Gönderen Konu: Tampona tosladılar ve seramik kaplama yada boya koruma  (Okunma sayısı 4298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar geçen hafta kırmızı ışıkta dururken aracıma tosladılar çok şükür ailemde ve kendimde birşey yok tamponun göbeğinde belli belirsiz iz var ayrıca tamponun üst kısmında bagaj kapağının oradaki düzlükte 30 cm kadar çatlama var sıfır aldığım aracıma kırmızıda dururken gelip vurmaları epey canımı sıktı arka tamponun onarılacağı söylendi çatlak olan bölüm yani üst düzlük lokal boya yapabiliriz dediler yada komple tamponu boyayabiliriz dediler görünürde herhangi birşey yok sadece çatlak belli oluyor sizce ne yapmalıyım lokal boya - komple tamponun boyanması doğal olarak tramerde kaza kaydı çıkması tabi kendim de yaptırma imkanım var
Ayrıca aracımı ilk aldığımda toyota protect koruma yaptırmıştım fakat özelliğini 18 ayda yitirdi ki kapalı garajıma rağmen ayrıca kılcal bir iki çiziğim var bunun için seramik kaplama yaptırmayı düşünüyorum yada tekrardan boya koruma işin ehli olan bir yere bu konu hakkında da ürün-yer-fiyat tavsiyeniz varsa eğer memnun olurum   

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Tampona tosladılar ve seramik kaplama yada boya koruma
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2016, 06:00:26 »
Öncelikle geçmiş olsun
Aracı nasıl yıkıyorsunuz? Benzinlik köpüğüyle mi? Bu şekilde yıkıyorsanız istediğiniz kaplamayı yaptırın. Sonuç yine hüsran olacak.
Lokal boya yapılan yere tekrar protect yaparlar. Aslında ürün sözde 5 yıl garantili. Söyleyin tekrar protect yapsınlar. Ama ne kadar korumadır o kısım tartışmalı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2016, 08:01:55 »
Aracımı kendim yıkarım genellikle oto şampuanı ve köpük ile bu konuda dikkatliyimdir protect serviste uygulanmadı maalesef bir şekilde temin edip uygulatmıştım bu yüzden sisteme işli değil benim kafamı kurcalayan tamponun komple mi yoksa lokal boya mı yaptırmam gerektiği ve kendim yaptırırsam fiyat uygun karşı tarafın sigortası işin içine girdi mi fiyatı şişiriyorlar ve küçük bir iş yüksek fiyatlı kaza olarak görünecek bu nedenle başım örümcek ağı oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2016, 09:31:58 »
Gecmis olsun. Nazarlik olarak dursun. Insan belli bir sure sonra alisiyor mevcut duruma. Sigortadan yaptirirsaniz max. 400 500 tl tutar ki bu onemsenmeyecek bir hasar kaydidir ve arabayi satarken fiyata etki etmez.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2016, 12:26:32 »
Sigortadan servis 500₺
Ki servisi düşünmüyorum boyayı tutturamıyorlar ikinci eldeki kazalı boyanmış
Araçları görünce şok
Autoking 500₺ rakam verdi iyi iş çıkartıyorlar nazar boncuğu olarak kalsın diye düşündüm fakat fazla titizim maalesef sürekli gözüme batıyor
Seramik kaplama konusunda da fikir alabilir miyim artılarını bilen biriyim ama negatif yönleri var mı 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2016, 12:36:36 »
Öncelikle geçmiş olsun,

Koruma konusunda ben de en az sizin kadar titizim ancak içimi rahatlatacak bir çözüm bulamadım bu zaman kadar.
Seramik kaplama konusunda ise çok araştırma yaptım, özetlersek;

1- Abi çok iyi korur,
2- Çizilmeyi engellemez
3- Haksız kazanç olduğundan biz yapmıyoruz.

Bunlardan benim çıkardığım sonuç ise şu; seramik kaplama boya korumadır, güneşten, kuş pisliklerinden ufak taş sıçramalarından bir nebze koruma sağlar ama fazlası kesinlikle yok. e nette o kadar çakmakla vuruyorlar diyen çıkar, ben de dedim. Yalan, yalan olduğu yine nette açıklanmış. Öyle bir koruma yok, e adam ferrari ye vuruyor, film kaplama olduğunu düşünüyorum ben onun. Zaten şu an şeffaf ve parlak film kaplama olayını araştırıyorum.

Toyota nın korumasına gelirsek, memnun olan görmedim şu ana kadar. Evet biraz koruma sağlar ama öyle 5 sene falan garanti verdiklerine bakmayın. Zor hatta imkansız. Onlar da seramik kaplama ile başlamıştı önceleri, ben araba alırken (2015 aralık) çok inceledim örnek kaputu showroom da duran. İyi ki yaptırmamışım. Sonradan adını toyota protect a çevirdiler.

Tüm bunlar benim araştırmalarım ve kendi düşüncelerim. Aksi fikirlere saygı duyarım.