Gönderen Konu: Soğuk Havada Motordan Gelen Ses  (Okunma sayısı 3421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Soğuk Havada Motordan Gelen Ses
« : Kasım 17, 2016, 08:36:38 »
Yaklaşık 5 gündür kullanmadığım aracı bu sabah çalıştırdım, araç benzinli düz vites, motordan ilk çalıştırdığım 2 dk içinde dizel motor gibi hırıltılı ses geldi, sonra düzeldi, havada epey soğuktu tabi. Sizce neden olabilir veya bir Tavsiyeniz var mı?

Toyota Club Türkiye

Soğuk Havada Motordan Gelen Ses
« : Kasım 17, 2016, 08:36:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
Ynt: Soğuk Havada Motordan Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2016, 09:43:11 »
Güncel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2016, 09:51:34 »
Motorda kullanılan yağın viskozitesi ile alakalı bir durumdur. N e yağ kullandığınızı bilmiyorum fakat . Yeni nesil motorların kullanması gereken yag MOBİL  5/30 TAM sentetik veya 5/40 tam sentetiktir . Bunun dışında kullanacağınız 10/40  15/30 gibi yarı sentetik yağlar aracınız özellikle soğuk havalarda yağ katılaştığı için motor yağlamasını geciktirir buda motor yağlama işlemini tamamlayana kadar aracın sibop şıkırtısını duymanıza neden olur . Eğer aracınızda  5/30 tam sentetik yağ kullandığınız halde bu durum oluyorsa yağ filtreniz orijinal mi bakılması lazım - Yag pompası düzgün çalışıyor mu bakılması lazım ama bu tip durumların ½ 90 ı yağ kaynaklıdır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2016, 10:10:43 »
Motorda kullanılan yağın viskozitesi ile alakalı bir durumdur. N e yağ kullandığınızı bilmiyorum fakat . Yeni nesil motorların kullanması gereken yag MOBİL  5/30 TAM sentetik veya 5/40 tam sentetiktir . Bunun dışında kullanacağınız 10/40  15/30 gibi yarı sentetik yağlar aracınız özellikle soğuk havalarda yağ katılaştığı için motor yağlamasını geciktirir buda motor yağlama işlemini tamamlayana kadar aracın sibop şıkırtısını duymanıza neden olur . Eğer aracınızda  5/30 tam sentetik yağ kullandığınız halde bu durum oluyorsa yağ filtreniz orijinal mi bakılması lazım - Yag pompası düzgün çalışıyor mu bakılması lazım ama bu tip durumların ½ 90 ı yağ kaynaklıdır
Çok teşekkürler hocam, en son Mart 2016 da 40 bin bakımı olmuştu serviste, o zaman yağ değişimi oldu mu bilmiyorum ama kayıtlara bakarım ve hangi yağ kullanılmış öğrenirim, bundan sonraki yağ değişimlerinde de sizin öneriniz kulağıma küpe olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2016, 10:11:01 »
Yücel abi benim efsane de sabah bi 20 saniye kadar  tıp tıp tıp sesi var sanırım aynı ses. Tabi 20 saniye sonra kesiliyor fakat benim araca 5/40 ince gelmez mi yoksa gayet iyi mi olur :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh