Gönderen Konu: Toyotanın Hata Veren Ön Park Sensör Sorununun Çözümü (8'li Park Sensörü) Videolu  (Okunma sayısı 2264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '15
  • 330 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Toyota'nın sıfır araç alımında veya sonradan servislerinde takılan 8'li park sistemi (ekranlı, ön/arka park sensörü) sebebi bilinmeyen bir sebepten ötürü ara ara ön park sensörlerinden rastgele birisi hataya düşmektedir.
Yani önünde bir engel varmış gibi göstergesinde P harfini ve sesli ikaz vermektedir ve bu problem kontağı kapatıp açmadan (yani reset atmadan) düzelmemektedir.

Bende bu videomda bu can sıkıcı olayı nasıl basit yolla çözebileceğimizi anlatmaktayım.

Uygulamaya ait video:   https://www.youtube.com/watch?v=Uvx_9gi8PLI

Saygılarımla, iyi seyirler.

Dipnot: Yaptığımı kısaca yazarsam; park sisteminin ön modülünün power (+12V) hattına, normalde kapalı (ters) buton bağladım ve bu sayede butona basarak besleme enerjisinin kesilmesini sağlıyorum ve sistem yeniden başlayarak sorunun düzelmesini sağlıyorum.
Emre

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Elinize sağlık güzel çalışma,iyi fikir.
Paylaşım içinde teşekkür ederiz.Sistemi kullanan arkadaşların işine yarayacaktır diye düşünüyorum.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • benim babam toyota gibi adam
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 12000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Çok iyi olmuş beni deli ediyordu bu sorun en kısa zamanda yapmaya çalışıcam. malzemeleri nereden temin edebilirim acaba. benim araç verso 2013 açma kapama tuşu direksiyonun yanında zaten kocaman yeşil  bir şey çok çirkin onuda sizinki gibi kibar bir şeyle değiştirmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Emre A. Bayar
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '15
  • 330 kere teşekkür edildi
Ben ürünleri elektronik malzemesi satan dükkandan aldim, sizde yakinlarinizda varsa boyle bir yerden temin edebilirsiniz.
Emre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ön park sensörlerini açma kapama düğmesi ne işe yarıyor?  Ayrıca zaten garantisi yok mu bu ürünün? 
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Açma kapama tuşu ön taraftaki sensörleri kapatmaya yarıyor. Garanti konusunda gittiğiniz zaman zaten böyle bir hata olmuyor ,var dediğiniz zaman da sistemi komple değiştirse bile arıza veriyor. garantiside doldu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Açma kapama tuşu ön taraftaki sensörleri kapatmaya yarıyor. Garanti konusunda gittiğiniz zaman zaten böyle bir hata olmuyor ,var dediğiniz zaman da sistemi komple değiştirse bile arıza veriyor. garantiside doldu zaten.

Sadece kapatıyor mu?  Açmıyor mu?  Yani kapatıp açınca yukarıdaki gibi çözüm olmuyor mu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yukarıdaki uygulama sistemi komple resetliyor. Ama bizdeki sadece öndekileri kapatıyor oda ötmeye basladığı zaman kapatmıyor. Sustuktan sonra devreye girmesini engelliyor. Yani ötmeye basladımı ya durup kontağı kapatıp acacaksınız yada hızlanacaksınız. ama firene basınca gene ötmeye baslıyor.