Gönderen Konu: Turizm, Seyahat ve Sayfiye Yerleri  (Okunma sayısı 4719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Turizm, Seyahat ve Sayfiye Yerleri
« : Şubat 05, 2009, 08:46:44 »
  Selam.
 Her türlü turistik gezi amaçlı gidilebilecek ve bizlere çeşitli güzellikler sunabilen mekanları (doğal ve yöresel güzellikler, oteller, restaurantlar ve ulaşımları) bu başlık altında haber verebilir, yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

Turizm, Seyahat ve Sayfiye Yerleri
« : Şubat 05, 2009, 08:46:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Turizm, Seyahat ve Sayfiye Yerleri
« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2009, 10:55:02 »
   Kalabalık lüks otellerden, büyük tatil köylerinden sıkıldım, güneyden biraz uzaklaşmak istiyorum, sakin ve huzurlu bir ortamda doğa ve deniz ile başbaşa bir tatil geçirmek ve dinlenmek istiyorum diyorsanız, SAZLI SARDUNYA butik Motel.
   150 yıllık zeytinyağı fabrikasından butik motel'e çevrilmiş 14 odalı, 30-35 kişi kapasiteli şirin bir yer. Yarım pansiyon ( Ağustos ay'ı kişi başı 90 ytl.ödemiştik).Hemen denize bitişik odalar ve bahçe odaları var.Denizin kıyıya vuran, dalga sesiyle uyanmak istiyenler deniz tarafındaki odaları seçebilirler.Alakart kullanma imkanı var.Sabah kahvaltısı açık büfe.Akşam 5-6 çeşit yemek içinden isteğinize göre seçiyorsunuz.Akşam yemekleri geniş bir bahçede ve haftanın belirli günlerinde canlı müzik eşliğinde.
  Büyük bir bar ve kütüphanesi var.İşletme Müdür'ü İzmirli Şebnem Hanım isminde bir bayan.Bir de Deniz isminde personeli var ki, çok saygılı.Yalnız ilk zamanlar bayan mı? erkek mi? pek anlıyamadık.Sonradan erkek olduğunu öğrendik.Hepsi güleryüzlü, aileniz gibi davranıyorlar.Çıkışınızda sizi otoparka kadar uğurluyorlar.
  Deniz ayağınızın altında.İskelesi yeterli ve güzel.
  Assos 8 km.,Ayvacık 17 km.,Küçükkuyu 13 km.,İstanbul 450 km.
  Çok önceden rezervasyon yapılmazsa yer bulma imkanı zorlaşıyor.Yaz kış hizmet veren bir yer.

http://www.sardunyamotel.com/ziyaretci.php

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2009, 12:16:49 »
  Buranın karşısı Midilli olabilir mi?
 Assosdan sahil yolunu takip ederek ve Kuzey-Batı yönünde mi ve buraya yakın bir yerde ''En Son Babalar Duyar'' çekiliyormuydu acaba?
 Eğer öyle ise çok sakin ve doğası ile çok güzel biryerdir. Olta balıklarıda güzeldir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2009, 15:33:19 »
  Hakan Bey, dediğiniz gibi karşısında Midilli ve Ayvalık var. ''En son babalar duyar'' Asos'ta çekildi biliyorum.Fakat tam yerini bilemiyorum. Biz önce Ayvalıktaydık.Buraya oradan geldiğimiz için Altınoluk-Küçükkuyu üzerinden devam ettik. Küçükkuyudan Asos sahil yoluna girdik.13 km.sonra Sazlı Sardunya. İstanbuldan gelirken,Çanakkale-Ezine Ayvacık yolu ile Asos sahil yoluna inip varabilirsiniz.Bu geziyi Hanım ayarlamıştı. Ayvalıkta 2 gün kalmıştık. Oradan sonra inzivaya mı çekilicez diye biraz bozulmuştum.  Fakat yanılmışım. bu sefer hanıma hak verdik. :) Demek ki, kafamızın dinlenmeye ihtiyacı varmış.Yalnız orada oturan yerlilerinden bir bey ile görüştüm.Kaldığımız yerin yakınında bir Milletvekilinin villası varmış.Yolun genişletilmesi söz konusuymuş.Yol genişlerse buraları da bozulur diyorlar.Hep Milletvekili mani olmuş.Ne derece doğru bilemiyorum. Bilhassa yazın yoğun trafik yolun genişletilmesini de gerektiriyor.
  Şimdi o balıkları nereden hatırlattınız? :) Bilhassa Asosa gelen balıkçıların günlük taze balıkları..

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 23, 2009, 15:57:05 »
Paylaşım için teşekkürler Kemal Bey, tam kafa dinlenecek bir yere benziyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2009, 16:47:34 »
  Bende oralara gittiğimde, küçük, büyük, gece, gündüz balık tutarım fırsat buldukça.
 O söylenen yol, Meryem Ana yolu ve malesef Çanakkaleden Aydın'a kadar olacak diye biliyorum. kötü tarafı o kadar sahilden yapmaları. Biraz daha içeriden yapabilirler bence ve böylece oranın doğal güzellikleride bozulmaz. O daracık sahil yolu gerçekten çok güzel (Çanakkale-Ezine-Ayvacık yolunu dışında birde sahil yolu vardır oranın). Peki Bababurun'a gittiniz mi? Gittinizse muhtarına uğradınız mı?

Bir ara dayının mangal resimlerini falanda gösteririm. Tutuğumuz balıkları yaparken. Bir ara saymıştım kaç çeşit balık tuttuk diye; toplam 10 çeşit balık yakalamışız orada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2009, 17:01:10 »
Paylaşım için teşekkürler Kemal Bey, tam kafa dinlenecek bir yere benziyor.
  Evet, tam kafa dinlenecek bir yer. Denizi de güzel, doğa da güzel.Sabah değişik kuş sesleri ile uyanıyorsunuz.8 gün kaldık, sıkılmadık.
  Bazen hanım sözü dinlemek lazımmış. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2009, 17:37:05 »
  ...  Bazen hanım sözü dinlemek lazımmış. :)

Dinlememek gibi bir lüksüm yok zaten Kemal Bey :D Hanım programı yapar, bütçe için onayıma sorar, bir kaç ufak kesinti ile de bütçe onaylanır :D Bu yaz eşim İzmir tarafını düşünüyor ama benim içimden Balıkesir-Çanakkale tarafları geçiyor. Güzel bir alternatif gibi görünüyor, not ettim, tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 23, 2009, 18:00:46 »
Dinlememek gibi bir lüksüm yok zaten Kemal Bey :D Hanım programı yapar, bütçe için onayıma sorar, bir kaç ufak kesinti ile de bütçe onaylanır :D Bu yaz eşim İzmir tarafını düşünüyor ama benim içimden Balıkesir-Çanakkale tarafları geçiyor. Güzel bir alternatif gibi görünüyor, not ettim, tekrar teşekkürler.

İzmir Çeşme'de çok güzel.Eskiden bir Marmaris vardı. İlk 1976 da gittim çok güzeldi. Şimdi taş yığını oldu. 1976'dan, 1990'a kadar devamlı gittim. Doğayı bozmakta üstümüze kimse yok.Şimdi acaba ben rüyamı görmüştüm diyorum.
  Biz fırsat buldukça hanımları kandıralım diyorum. :) Fakat Bizim hanım Banka İtalyanlarla ortak olduktan sonra pek vakit bulamıyor. Daha bu Cuma Antalya'ya Müdürler toplantısına gitti.Pazar akşamı döndü.Bu gün Bölge toplantısı var.Akşamları bile yüzünü 1-2 saat görüyorum.Böyle devam ederse ben yalnız tatile çıkacam. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2009, 18:06:07 »
Ben de eski bir bankacıyım Kemal Bey, sizi çok iyi anlıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2009, 18:18:35 »
  Bende oralara gittiğimde, küçük, büyük, gece, gündüz balık tutarım fırsat buldukça.
 O söylenen yol, Meryem Ana yolu ve malesef Çanakkaleden Aydın'a kadar olacak diye biliyorum. kötü tarafı o kadar sahilden yapmaları. Biraz daha içeriden yapabilirler bence ve böylece oranın doğal güzellikleride bozulmaz. O daracık sahil yolu gerçekten çok güzel (Çanakkale-Ezine-Ayvacık yolunu dışında birde sahil yolu vardır oranın). Peki Bababurun'a gittiniz mi? Gittinizse muhtarına uğradınız mı?

Babakale ve Gülpınar'a gittik. Babakalede ,Kaleden aşağı inen yol çok dar ve çıkmaz sokaklar var.Otellerin önünde birbirimize yol vermek için çok bekledik.Biraz Bakımsız gördüm.Kalenin yan taraflarındaki eski evlerin önü çöplerle doluydu. Baba Burnuna gitmediğimiz için,Muhtarına uğramadık.Gülpınarda yazlığı olan bir ahbabımız var.Orası da çok güzel bir koy.Kumsalı çok geniş ve çok temiz bir denizi var.Ancak tepedeki yazlıklardan inmek büyük problem. 2-3 adet resim çekmiştim. Çoğunlukla kamera kullandım.

Babakaleye 4 km.uzaklıkta harika bir kumsal ve deniz.(Gülpınar mevkii)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2009, 18:26:05 »
Ben de eski bir bankacıyım Kemal Bey, sizi çok iyi anlıyorum :)

Ben emekli bankacı,hanım bankacı, kızım bankacı, kızkardeşim emekli bankacı,kızkardeşimin bir kızı bankacı, siz eski bankacı.  Bu durumda özel bir şube açabiliriz. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Şubat 24, 2009, 08:48:19 »
  Gülpınar da iskelede de çok balık tutum ve Fırtına plajında denize girdim. Oraların Kalamarıda güzeldir. Bababurun da muhat, Türkiye'nin en Batı ucuna gittiğiniz için  size bir belge veriyor. :)
 Marmaris eskiden hep yeşillikti hele içmeler tarafı. Çok iyi bilirim oraları. Ama şimdi çok kozmopolit olmuş. Çeşmede aynı. Dalyanda çok güzeldir ve daha sakindir ve yakındır Marmarise.

Hakkı, eğer yazın Çanakkale tarafına gidersen ve aynı döneme denk gelirsek haberleşelim derim. Büyük ihtimalle bir ara bizde gideceğiz. Kesinlikle tavsiyede ederim oraları, gezilebilecek, tarihi ve doğal çok yer var. Hele bir yer varki, muhteşem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 24, 2009, 08:57:45 »
  Ben emekli bankacı,hanım bankacı, kızım bankacı, kızkardeşim emekli bankacı,kızkardeşimin bir kızı bankacı, siz eski bankacı.  Bu durumda özel bir şube açabiliriz. :)

Neden olmasın, bankacılığı kendi isteğimle bıraktım ama bazen stresini özlemiyor değilim :D

...   Hakkı, eğer yazın Çanakkale tarafına gidersen ve aynı döneme denk gelirsek haberleşelim derim. Büyük ihtimalle bir ara bizde gideceğiz. Kesinlikle tavsiyede ederim oraları, gezilebilecek, tarihi ve doğal çok yer var. Hele bir yer varki, muhteşem.

Çok memnun olurum eğer görüşebilirsek.