Gönderen Konu: Yedek parça ve bakım ücretleri  (Okunma sayısı 8267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yedek parça ve bakım ücretleri
« : Ağustos 14, 2006, 09:32:26 »

Arkadaşlar,

Toyota Corolla H/B Dizel 1.4 D-4D Sol M/M alacağım. Bana yedek parça ve bakım ücretinin dizel araçlarda benzinlilere göre çok fazla olduğunu söylediler. Hatta yakıt tüketimi konusundaki farktanda önemli olduğunu bu yüzden dizel multimode yerine benzinli otomatik almamın iyi olacağını söylüyorlar.

Kararsızım!

Bana bu konuda bilgi verir misinizi?
Yedek parça ve bakım ücretlerini karşılaştırır mısınız?

Teşekkür ederim.

Hilal

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 14, 2006, 09:32:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2006, 10:02:31 »
06 d4d corolla sahibiyim.10000 bakım ücreti ekstra birşey çıkmazsa 160-170 ytl arası tutuyor.Yakıt tüketimi konusunda kim söylediyse külliyen sallamış.Bundan sonra dediklerine inanmamanızı tavsiye ederim.

Yakıt tüketimi konusunda m/m sistemin manuelden çokta bir farkı yok.Hatta fabrika verilerinde m/m vites şehir içinde manuelden daha az yakıyor.
Şu an şehir içi trafikte 42-44lt yakıtla  700-750km arası yol gidiyorum.
Yakıt tüketimi konusunda d4d corolladan daha memnun edici bir araba olacağını sanmıyorum.Benzinli modeliyle felan sakın uğraşmayın alakaları yok birbirleriyle.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2006, 10:20:49 »
Örnek teşkil etmesi amacı ile belirtiyorum; benim 1.6 benzinli aracımın 10.000 bakımı da 127 YTL tutmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2006, 13:07:10 »
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Peki yedek parça fiyatları nasıl?

Hilal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2006, 13:15:18 »
Dizel Toyotalarda daha yedek parça ile haşır neşir olan birisi yoktur herhalde  Zaten Toyota sahiplerinin yedek parça ile işi olmaz genelde. Arabanın muntazam bakımları yapılır ve sürülür  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2006, 13:26:08 »
Hilal hanım(hanımdır herhalde

Senede kaç km yapacağınızı hesap edin.Bir fikir vermesi açısından 1.6 otomatikin ve 1.4 Dizel MMT'nin yakıt tüketimlerini alın.Senelik km'nize göre yakıt masrafı çıkarın.1.4 dizelin 1.6'ya göre biraz daha yavaş olacağınıda düşünün ve satarken dizelin biraz daha iyi para edeceğinide.

Yani baya bir bakmak gerek ama tahminimce 20.000km'nin altında yapmıyorsanız dizel ekonomiktir.Yada 1.6 alıp 10.000km sonra 1000euro verip sıralı sistem lpg'de takabilirsiniz oda bir tercih.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2006, 17:09:10 »
Benzinlisi İstanbul tarfiğinde 10 lt civarında yakıyor, şehir içinde dizelle ciddi fark var yani, anca şehirlerarası yolda 90 ile giderseniz fazla fark oluşmuyor. Bu da pek mümkün bir şey değil zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 14, 2006, 17:52:21 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Benzinlisi İstanbul tarfiğinde 10 lt civarında yakıyor, şehir içinde dizelle ciddi fark var yani, anca şehirlerarası yolda 90 ile giderseniz fazla fark oluşmuyor. Bu da pek mümkün bir şey değil zaten...
[/quote]

Eminmisiniz  Ankaradan yola çıkıp fethiyede arabayı otelin garajına parkedip çektiğim resimdir bu.Devamlı 90-100 arası gittim.Güzergahta bayağı dağ yoluda vardı.Bunun üstüne dağ yollarında bayağı asılarak bir 150-200 km daha kullandım.Ankaraya dönmeden önce depoyu doldurdum ve 80ytl tuttu.

'06 D4d Toyota Corolla H/B

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2006, 03:53:52 »
Türkiye'de kullanılan dizel yakıt kalitesinin düşüklüğü nedeniyle araçların yakıt filtreleri ve enjekterlerinde problemler oluşabilmekte bunu göz ardı etmeyin marka söylemeyelim ancak eskiden yurt dışından  gelen dizel yakıt artık Türkiye üretiminde olduğu için fabrika yetersizliği nedeniyle gerekli arıtımı yapamadığından dizel içinde zararlı maddeler kalıyor ki bu da en çok enjektörleri etkiliyor ki bildiğiniz üzere bu da garantiye giren bir husus değil.Çok istememe karşın beni uzak tutuyor bu dizel kalitesizliği.Bir de tavsiyem bence 10k bakımından ziyade külfetli tutan bakımlar vardır örneğin 40k onu sorup bir değerlendirme yapmak daha doğru olacaktır kritik parçaların değişim zamanıdır.Böylece arada oluşabilecek fark en net şekilde anlaşılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2006, 08:36:50 »
Ben benzinli sabit 90 la gidersen az yakmıyor demedimki. Tabiki o zaman çok az yakıyor. Zaten o zaman benzinli ile dizel arasında fark olmuyor yazmıştım.  Ama şehirler arası yolda 90 ile sabredip gitmek pek mümkün olmuyor genellikle. Özellikle otobanlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2006, 23:55:25 »
ben size kesinlikle dizel al derim ama mmt almayın çünkü anladığım mmt kullanan bizler diğer arkadaşlardan biraz fazla yakıyoruz
akımlara gelince ben antalya sevisinde inceledim bir fark yok bazen dizel ucuz bile o  eski bir yargı çünkü eski dizellerde pompa vardı o da aynı küçük bir motor masrafı iid ama şimdi bizim arabalarda pompa yok
birde kaliteli yakıt var artık canım ama iyi bir istasyondan alın ve fişinizi alırken firma istiyor bunları deyin emi
antalyadan selamlar aman ha benzinli işi bitmiştir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2006, 08:59:59 »
Bilgiler için teşekkürler.

Memleketim Antalya'ya benden selamlar!

Hilal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2006, 21:09:17 »
Alıntı yapılan: Mertol Kip
Bence d4d gayet başarılı bir motor.. Sessiz ve ekonomik.. Performansıda yeterli... Ekonomi açısından kesinlikle benzinli otomatik ile falan kıyaslanmaz.. He alırmıydım? muhtemelen onun yerine yaris tercih ederdim.. Tabi içine sığabilirsem..
[/quote]

arkadaşım bu msjı göndereli epey olmuş bende yeni okudum ama bence binip bakmalı içine sığıp sığmadığına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2006, 17:24:54 »
Araba bir kez alınır. Benzin sürekli alınır. Hem benzinli , hem dizel araç kullanıyorum. Ama dizeli kullanmayı fazlasıyla tercih ediyorum. Motorini düzgün yerden alır, bakımını düzenli yaptırırsan, dizel tercih etmemek için bir neden yok. Az kullanacaksan arabayı dizel alma.

--dünya dönüyor--

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2006, 09:52:17 »
Ağustos 14 de konu açmışsınız. Corollanızı aldınızmı bilmiyorum ama eğer bayansanız tabiki M/M tercih edeceksiniz. Yetkili firma size açıklamıştır. İlk önce 5 yıl ücretsiz yol yardımınız var. Yedek parça vs dert etmeyin çünkü corolla arkadaşların dediğin gibi düzenli bakılır ve binilir. Reklamları izlemedinizmi? Siz hiç bir toyotanın yolda kaldığını gördünüzmü? Ben şu ana kadar görmedim. Sizin konu açtıktan 3-4 gün sonra sanırım yeni opel astranın yol kenarında kapotu açık beklediğini gördüm. Rize - Ankara- Aydın- Kuşadası- Marmaris- Denizli üzerinden tekrar Rize'ye dönüş yolunda başka görmedim yolda kalmış bi araç. Fakat Marmaris den Muğlaya çıkış çok dik bi dağ yoludur gidenler bilir. Orda dik yokuşların bitmesine az bir km kala dinlenme ve manzara seyretme yeri vardır. Orda durup araçlarını dinlendiren kapotlarını açıp hararet nedeniyle motor soğutan araçlar arasında bile toyota görmedim. Yakıt ekonomisine gelince Euro Dizel şu an (opet firmasından alıyorum ben) 2.360 ytl. Benzinin fiyatını bilmiyorum. Şehir içi 0,166 ykr yakıyor, şehirler arası 0,110-0,115 ykr yakıyor ama 90- 100 sabit giderseniz. Bende Corolla Sedan 1.4 D-4D var.  Yukarıda belirttiğim güzargahta toplam 3.800 km yol yaptım. 410 ytl yakıt yaktım sabit 90-100 ile gidip geldim. Ankaradan sonra klimada açıktı. 3 hafta önce bakımını yaptırdım. 10.000 bakımı 149 ytl tuttu. yağ, yağ filtresi, filtre contası değişildi ve genel kontrolleri yapıldı. Bende bundan önce 12 yıl binip sattığım (sıfır almıştım) Tofaş Doğan SLX vardı. Bunuda yine en az 10 yıl biner satarım. Çok ama çok memnunum. Dizellere göre çok sessiz yalıtımı çok güçlü bir araç. Geçenlerde arka kapıyı sürttüm ama fark etmedim. içeri bir ufak cızırtı sesi bile gelmediki durayım. artık camlar yarım cm açık geziyorum.    Zaten böyle tavsiye etmekten nazar aldı sürttük arabayı. Daha fazla anlatmıcam o yüzden. Alacaksanız tüm firmaların dizel araçlarını gidin test edin. Dönüp dolaşıp toyotaya dönecekseniz. Helede M/M süper. ben onuda test etmiştim. Ama canım sıkılmıştı sadece direksiyon tutup gaza yada firene basıyosunuz.   Şunuda unutmayın herkes dizel alıp ne yapacaksın? yılda 50 bin km mi yapacaksın vs diyolar. Yapmıcam ama benzinli bir araç alıpda 2 de bir istasyona gitmicem. Aracımabinince kafamda şimdi arabayla gitmiyim bir sürü benzin yakacak gibi bir problem olmayacak. Satarkende dizel olarak satacaksınız. Unutmayın ki benzinliden önce sizinki daha çok tercih edilecek. artık tercih sizin. Aldıysanızda hayırlı olsun almadıysanız şu aralar toyota dizellerde ekstra kampanyalar varmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yedek parça ve bakım ücretleri
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2010, 03:01:09 »
Corolla yedek fiyatları sanırım çok aşırı pahalı. En basitinden örnek vereyim. Aracımın kırılan ayna camı fiyatını sordum 185 lira dediler.  Düşünün basit bir ayna camı. Aynayı olaki tümden değiştirmeye kalksak acaba ne isteyeceklerdi merak ettim.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2010, 03:07:06 »
Japon arabasının parçası her zmana pahalı olur.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 18, 2010, 03:07:52 »
Japon arabasının parçası her zmana pahalı olur.
farz mı? vacip mi? sünnet mi? :)

işin şakası bir tarafa  buna şark kurnazlığı demekten başka birşey gelmiyor içimden.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 18, 2010, 03:12:52 »
farz mı? vacip mi? sünnet mi? :)

işin şakası bir tarafa  buna şark kurnazlığı demekten başka birşey gelmiyor içimden.

bana kalırsa hiçbiri ama şu da var şimdiki araçların hangisi net sorunsuz ? yada hangisinin yedek parçası ve servisi ucuz ki ? Gümrükten girişinden bi kere kaybediyoruz.Araba ülkemiz de artık ciddi bir lüks haline geldi.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #19 : Ağustos 19, 2010, 08:40:01 »
Konu açılmışken söyleyeyim; örneğin fren kampanası yapıyoruz, kampanayı döktürdüğümüz dökümcüye parçayı satın alırken KDV ödüyoruz, parçayı işleyip araca takılacak hale getirip araba üreten firmaya satıyoruz bu Tofaş veya Toyota olabilir ikinci kez KDV ödeniyor. Araca takılan parça arabayla birlikte son kullanıcıya satılıyor tekrar KDV ödeniyor. Böylece devlet bir parçadan üç kez KDV almış oluyor, tabi bu da fiyatların şişmesine sebep oluyor.   
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.