0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
guzel kardesim gecen gunde vitesleri karistiran sendin yanlis hatirlamiyorsam. nasil bir filtre alacaksin acik mi yoksa kapali kutu mu? kapali kutu hava filtreleri bi ise yaramiyor onu soyliyeyim alacaksan acik filtre al. performans hava filtrelerinin gozenekleri orjinal filtreye gore daha aciktir bu nedenle direnci az onun icin toz gecirgenligi yüksek toz pisligi cekip kolayca iceri alir. bu nedenle motor ömrünü kisaltma riskini göz önünde bulundur. modifiye aleminin giris seviyesidir hava filtresi bu islere merakli sevdali bir cok kisi kulaktan dolma bilgiler ile ilk yaptigi sey hava filtresi almak ben dahil sadece hava filtresi tek basina is yapmaz. millet atip tutuyor 5 hp 10 hp alayi yalan. yuksek devirlerde etkisini gosterir ve arabanin dusuk devirleri bitik olur. filtreyi motorun sicagindan korumalisin ki soguk hava iceri versin yoksa faydasi yerine zarari olur aracin cekisi duser ve turbo varsa hava filtresinden daha cok hp alirsin eger turbo yoksa etkisiz eleman olur. sadece goruntusu seni pisikolojik olarak rahatlatir gaza basinca da biraz cigerli ses verir. bu isler oyle sandigin gibi urunu alip takmakla olmuyor hava filtresi borusunun uzunlugu ve konumuda guc artisina etkisi var. bu tarz islemleri isinin ehli olmayan yerlerde yaptirirsan akismetre ayari gibi yerleri bozabilirsin buda dengesiz rolanti ve kendi kendine yolda giderken stop etme yapar kendini tehlikeye atarsin. ama yok ben illa takacam diyorsan apexi falan tras kn kingdragon green bunlar en bilindik firmalar. fiyati ve urun performansi acisindan bence bmc ornek olarak su resme bakarsan daha iyi anlarsin
hocam rencide ettiniz şimdi vites konusunda:) şaka bi yana saolun hocam benım fıkrım bılmem işe yarar bilmem yaramaz orta susturucuyu aldım varex style bi egzoz yaptım dedim ki emmeyide biraz güçlendirirsem daha iyi olur ama yararı olmıcaksa eğer hiç gerek yok. amacımda kalite bişey yapmaktı zaten hocam daha once vardı al sanayiden tak söktüm orj çevirdim. filtrenin yararı olmaz diyosanız vazgeçiyorum hocam o zaman bu işten:D
estafurullah amacim rencide etmek degildi aramizda senin gibi hizli arkadaslari gormek sevindirici demek istedigim bi anlik heveslerle arabana ufak tefek seyler takip arabanin limitlerini zorlama arabana yazik edersin harcadigin emek ve parada cabasi. filtreyi sokmekle en iyisini yapmissin araclarin orjinal filtresi piyasada satilan sozde performans filtrelerinden daha fazla oranda havayi motora iletiyor. kulandigin araba modifiye islerine pek uygun degil neden dersen ornek olarak bir golf gibi after market urunleri fazla yok. ama zorlarsan olmaz diyede bi sey yok yurt disindan temin edersin cok emek ve para harcaman lazim ama alacagin guc belli bi orani gecmez. madem arabana bi seyler yapmak istiyorsun kendimi fikrimi soyliyeyim sana. once guzel bi jant min. 17 veya kalabalik aile ile gezilmiyorsa 18 inc. duruma gore 3.5 veya 5 cm yay takarsin araba oldu ok gibi. camlara on cam dahil 1 numara film veya gorus acini rahatsiz etmeyecekse mugla gibi sicak memlekette 2 numara daha iyi olur. orta susturucu egsoz da almissin cok otenlerden guzel goruntu acisindan ya komple son susturucu veya krom bi egsoz kafasi taktin mi aracin dis aksami cok iyi olur arabani daha cok seversin albenisi artar.daha sonra maddi imkanlar el veriyorsa kapilara 2 takim mid bagaja da min. 1000w bass koydun mu bu aracin hatchback oldugu icin ses sistemi seni baya bi tatmin eder farlarin zaten mercekli simsek etkili zenonlarida baglayip karsidaki suruculeri rahatsiz etmeyecek sekilde guzel bi far ayari yaptin mi daha da baska bi sey yapmana gerek kalmaz.
Eyüp hocam evinin adresini özelden bana atta bizim burada bu konfigürasyonda araç sahiplerini senin mahalleye göndereyim, orada 1 hafta takılsınlar. güzel şeyler bu dediklerin ama işte malesef bu tip gürültü yayıcı şeyleri nedense şehiriçi kullananlara ayar oluyorum
eyüp hocam teşekkur ederim yorumunuz için.. eyüp abi nikalajları ön taraf komple sıyah dursun dıye oyle bi girişimde bulunmuştum far filmleri falan ama malum kışta geldı sımdı farlarda fılmden dolayı etkılenıyo sanırsam yapan arkadaş cok etkılemez demıstı ama dediğiniz gibi on tarafı orj çevirebilirim. filtre konusunda yorumlarınızdan sonra çokta gereklı olmadıgı kanısına vardım ama bi başka arkadaş aklımı çelmezse:) egzoz oalrak orta susturucuyu aldım zaten son susturucu olarak varex var ama coğu zaman kapalı gezıyorum kendi zevkim içinde kımseyı rahatsız etmeye hakkım yok.. headers ve düz boru performansı etkıler mi peki?