Gönderen Konu: spor hava filtresi yardıma lazım:)  (Okunma sayısı 2148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
spor hava filtresi yardıma lazım:)
« : Kasım 13, 2016, 20:59:00 »
arkadaşlar meraba. 1.6 benzınlı aracıma filtre takamyı dusunuyorum kn aem gibi markalara baktım 260 tlden başlıyo ama yazdıklarına göre pis havayı falan cok ıyı süzüyo toz pislik emmiyo ama aşırı pahalı birde apexi var 100tl simota var 100 civarı sizce nasıl bi yol izlemeliyim kn veya aem dediği gibi filtreleme görevini iyi yerıne getirir mi? spot hava fıltresı takıcam diye de araca zarar vermek ıstemıyorum

Toyota Club Türkiye

spor hava filtresi yardıma lazım:)
« : Kasım 13, 2016, 20:59:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: spor hava filtresi yardıma lazım:)
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2016, 10:03:56 »
guzel kardesim gecen gunde vitesleri karistiran sendin yanlis hatirlamiyorsam. nasil bir filtre alacaksin acik mi yoksa kapali kutu mu? kapali kutu hava filtreleri bi ise yaramiyor onu soyliyeyim alacaksan acik filtre al. performans hava filtrelerinin gozenekleri orjinal filtreye gore daha aciktir bu nedenle direnci az onun icin toz gecirgenligi yüksek toz pisligi cekip kolayca iceri alir. bu nedenle motor ömrünü kisaltma riskini göz önünde bulundur. modifiye aleminin giris seviyesidir hava filtresi bu islere merakli sevdali bir cok kisi kulaktan dolma bilgiler ile ilk yaptigi sey hava filtresi almak ben dahil :)
  sadece hava filtresi tek basina is yapmaz. millet atip tutuyor 5 hp 10 hp alayi yalan. yuksek devirlerde etkisini gosterir ve arabanin dusuk devirleri bitik olur. filtreyi motorun sicagindan korumalisin ki soguk hava iceri versin yoksa faydasi yerine zarari olur aracin cekisi duser ve turbo varsa  hava filtresinden daha cok hp alirsin eger turbo yoksa etkisiz eleman olur. sadece goruntusu seni pisikolojik olarak rahatlatir gaza basinca da biraz cigerli ses verir. bu isler oyle sandigin gibi urunu alip takmakla olmuyor hava filtresi borusunun uzunlugu ve konumuda guc artisina etkisi var. bu tarz islemleri isinin ehli olmayan yerlerde yaptirirsan akismetre ayari gibi yerleri bozabilirsin buda dengesiz rolanti ve kendi kendine yolda giderken stop etme yapar kendini tehlikeye atarsin.
ama yok ben illa takacam diyorsan apexi falan tras kn kingdragon green bunlar en bilindik firmalar. fiyati ve urun performansi acisindan bence bmc :)

ornek olarak su resme bakarsan daha iyi anlarsin
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2016, 10:10:18 »
guzel kardesim gecen gunde vitesleri karistiran sendin yanlis hatirlamiyorsam. nasil bir filtre alacaksin acik mi yoksa kapali kutu mu? kapali kutu hava filtreleri bi ise yaramiyor onu soyliyeyim alacaksan acik filtre al. performans hava filtrelerinin gozenekleri orjinal filtreye gore daha aciktir bu nedenle direnci az onun icin toz gecirgenligi yüksek toz pisligi cekip kolayca iceri alir. bu nedenle motor ömrünü kisaltma riskini göz önünde bulundur. modifiye aleminin giris seviyesidir hava filtresi bu islere merakli sevdali bir cok kisi kulaktan dolma bilgiler ile ilk yaptigi sey hava filtresi almak ben dahil :)
  sadece hava filtresi tek basina is yapmaz. millet atip tutuyor 5 hp 10 hp alayi yalan. yuksek devirlerde etkisini gosterir ve arabanin dusuk devirleri bitik olur. filtreyi motorun sicagindan korumalisin ki soguk hava iceri versin yoksa faydasi yerine zarari olur aracin cekisi duser ve turbo varsa  hava filtresinden daha cok hp alirsin eger turbo yoksa etkisiz eleman olur. sadece goruntusu seni pisikolojik olarak rahatlatir gaza basinca da biraz cigerli ses verir. bu isler oyle sandigin gibi urunu alip takmakla olmuyor hava filtresi borusunun uzunlugu ve konumuda guc artisina etkisi var. bu tarz islemleri isinin ehli olmayan yerlerde yaptirirsan akismetre ayari gibi yerleri bozabilirsin buda dengesiz rolanti ve kendi kendine yolda giderken stop etme yapar kendini tehlikeye atarsin.
ama yok ben illa takacam diyorsan apexi falan tras kn kingdragon green bunlar en bilindik firmalar. fiyati ve urun performansi acisindan bence bmc :)

ornek olarak su resme bakarsan daha iyi anlarsin
Neden yüksek devirlerde iş görüyor,  çünkü araç open loopa giriyor ve yakıt düzeltmesi yapmıyor.  Aynen dediğin gibi hiç bir işe yaramaz normal kullanımda. Araba zaten herşeyi ayarlıyor otomatik olarak sadece ayarlamadığı open loop kısmı. Arıza kaydı vb şeyi ihmal edecekseniz oksijen sensörlerini sökün daha çok performans alırsınız  :asikadam:
Ayrıca tam geçiren temiz bir hava filtresi bu tip filtrelerden daha iyidir, motorun içine eder bu büyük partikül geçiren filtreler
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2016, 20:24:36 »
 hocam rencide ettiniz şimdi vites konusunda:) şaka bi yana saolun hocam benım fıkrım bılmem işe yarar bilmem yaramaz orta susturucuyu aldım varex style bi egzoz yaptım dedim ki emmeyide biraz güçlendirirsem daha iyi olur ama yararı olmıcaksa eğer hiç gerek yok. amacımda kalite bişey yapmaktı zaten hocam daha once vardı al sanayiden tak söktüm orj çevirdim. filtrenin yararı olmaz diyosanız vazgeçiyorum hocam o zaman bu işten:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2016, 21:48:37 »
kapalı fiiltre kullanabilirsin ses için ara gazlarda yüksek devirlerde ciğerli güzel bir ses olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2016, 22:01:11 »
Paranızı boşa harcamayın...

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2016, 00:37:14 »
Bende komple kit var hevesle alıp hüzünle sökenlerdenim uzun yapıcaksanız alın  sesi güzel üst devirlerde performans çok bişey katmıyor okadar para vericeğine komple sök fitiresiz gez daha iyi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2016, 07:57:10 »
hocam rencide ettiniz şimdi vites konusunda:) şaka bi yana saolun hocam benım fıkrım bılmem işe yarar bilmem yaramaz orta susturucuyu aldım varex style bi egzoz yaptım dedim ki emmeyide biraz güçlendirirsem daha iyi olur ama yararı olmıcaksa eğer hiç gerek yok. amacımda kalite bişey yapmaktı zaten hocam daha once vardı al sanayiden tak söktüm orj çevirdim. filtrenin yararı olmaz diyosanız vazgeçiyorum hocam o zaman bu işten:D

estafurullah amacim rencide etmek degildi aramizda senin gibi hizli arkadaslari gormek sevindirici  :)
 demek istedigim bi anlik heveslerle arabana ufak tefek seyler takip arabanin limitlerini zorlama arabana yazik edersin harcadigin emek ve parada cabasi.  filtreyi sokmekle en iyisini yapmissin araclarin orjinal filtresi piyasada satilan sozde performans filtrelerinden daha fazla oranda havayi motora iletiyor.
 kulandigin araba modifiye islerine pek uygun degil neden dersen ornek olarak bir golf gibi after market urunleri fazla yok. ama zorlarsan olmaz diyede bi sey yok yurt disindan temin edersin cok emek ve para harcaman lazim ama alacagin guc belli bi orani gecmez.
madem arabana bi seyler yapmak istiyorsun kendimi fikrimi soyliyeyim sana. once guzel bi jant min. 17 veya kalabalik aile ile gezilmiyorsa 18 inc. duruma gore 3.5 veya 5 cm yay takarsin araba oldu ok gibi. camlara on cam dahil 1 numara film veya gorus acini rahatsiz etmeyecekse mugla gibi sicak memlekette 2 numara daha iyi olur. orta susturucu egsoz da almissin cok otenlerden :) guzel goruntu acisindan ya komple son susturucu veya  krom bi egsoz kafasi taktin mi aracin dis aksami cok iyi olur arabani daha cok seversin albenisi artar.
daha sonra maddi imkanlar el veriyorsa kapilara 2 takim mid bagaja da min. 1000w bass koydun mu bu aracin hatchback oldugu icin ses sistemi seni baya bi tatmin eder :) farlarin zaten mercekli simsek etkili zenonlarida baglayip karsidaki suruculeri rahatsiz etmeyecek sekilde  guzel bi far ayari yaptin mi daha da baska bi sey yapmana gerek kalmaz.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2016, 08:04:40 »
estafurullah amacim rencide etmek degildi aramizda senin gibi hizli arkadaslari gormek sevindirici  :)
 demek istedigim bi anlik heveslerle arabana ufak tefek seyler takip arabanin limitlerini zorlama arabana yazik edersin harcadigin emek ve parada cabasi.  filtreyi sokmekle en iyisini yapmissin araclarin orjinal filtresi piyasada satilan sozde performans filtrelerinden daha fazla oranda havayi motora iletiyor.
 kulandigin araba modifiye islerine pek uygun degil neden dersen ornek olarak bir golf gibi after market urunleri fazla yok. ama zorlarsan olmaz diyede bi sey yok yurt disindan temin edersin cok emek ve para harcaman lazim ama alacagin guc belli bi orani gecmez.
madem arabana bi seyler yapmak istiyorsun kendimi fikrimi soyliyeyim sana. once guzel bi jant min. 17 veya kalabalik aile ile gezilmiyorsa 18 inc. duruma gore 3.5 veya 5 cm yay takarsin araba oldu ok gibi. camlara on cam dahil 1 numara film veya gorus acini rahatsiz etmeyecekse mugla gibi sicak memlekette 2 numara daha iyi olur. orta susturucu egsoz da almissin cok otenlerden :) guzel goruntu acisindan ya komple son susturucu veya  krom bi egsoz kafasi taktin mi aracin dis aksami cok iyi olur arabani daha cok seversin albenisi artar.
daha sonra maddi imkanlar el veriyorsa kapilara 2 takim mid bagaja da min. 1000w bass koydun mu bu aracin hatchback oldugu icin ses sistemi seni baya bi tatmin eder :) farlarin zaten mercekli simsek etkili zenonlarida baglayip karsidaki suruculeri rahatsiz etmeyecek sekilde  guzel bi far ayari yaptin mi daha da baska bi sey yapmana gerek kalmaz.

Eyüp hocam evinin adresini özelden bana atta bizim burada bu konfigürasyonda araç sahiplerini senin mahalleye göndereyim, orada 1 hafta takılsınlar.  :rofl: :rofl: güzel şeyler bu dediklerin ama işte malesef bu tip gürültü yayıcı şeyleri nedense şehiriçi kullananlara ayar oluyorum  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2016, 08:06:32 »
Türkçe konusunda özen gösterelim!.

Açık tip filtrede hava geçirgenliği yüksek, partikül geçirgenliği düşük, yani kaliteli ürün gerekir. Zamanında doğru temizleme ve yağlamays ihtiyaç duyar, partikül geçirgenliğini bu işlem azaltır.
Soğuk hava ile beslenemezse güç kaybı oluşur. Amaç birim hacimdeki oksijen miktarını arttırmak, basit bir fizik. Ayrıca partikül kadar sıcak hava da zararlı olacaktır silindirler için.
Ses ile filtrenin ise direk bir ilişkisi yoktur, ses emme manifoldunun emiş sesidir, açık tip filtre bunun duyulmasını kolaylaştırır.
 Geri sıkışma oranı düşeceğinden, alt devirlerde güç kaybı da oluşabilir, yüksek devirde emilen havanın önündeki engel azalacağından artı etkisi olur, emilen havanın ısısı ile ters orantılı olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2016, 09:25:45 »
Eyüp hocam evinin adresini özelden bana atta bizim burada bu konfigürasyonda araç sahiplerini senin mahalleye göndereyim, orada 1 hafta takılsınlar.  :rofl: :rofl: güzel şeyler bu dediklerin ama işte malesef bu tip gürültü yayıcı şeyleri nedense şehiriçi kullananlara ayar oluyorum  :olu:

abi dogan , sahin , dogan gorunumlu sahin ve honda tayfasini yollama :D mahalle arasinda veya umuma acik yerlerde arabayi otturenlere patinaj cekip dikkat cekmeye calisanlara ve gecenin bir yarisi cengiz kurtoglunu son ses acip 2. vites mahalle aralarinda tin tin gidenlere bende uyuz oluyorum hemde oyle boyle degil.  zaten bu tarz seyleri aracina yapip insanlari rahatsiz edecek derece kullanan kendini bilmezler yuzunden benim gibi bilincli kullanicilarda ayni muameleyi goruyor  :asikadam:
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2016, 19:07:40 »
eyüp hocam yazdıkalrınız çok güzel:) ilgilenip cevap veren arkadaşlarada tek tek teşekkur ederim. eyüp hocam aracımca xenonum 18 inç jantlarım 3m ön cam dahil filmlerim 3.5cm spor yaylarım bodykıt mevcut suanda:) hemen hemen dedıklerınızın hepsini yapmısım zaten:) sadece filtre konusunuda yapayım mı dedim kendımce çıkışları rahatlattın girişleride biraz açayım dıye ama çogunlugund edıgıne göre gereksiz bi uğraş olucak galiba :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 15, 2016, 19:10:40
[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2016, 08:03:07 »
masallah araban gercekten guzel duruyor. daha ne yapcan bence hic elleme birde muzik sistemi kur tamamdir o is. egerki giris cikisi rahatlatmak istiyorsan guzel bi hava filtresi kiti ile headers ve komple egsoz borularina el atman lazim. keskem ondeki kromlari kapatmasaydin araba daha da bi kendisini gosterirdi ama zevk meselesi tabi saygi duyarim. kazasiz belasiz iyi gunlerde kullan.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2016, 19:19:18 »
eyüp hocam teşekkur ederim yorumunuz için.. eyüp abi nikalajları ön taraf komple sıyah dursun dıye oyle bi girişimde bulunmuştum far filmleri falan ama malum kışta geldı sımdı farlarda fılmden dolayı etkılenıyo sanırsam yapan arkadaş cok etkılemez demıstı ama dediğiniz gibi on tarafı orj çevirebilirim. filtre konusunda yorumlarınızdan sonra çokta gereklı olmadıgı kanısına vardım ama bi başka arkadaş aklımı çelmezse:) egzoz oalrak orta susturucuyu aldım zaten son susturucu olarak varex var ama coğu zaman kapalı gezıyorum kendi zevkim içinde kımseyı rahatsız etmeye hakkım yok.. headers ve düz boru performansı etkıler mi peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 19, 2016, 14:44:18 »
eyüp hocam teşekkur ederim yorumunuz için.. eyüp abi nikalajları ön taraf komple sıyah dursun dıye oyle bi girişimde bulunmuştum far filmleri falan ama malum kışta geldı sımdı farlarda fılmden dolayı etkılenıyo sanırsam yapan arkadaş cok etkılemez demıstı ama dediğiniz gibi on tarafı orj çevirebilirim. filtre konusunda yorumlarınızdan sonra çokta gereklı olmadıgı kanısına vardım ama bi başka arkadaş aklımı çelmezse:) egzoz oalrak orta susturucuyu aldım zaten son susturucu olarak varex var ama coğu zaman kapalı gezıyorum kendi zevkim içinde kımseyı rahatsız etmeye hakkım yok.. headers ve düz boru performansı etkıler mi peki?

hava filtresi kiti ile faydali olur ama oyle aman aman bi artis bekleme en fazla 5 bilemedin 10
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2016, 02:51:33 »
Bana kalırsa alt ızgaraların hizasından kaplama yap güzel durur jantları vossen takabilirdin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE