustu beraber yikariz demisti. ogleden sonra abim geldi beni cagirdi hafiften paniklemis ve saskinlik icinde oglum arabaya vurup kacmislar dedi bende buyuk bir saskinlikla yapma yaa nerde olmus cok hasar varmi falan dedim arabanin yanina geldik. bende yalandan arabaya dikkatli bakiyorum benim yaptigim gocuk hasarini elimle gostererek ya bi sey olmaz bundan abicim sikma canini kimseye  soylemeden yaptirirz diye sakinlestirdim  :D  neyse biraz zaman gecti abime dedim nereye gittin ki nasil parkettin boyle oldu. bana diyor  yahu  genis yere parkettim onumde arkamda baya mesafe vardi. bende dedim kesin acemi surucudur bos ver sikma canini vs. daha sonra tanidik bi kaportaciya 2 gun arayla arabayi goturduk halletmisti saolsun. bu olayda boylece kapandi gitti ilk kazam olarak bana tatli bi ani oldu  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 05, 2016, 00:50:22 »
Bizim dükkan sahibi yaşlı Rasim amcamızın bir arabası vardı.Araba kapının önünde sürekli yatar elinde bez arabayı yıkar silerdi. Bir gün yine indi aşağıya bir güzel arabayı sildi parlattı .Karşısına geçip bakarken karşı dükkandan biri çıkıp arabaya binip gitti .O da şaşkın biz yıkılılıyoruz içerde .Meğerse arabası biraz arkada park halinde duruyormuş .Baştan bizde farketmedik yine kendi arabasıdır zannenmiştik. :D   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Aralık 05, 2016, 10:49:23 »
O da çok ilginç olmuş Mustafa.

Bir tanıdığın hafif tozlu, yeşil metalik, 06 plakalı aracı ile bir yere gittik, dik şekilde araç parkedilen yere bıraktık. Orada işimizi halledip dönerken, bürodan birisi, " beni de şu yerde bırakırmısınız" dedi. Hayhay dedik, elimizde çantalar 3 kişi çıkıp araca doğru geldik. Aracın önünde 3 kişi, biri çamurluğa oturmuş resmen. Anahtarı çıkardı bizimki, bagaja çantaları koyacağız, bir yandan da adamlara bakıyoruz ama araçtan uzaklaşmıyor, onlar da bize bakıyor. O sırada baktık, anahtar bagaj kilidini açmıyor, biraz uğraştık derken, yanımızda gelen,
" plakayı 34 e mi çevirttiniz demez mi"  bizim geldiğimiz araç 3-4 araç ilerdeymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 05, 2016, 10:56:54 »
Bir ara bizim hatun tutturdu bana araba kullanmayı öğret diye. Yapma etme dedim, ne güzel yan koltukta rahat rahat otur dedim, olmadı. Feministliği tuttu bir kere, kadın haklarından girdi, ataerkil toplum düzeninden çıktı, beynim yandı artık "off iyi tamam" dedim.

Neyse,bir pazar günü aldım bunu boş bir araziye götürdüm. Bizimkinin ehliyeti de var yani. Bir iki tarif ettim, hadi dedim bas kontağa kaldır arabayı. Bizimki arabayı çalıştırdı, gaz-debriyaj ikilisini nasıl kullanıyorsa artık, araba başladı arka arkaya zıplamaya. Sanki azgın bir boğanın üzerinde rodeo yapıyoruz anasını satayım. araba bizi üzerinden fırlatmak istiyor da, biz arabanın üzerinde kalmaya çalışıyormuşuz gibi. Bir yandan kapı kollarına tutunuyorum, bir yandan çek ayağını pedallardan diye bağırıyorum. Bizim ki de direksiyonu bir sağa bir sola çevirip saçmalamaya devam ediyor o arada. Sanki uçurumun kenarından son anda kurtuluyormuş gibi manevralar falan. Ama biz rodeoya devam tabii. Neyse araba nihayet stop etti durdu. Birkaç saniye sessizlik oldu, sonra kendime geldim. Döndüm buna; ulan dedim " sana o ehliyeti verenin de, seni araba kullandırmaya getiren benim de, senin de...." ağzıma ne gelirse saydırdım. Ama saydırınca acayip rahatladım. Dedim az daha arabayla beraber komple pert oluyorduk. Dedim in aşağıya geç yan koltuğa otur. Bizimki geçti oturdu  başladı ağlayıp zırlamaya tabi.
Sonra çalıştırdım arabayı, ulan dedim nasıl yaptı bizim hatun bunu, bir de ben deneyeyim dedim. 20 yıllık şoförüm, ne kadar uğraştıysam beceremedim.
Neyse yolda giderken sinirim de yatışmıştı biraz, döndüm bizim hatuna: "Ya hayatım bir şey sorucam ama, sen arabayı o şekilde nasıl zıplattın" diye sorum.
"Meslek sırrı " dedi, ser verdi sır vermedi.

Bu da böyle bir anımdır.