Merhaba abilerim bu forumda böyle bi konu olmadığını gördüm ben açmak istedim Toyota forumundayız ama burdaki herkesin objektif olcağını biliyorum pikaplara ilgi duyuyorum açıkcası heryerde gidiyolar dağ taş bayır son zamanlarda şehir kullanımınada uyum sağlıyolar ben kendimce bir karşılaştırma yaptım başka forumlardan okuduğum kullanıcı yorumları incelemeler falan benim sıralamam ve düşüncelerim şöyle:
1-Toyota Hilux
2-Ford Ranger
3-Mitsubishi l200
4-Vw Amarok
(Bu listeye anketteki diğer araçları dağil etmedim diğerleri hakkında bilgim yok malesef 4araç içinde sıralamamı böyle yaptım)
Toyota Hilux
Hilux'u en çok beğenmemin sebebi aslında Toyota'ya olan düşkünlüğümdü başta

sonradan araştırınca pikap dünyasında hatrı sayılır bi yere sahipmiş kendisi bolca yorum okudum kendisi hakkında hertürlü kalitesiz yakıtı sorunsuzca yakabildiği kolay kolay arıza vermediği dağ taş bayır çöl kutup her türlü koşulda banamısın demeden gidebildiğiyle ünlüymüş Hilux bu sebeplede ben listemin başına onu ekledim
2-Ford Ranger
Rangerı listemin 2.si yapmamın sebebleride Hiluxun sahip olduğu başarılara kendiside sahip belki fazlasınada sahiptir ama benim hilux'a duyduğum sempati ayrı bişey bu arada Ranger pikap dünyasında euroncap testinden 5yıldız alan ilk pikapmış belirtmeden geçemiycem
3-Mitsubishi L200
Pikapları araştırmaya başlamadan önce ben amaroğu o etkileyici görüntüsünden dolayı l200den daha iyi bi konumda sanırdım ama okuduğum incelemeler ve kullanıcı yorumlarına bakınca L200ün pikap dünyasındaki konumunun amaroktan fazlasıyla iyi olduğunu gördüm hatta eski kasa l200 ve eski kasa hiluxlarda l200ün çok daha iyi olduğu ile ilgili yorumlarda vardı bazı yerlerde bu sebeple onuda listemin 3.sırasına ekledim
4-Vw Amarok
Dışardan görünüşte 4pikap içindede en etkileci duranımız ama en beceriksizi aslında,Amarok'a şehirli pikapı diyorlar ve daha narin işlerde kullanıma uygun olduğunu yukardaki pikaplarla aynı zorlu koşullarda en kötü performansı gösteriyormuş amarok bu sebeplede onu listemin en sonuna ekledim hoş amarok fazlasıyla satılıyor ülkemizde malum bizim insanımız için gösteriş herşeyden önde geliyor nasıl olsa
Karşılaştırmayı ben yaptım ve tamamen kullanıcı yorumları izlediğim videolar ve okuduğum incelemelerden bu sonuçlara vardım 4 aracıda kullanmadım profesyonel bir off roadçı değilim aslına daha önce bir pikap bile kullanmadım
ama böyle bi karşılaştırma yazmak istedim eskiden moderatör olduğum bi teknoloji forumu vardı orda bol bol yazardım alışkanlık işte okuyan herkese teşekkürler ve bu işin içinde olan abilerimdende yorum gelirse herkesi bilgilendirmiş olur Teşekkürler