Gönderen Konu: rektefiye islemi ve yaşanacaklar  (Okunma sayısı 1941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
rektefiye islemi ve yaşanacaklar
« : Kasım 30, 2016, 21:19:36 »
Arizamin gecmesi ihtimali adina herseyi göze alarak motora kurum temizleyici döktüm. Yağını degistirttim. Su an aracim vitesteyken hafif hafif rampadan iniyor stop halindeyken. Sukur ki ben icindeyken viteste biraktim yoksa o rampadan gole ucardi arabam hatta Allah korusun birilerinin canina mal olabilirdi. Faydali kurumlari da cozmus sanırım o katki ve kompresyon kaciriyor. Motor silk denen katkiyi denemeye deger mi sizce. Oda kilcal cizikleri doldurdugunu iddia ediyor.

Yoksa direk rektefiye ettirsem motor gercekten sifirlanmis olur mu.  Arabanin degeri ne kadar duser ?
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

rektefiye islemi ve yaşanacaklar
« : Kasım 30, 2016, 21:19:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: rektefiye islemi ve yaşanacaklar
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2016, 21:25:39 »
Arizamin gecmesi ihtimali adina herseyi göze alarak motora kurum temizleyici döktüm. Yağını degistirttim. Su an aracim vitesteyken hafif hafif rampadan iniyor stop halindeyken. Sukur ki ben icindeyken viteste biraktim yoksa o rampadan gole ucardi arabam hatta Allah korusun birilerinin canina mal olabilirdi. Faydali kurumlari da cozmus sanırım o katki ve kompresyon kaciriyor. Motor silk denen katkiyi denemeye deger mi sizce. Oda kilcal cizikleri doldurdugunu iddia ediyor.

Yoksa direk rektefiye ettirsem motor gercekten sifirlanmis olur mu.  Arabanin degeri ne kadar duser ?

Hocam 2016 yeni corollalarda da 1 ve 2 vitesteyken rampada kayma olayı var, el freni çekik değilken :tamam:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=76614
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2016, 21:37:51 »
rampada kayma olayı eskiden beri bildiğim, her araç bir miktar kayma yapar. rampa açısı aracın vites oranı ile alakalı. ama bu kayma artarsa motor kompresör kaçırması ya da piston yataklarının aşınması diye tabir edilen olayın olma ihtimalinin yüksek olduğu söylenir.

Sonuç olarak önceden de aracınız bu denli kaçırma yapıyor muydu?  belki de normaldir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Alırsan Toyota Olursun Paşa :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 199000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2016, 22:18:54 »

arkadaşım ben motor silk aldım arabaya koymadan önce rektifiye filan dediler sadece rolanti sorunu vardı bir depeo benzi yaktım hiç gaza almadım benzin ışığı yanana kadar sonra motor silk koydum gaza geçtim şimdi ses filan azaldı rolantimde ciddi ciddi düzeldi bazen arabam stop etti sanıyom devir saatine bakıyom şükür düzeldi 8 ve 9 arası oynama yapıyor ama oda vvti da olur diolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2016, 22:26:32 »
Onceden yoktu civiyle sabitlemis gibi duruyordu araba. Sanirim 1.33 motorun huyu bboyle. Ben bide rampa asagi duruyorsa geri yukari ise 1 e takiyorum. Iki durumda da kaciriyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2016, 22:27:11
Sabit duruyordu onceden :(

Mesaj Birleştirildi: Kasım 30, 2016, 22:28:07
Boyle yorumlari okuyunca cok rahatliyorum. Yuzlerce yorum var nette. %80 oraninda iinsan sanki tamir ediyor yazmis cok sasiriyorum
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2016, 23:05:36 »
arkadaşım ben motor silk aldım arabaya koymadan önce rektifiye filan dediler sadece rolanti sorunu vardı bir depeo benzi yaktım hiç gaza almadım benzin ışığı yanana kadar sonra motor silk koydum gaza geçtim şimdi ses filan azaldı rolantimde ciddi ciddi düzeldi bazen arabam stop etti sanıyom devir saatine bakıyom şükür düzeldi 8 ve 9 arası oynama yapıyor ama oda vvti da olur diolar
Siz inanmayin onu diyenlere.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2016, 00:29:00 »
Benimkide bazen gezintiye çıkıyor normal değil mi abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Alırsan Toyota Olursun Paşa :)
  • Kilometre: 199000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 01, 2016, 00:45:18 »

ama ne yapmam lazım yüksel bey nasıl bir yol izleyelim bir gün bir günü tutmuyor bazen 9.8 oluyor bazen 6,5 7 nasıl düzelir acaba ama hafif sarsıntı harici bir zararı yok siz uzun zamandır toyota kullanıcısısınız tavsiye ne önerirsiniz