Gönderen Konu: Verso hakkında detay  (Okunma sayısı 2309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Verso hakkında detay
« : Kasım 29, 2016, 11:06:14 »
selamlar. 2004-2009 arası Verso almak istiyorum. daha önce kullanmadım. artı ve eksilerini bilmiyorum. elegant modeli almak niyetim. ama çekincelerim, sormak istediklerim var müsadenizle.
1- start stop sorunu yaşayan varmı?
2- lpg ile istanbul içi yakıt ne yakar?
3- kronik bilinen bi problemi varmı?
4- otomatik sade 1.8 motorda var. ara motor olduğu için sıcak bakmıyorum. farklı düşüncesi olan var mı?
5- camlarda buğu sorunu yaşayan var mı?
   Şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Verso hakkında detay
« : Kasım 29, 2016, 11:06:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso hakkında detay
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2016, 17:22:54 »
Eşref Bey, öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Ben 10 yıldır 2006 model verso comfort kullanıyorum, ilk sahibiyim, her gün istanbul şehiriçi trafiğindeyim, 150+ bin km oldu.
1- start stop hiç sorunsuz
2- hala benzin kullanıyorum... yorumsuz,
3- kronik hiçbir sorunu yok, çok güvenilir bir araçtır. 40bin km'de bir gaz kelebek sökülüp tam temizlik yapılması, sürüş konforu ve yakıtı çok olumlu etkiliyor.
4- yorumsuz, 1.8 kullanmadım. Ama 1.6'da aile aracı sürüş tarzında araçtan beklentiyi gayet iyi karşılıyor.
5- buğu sorunu yaşamıyorum, ama klimayı yaz kış açık kullanıyorum... yoksa yağmurlu havalarda çok buğu olabiliyor

Not: 1,6 motor, düzenli bakımlı, orijinal toyota hava ve yağ filtreleri ve 5W40 kaliteli yağ ile, shell 95 oktan benzin, hergün köprü geçişli, aylık 1000-1200km,  şehiriçi kullanım, son 4 yıllık ortalama tüketim 8,7lt/100km (gerçek değerdir, gösterge 0,2lt düşük gösterir).

Ayrıca, Araç çocuklu aile kullanımı için ideal, özellikle arka diz mesafesi, genişliği ve yüksekliği ile 5 kişi 12 saatlik uzun yolda bile  yormaz. 7 koltukla kullanım ancak en fazla 2 saatlik kısa yolculuklarda tavsiye  edebilirim.

Fiyat/performans dengesinde, düşük vergi, bakım ve parça maliyeti ile bekleneni fazlasıyla karşılayan bir araç.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2016, 09:24:15 »
 2004 model 1.8 mmt otomatik elegant extrayı 11 sene benzin ile kullandım, 2 çocuk büyüttüm hiç bir sorunu olmadan, yazdığın sorunların hiçbiri olmadı, araç lpg yi en iyi kullanabilen araçlardan, üzmez sizi niyetiniz varsa alın, ancak malum yıllar itibarı ile temiz araç bulmak zorlaşıyor ayrıca kasa eskidiği için fiyat makul seviyelere düştü ancak siz satarsanız daha sonra kaybınız olacaktır, 
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2016, 09:30:04 »
2004 model LPG li 1.6 versoyu 1 seneyi aşkındır kullanıyorum. Start stop sorunsuz. LPG ile şehir içi en fazla 30 kuruş yakıyor . Kış aylarında camlar biraz  bugulanma yapıyor ama bu sanırım tüm arabalarda olabiliyor belkide benim klima sistemimi anti bakteriyel sprey ile temizletmem gerekiyor