Gönderen Konu: ACİL..2000 benzinli corolla aşırı yakıt tüketimi;100 km / 17 litre?  (Okunma sayısı 3587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Selamlar; benzinli 1.6 motor -otomatik corolla aracım var;geçen aya kadar yaklaşık 11-12 litre şehir içi tüketimim vardı..

Fazla km. yapmadığımdan LPG taktırmadan bu şekilde aracımı kullanıyorum..yani 100 liralık benzinle yaklaşık 200 km yol yapıyordum(şehir içi)

1 ay önce Aracımın arka fren balataları değişti üstüne birde  175 65 14 olarak 4 lastiği değiştirdim(yazlık lastik); ardından aracın yakıt tüketimi anormal şekilde arttı;100 liralık benzin aldım 120 km oldu olmadı ışık yandı..

Sizce sebep ne olabilir? hava filtresi-yağ filtresi ve yağ  yazın başında değişti..bujiler geçen kış değişti..
bu derece etki eden ne olabilir? el freni iyi ayarlanmamış bu yüzden olabilir mi?  çok Düşük hızda ilerlerken belli belirsiz metalik bi sürtünme sesi geliyo.
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Selamlar; benzinli 1.6 motor -otomatik corolla aracım var;geçen aya kadar yaklaşık 11-12 litre şehir içi tüketimim vardı..

Fazla km. yapmadığımdan LPG taktırmadan bu şekilde aracımı kullanıyorum..yani 100 liralık benzinle yaklaşık 200 km yol yapıyordum(şehir içi)

1 ay önce Aracımın arka fren balataları değişti üstüne birde  175 65 14 olarak 4 lastiği değiştirdim(yazlık lastik); ardından aracın yakıt tüketimi anormal şekilde arttı;100 liralık benzin aldım 120 km oldu olmadı ışık yandı..

Sizce sebep ne olabilir? hava filtresi-yağ filtresi ve yağ  yazın başında değişti..bujiler geçen kış değişti..
bu derece etki eden ne olabilir? el freni iyi ayarlanmamış bu yüzden olabilir mi?  çok Düşük hızda ilerlerken belli belirsiz metalik bi sürtünme sesi geliyo.
Metal sürtme sesi subab vurmasın, aşırı yakıt tüketimi subablarla ilgili olabilir
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Metal sürtme sesi subab vurmasın, aşırı yakıt tüketimi subablarla ilgili olabilir

araç 137 binde ;tekerlekler döndükçe ses geliyor;rölanti de falan herhangi bi ses yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
araç 137 binde ;tekerlekler döndükçe ses geliyor;rölanti de falan herhangi bi ses yok..
Balatalar mı bitmiş acaba? Lifte kaldırın anlaşılır. Ancak yakıt tüketimi çok fazla lpg ayarı mı yok 17 litre olmaz.  11-12neyse diyrcem aracta sıralı sistem var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Balatalar mı bitmiş acaba? Lifte kaldırın anlaşılır. Ancak yakıt tüketimi çok fazla lpg ayarı mı yok 17 litre olmaz.  11-12neyse diyrcem aracta sıralı sistem var mı?

araç benzinli :) LPG hiç takılmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2113 kere teşekkür etti
  • 3159 kere teşekkür edildi
Bujiler, hava filtresi ilk akla gelenler. Balata değişimi sonrası olması ve tekerler dönerken ses gelmesi acaba teker rulmanları mı bozuldu diye düşündürdü. Ya da balata değiştiği için sıkma mı yapıyor. Bir baktırmak gerekir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
O zaman arac benzin yakmıyor. Çığ benzin atıyor. Aşırı derece koku var mı? Bujiler yeniyse bi kontrol ettirin. Simsiyah mı olmuş bujiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
Aynı konuyu ben de açacaktım, 99 model 1.6 Otomatik Corollam var 233.000km de ve 1000 km önce yağ, filtreler, bujiler ve lpg ısı sensörü değişti. Lovato marka kit var ve işi iyi bilen 2 ustaya da gösterdim LPG ayarlarında herhangi bir sorun olmadığını söylediler ancak 2 ay öncesine kadar 32 litre LPG ile 330-340 km yapabiliyorken şimdi 300 km olmadan depo bitiyor. Sizinle ortak olarak ben de arka fren balatalarımı değiştirdim ve bugün işe giderken el freni ışığı takılı kaldı, araç biraz yol aldıktan sonra söndü. Acaba ikimizin aracı da el freni ya da arka fren ayarı yanlış yapıldığından çok yakıyor olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Aynı konuyu ben de açacaktım, 99 model 1.6 Otomatik Corollam var 233.000km de ve 1000 km önce yağ, filtreler, bujiler ve lpg ısı sensörü değişti. Lovato marka kit var ve işi iyi bilen 2 ustaya da gösterdim LPG ayarlarında herhangi bir sorun olmadığını söylediler ancak 2 ay öncesine kadar 32 litre LPG ile 330-340 km yapabiliyorken şimdi 300 km olmadan depo bitiyor. Sizinle ortak olarak ben de arka fren balatalarımı değiştirdim ve bugün işe giderken el freni ışığı takılı kaldı, araç biraz yol aldıktan sonra söndü. Acaba ikimizin aracı da el freni ya da arka fren ayarı yanlış yapıldığından çok yakıyor olabilir mi?
Arka fren balataları değiştirirken fren ayarı yapıldı mı?  Aracın hidrolik yağı akıttı mı usta?
O ışık el fren ikazı olduğu gibi, hidrolik yağının durumu hakkında bilgi verir. Eğer hidrolik yağınızda eksilme olursa bir yanar bir söner. Hidrolik yağınızı da kontrol edin.  Kaputu kaldırdığınızda sağ tarafta hidrolik yağ kabı vardır. Minimum maximum ölçülere bakın. Eksikse ekleme yapın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
175 taban  lastigi korollaya mi taktiniz ?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
175 taban  lastigi korollaya mi taktiniz ?
Orjinal ölçüsü budur zaten 175/65/14
Ae101 de bu ölçüdür
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
Arızayı bence kendiniz yazmışsınız arka fren balataları değişiminden sonra araç çok yakmaya başladıysa kampanalı sistem sizin araçlarınız ayar yapılması gerekirdi kampana sıkı ise aracı tutar araç bu sebepten dolayı çok yakar. Siz koşmaya çalıştıkça biri sizi arkadan çekse ne olursa aracınıza da o oluyor .Onun dışında eğer araçta herhangi bir yakıt kaçağı yoksa ,bu sarfiyat çok çok anormal ateşleme arızası bile olsa  100 km de  17 litre yakıt tüketiminiz var demektir Aracı life kaldırtıp yakıt kaçağı kontrolü yaptırın yakıt aldığınız  istasyonu da değiştirin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Arızayı bence kendiniz yazmışsınız arka fren balataları değişiminden sonra araç çok yakmaya başladıysa kampanalı sistem sizin araçlarınız ayar yapılması gerekirdi kampana sıkı ise aracı tutar araç bu sebepten dolayı çok yakar. Siz koşmaya çalıştıkça biri sizi arkadan çekse ne olursa aracınıza da o oluyor .Onun dışında eğer araçta herhangi bir yakıt kaçağı yoksa ,bu sarfiyat çok çok anormal ateşleme arızası bile olsa  100 km de  17 litre yakıt tüketiminiz var demektir Aracı life kaldırtıp yakıt kaçağı kontrolü yaptırın yakıt aldığınız  istasyonu da değiştirin
yücel bey tam isabet;kampanaları fazla sıkmış..aracı krikoyla kaldırdı baktık lastikler nerdeyse hiç dönmüyor...ben böyle ayarlamamıştım diyor...kendi ayar yapmış falan tarzı bişeyler söyledi...yan sanayi de olmuş olabilir tarzı bişeyler dedi..neyse gevşettik..araba kendine geldi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
Bir güncelleme de ben yapayım, kampana fren sıkılığı ayarlandı ve çok şükür araç normale döndü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 928 kere teşekkür edildi
Hani halk arasında bir tabir vardır kazık yemeden kazık atmayı öğrenemezsin diye . Sanayiciden o kadar çok kazık yedim ki artık kendim usta oldum . Elimden geldiği kadar forum da ki arkadaşlara bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyorum .Tekrar geçmiş olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "