Eşref Bey, öncelikle aramıza hoş geldiniz.
Ben 10 yıldır 2006 model verso comfort kullanıyorum, ilk sahibiyim, her gün istanbul şehiriçi trafiğindeyim, 150+ bin km oldu.
1- start stop hiç sorunsuz
2- hala benzin kullanıyorum... yorumsuz,
3- kronik hiçbir sorunu yok, çok güvenilir bir araçtır. 40bin km'de bir gaz kelebek sökülüp tam temizlik yapılması, sürüş konforu ve yakıtı çok olumlu etkiliyor.
4- yorumsuz, 1.8 kullanmadım. Ama 1.6'da aile aracı sürüş tarzında araçtan beklentiyi gayet iyi karşılıyor.
5- buğu sorunu yaşamıyorum, ama klimayı yaz kış açık kullanıyorum... yoksa yağmurlu havalarda çok buğu olabiliyor
Not: 1,6 motor, düzenli bakımlı, orijinal toyota hava ve yağ filtreleri ve 5W40 kaliteli yağ ile, shell 95 oktan benzin, hergün köprü geçişli, aylık 1000-1200km, şehiriçi kullanım, son 4 yıllık ortalama tüketim 8,7lt/100km (gerçek değerdir, gösterge 0,2lt düşük gösterir).
Ayrıca, Araç çocuklu aile kullanımı için ideal, özellikle arka diz mesafesi, genişliği ve yüksekliği ile 5 kişi 12 saatlik uzun yolda bile yormaz. 7 koltukla kullanım ancak en fazla 2 saatlik kısa yolculuklarda tavsiye edebilirim.
Fiyat/performans dengesinde, düşük vergi, bakım ve parça maliyeti ile bekleneni fazlasıyla karşılayan bir araç.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.