0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar; benzinli 1.6 motor -otomatik corolla aracım var;geçen aya kadar yaklaşık 11-12 litre şehir içi tüketimim vardı..Fazla km. yapmadığımdan LPG taktırmadan bu şekilde aracımı kullanıyorum..yani 100 liralık benzinle yaklaşık 200 km yol yapıyordum(şehir içi)1 ay önce Aracımın arka fren balataları değişti üstüne birde 175 65 14 olarak 4 lastiği değiştirdim(yazlık lastik); ardından aracın yakıt tüketimi anormal şekilde arttı;100 liralık benzin aldım 120 km oldu olmadı ışık yandı..Sizce sebep ne olabilir? hava filtresi-yağ filtresi ve yağ yazın başında değişti..bujiler geçen kış değişti..bu derece etki eden ne olabilir? el freni iyi ayarlanmamış bu yüzden olabilir mi? çok Düşük hızda ilerlerken belli belirsiz metalik bi sürtünme sesi geliyo.
Metal sürtme sesi subab vurmasın, aşırı yakıt tüketimi subablarla ilgili olabilir
araç 137 binde ;tekerlekler döndükçe ses geliyor;rölanti de falan herhangi bi ses yok..
Balatalar mı bitmiş acaba? Lifte kaldırın anlaşılır. Ancak yakıt tüketimi çok fazla lpg ayarı mı yok 17 litre olmaz. 11-12neyse diyrcem aracta sıralı sistem var mı?
Aynı konuyu ben de açacaktım, 99 model 1.6 Otomatik Corollam var 233.000km de ve 1000 km önce yağ, filtreler, bujiler ve lpg ısı sensörü değişti. Lovato marka kit var ve işi iyi bilen 2 ustaya da gösterdim LPG ayarlarında herhangi bir sorun olmadığını söylediler ancak 2 ay öncesine kadar 32 litre LPG ile 330-340 km yapabiliyorken şimdi 300 km olmadan depo bitiyor. Sizinle ortak olarak ben de arka fren balatalarımı değiştirdim ve bugün işe giderken el freni ışığı takılı kaldı, araç biraz yol aldıktan sonra söndü. Acaba ikimizin aracı da el freni ya da arka fren ayarı yanlış yapıldığından çok yakıyor olabilir mi?
175 taban lastigi korollaya mi taktiniz ?
Arızayı bence kendiniz yazmışsınız arka fren balataları değişiminden sonra araç çok yakmaya başladıysa kampanalı sistem sizin araçlarınız ayar yapılması gerekirdi kampana sıkı ise aracı tutar araç bu sebepten dolayı çok yakar. Siz koşmaya çalıştıkça biri sizi arkadan çekse ne olursa aracınıza da o oluyor .Onun dışında eğer araçta herhangi bir yakıt kaçağı yoksa ,bu sarfiyat çok çok anormal ateşleme arızası bile olsa 100 km de 17 litre yakıt tüketiminiz var demektir Aracı life kaldırtıp yakıt kaçağı kontrolü yaptırın yakıt aldığınız istasyonu da değiştirin