0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu modele göre arkaya takılan LPG tüpü de yol tutuşunu arttıran ve arabanın dengesini sağlayan bir unsur olarak kabul edilebilir öyle değil mi.. Hem spoilerden daha iyi bastırır hem de düşük hızlarda da etkili olur.. Vay canına bunu düşündüğüm iyi oldu..
Tüpün ağırlık merkezi, aracın genel ağırlık merkezinin üstünde değilse neden olmasın Aksi taktirde bir işe yaramayacağı gibi olumsuz etki de oluşturabilir.
Bu arada: "altaki hava" ve "üstteki hava" 'yı fizik olarak aynı kabul ediyorum Biri biraz egzoz tarafından kirletilmiş olabilir olsa olsa..
Anladım da neye dayanarak 10 kat.. en fazla 2 kat olması lazım değil mi? Bi kendi ağırlığı bi de o ağırlığı taşıyan kuvvet.. O da uçağın tüm ağırlığı kanatlarındaysa..
öncelikle söyleyim ben lisede TM öğrencisiydim, fizik bilgim azdır ama merağım ve ilgim çoktur fiziğe, sadece kağıt üstündeki fiziği sevmiyorum, neyse; alttaki hava üstteki hava muhabbeti farklı, şöyle farklı, uçak altındaki havanın yardımıyla yükseliyor, yani kanat altındaki havanın uçağı kaldırması için var, spoylerdeki durum tam tersi, spoylerin üstündeki hava aracı yere bastırıyor, yani spoyler için üstteki hava gerekli, uçak kanadı için altaki hava..bir de hakkı abi, bizim ae101ler için anatomik spoyler fayda sağlar mı yüksek hızda? yani aracın arkasını basmaya yardımcı olabilcek kuvveti oluşturabilir mi yoksa iille de büyük bir spoyler şart mı?
Uygun açıyla yerleştirilirse fayda sağlamaması için hiç bir neden yok. Bütün iş o açıyı hesaplayabilmek
Yakıt tüketimini az da olsa arttırdığını unutmamak lazım. Fakat en önemlisi yanlış dizayn edilmiş veya takılmış bir spoyler aracın yol tutuşunu iyileştireceğine bozabilir.
spoiler vizede takılmıyormu