Gönderen Konu: 1.33 Corolla Hakkındaki Düşüncelerim  (Okunma sayısı 2821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
1.33 Corolla Hakkındaki Düşüncelerim
« : Kasım 13, 2016, 19:09:36 »
Düğün için Tekirdağ'dan İstanbul'a gittik dün akşam üstü ve bugün öğle üstü dönüş yapmak için yoka çıktık Göztepe'de yaşayan teyzemin sitesindeki otoparkdan çıkmak için yola koyulduk. Fakat Bagaj tıka basa dolu ve harbi ağır çantalar var ve 4 yetişkin 1 çocuk arabanın içine oturduk -2 kattaydık ve üst kata çıkmak için yokuşa çıktık ve 1. Viteste araba yokuşun sonunda bayıldı ve stop etti. İnan'ın ki çok kötü hissettim kendimi. 1.33 kötü bir araç değil emin olun ki gerçekten kötü araç değil güvenlik ve kalite olarak çok iyi bir araç. Fakat bg düşük olması torkun düşük olması özellikle turbo olmamasından dolayı büyük bir eksiklik var. Ama fazla araca yük bindirmediğiniz sürece çok iyi gidiyor. Bu yüzden dolayı aracı değiştirme kararına giriyorum.

Maksimum 70.000 TL ikinci el olması farketmez donanım performans ve güvenlik olarak üzmeyecek bir araç sizin tavsiyeniz neler olur ?

Toyota Club Türkiye

1.33 Corolla Hakkındaki Düşüncelerim
« : Kasım 13, 2016, 19:09:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 Corolla Hakkındaki Düşüncelerim
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2016, 19:16:12 »
Hocam dediklerinize gerçekten katılıyorum. Bizde de 2011 1.33 vardı. Gitmiyordu araba. Gitmiyor diyenlere inanmayın diyenleri görüyorum doğru gidiyor ama 2 kişi olursanız gidiyordu. Sonra dizele dönmem gerekti. 1.4 advance paket 2013 corolla aldım. Onda performans vasat değil çok şükür ancak yine hüsran. 2011 corollam İngiltere üretimiydi gemiyle gelmişti. Şu anki 2013 corollam Adapazarı üretimi. Ama hayal kırıklığı. Ailem bile diyor. Eski arabamız daha oturaklıydı. Kemikliydi diye. Tabi göreceli birşey. Trim sesleri kapı gergi kolları arkada ki sesler vs vs... Ha diyer arabalarda yokmu bu sorunlar var  elbette. Ama yıllardır Toyota kullanıcı olarak üzüyor malesef. Bende değiştirmeyi düşünüyorum bu da bir gerçek.. Neyse sizi böyle dertli görünce bende dertlendim. Biraz daha zorlayın kendinizi skoda octavia bakılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2016, 19:30:03 »
Hocam dediklerinize gerçekten katılıyorum. Bizde de 2011 1.33 vardı. Gitmiyordu araba. Gitmiyor diyenlere inanmayın diyenleri görüyorum doğru gidiyor ama 2 kişi olursanız gidiyordu. Sonra dizele dönmem gerekti. 1.4 advance paket 2013 corolla aldım. Onda performans vasat değil çok şükür ancak yine hüsran. 2011 corollam İngiltere üretimiydi gemiyle gelmişti. Şu anki 2013 corollam Adapazarı üretimi. Ama hayal kırıklığı. Ailem bile diyor. Eski arabamız daha oturaklıydı. Kemikliydi diye. Tabi göreceli birşey. Trim sesleri kapı gergi kolları arkada ki sesler vs vs... Ha diyer arabalarda yokmu bu sorunlar var  elbette. Ama yıllardır Toyota kullanıcı olarak üzüyor malesef. Bende değiştirmeyi düşünüyorum bu da bir gerçek.. Neyse sizi böyle dertli görünce bende dertlendim. Biraz daha zorlayın kendinizi skoda octavia bakılabilir.

Açıkçası, bu aracı aceleye gelerek aldık. Ekstralar ekleyerek 63 bin buldu araç ve aldık aradan iki gün sonra satın aldığım fiyata 1.6 aynı kasayı alabildiğimi gördüm ve çok üzüldüm. Aslında %75 olarak suç Toyota'da %25 kısımı ise bizde çünkü çoğumuz düşünmeden alıyor. Sürekli kalabalık gezen bir aile 1.33 alınca hüsrana uğruyor ama  sürekli hafif gezen aile menmun kalıyor. Toyotanın suçu ise kullanıcılara bu kadar düşük  motor vermesi. Skoda Octavia 115 bg 200 tork. Üstelik 64.900 TL Toyotanın mühendislerinde geri kafalık var bu kadar geniş hacimli araç üretiyorsun ve oturaklı ağır açar üretiyorsun ama motoru vermiyorsun. Bu kadar geniş hacimli araç ne yapılır doldurulur tıka basa ve ailen ile gezersin. Ama maalesef yapamadık emin olun ki akrabalarımın yanında rezil oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2016, 19:49:55 »
Lütfen 1.33 e laf etmeyin. Bilmem kaç bin km araç kullanıp Sabuncubeli rampasında Volvo Mercedes sollayanlar var. Rahatsız oluyorlar sonra :rofl:

Araç olarak kötü değil tabiki ama gitmiyor denilmesinin sebebi bu. İhtiyaç anında erken havlu atıyor. Tabiki bizde yarış otomobili kullanmıyoruz ama atmosferikte ağırlık yüksek tork düşük olunca durum budur
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2016, 20:05:20 »
Lütfen 1.33 e laf etmeyin. Bilmem kaç bin km araç kullanıp Sabuncubeli rampasında Volvo Mercedes sollayanlar var. Rahatsız oluyorlar sonra :rofl:

Araç olarak kötü değil tabiki ama gitmiyor denilmesinin sebebi bu. İhtiyaç anında erken havlu atıyor. Tabiki bizde yarış otomobili kullanmıyoruz ama atmosferikte ağırlık yüksek tork düşük olunca durum budur
Kaan bende yorumun girisini okuyunca kim bu yine dedim icimden. Baktim ki senmissin [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Anil hocam vaktin varsa bayilere gidip ikinci el bile alacaksan sifir olarak test surusu yapmani tavsiye ederim.
Dedigin gibi her ne kadar 1.33 100 bg olup idare edebilir gibi gorunse de yuk binince solugu cabuk kesiliyor.
70 bin cok iyi bir rakam.
136 bg dizel otomatik Astra Sedan Sitil paket alabilirsin.
Octavia 1.6 dizel Dsg alabilirsin.
Benzin dert degilse
1.4 tsi Superb alabilirsin.
Bmw 316 alabilirsin.
A3 sedan alabilirsin.
Jetta 1.4tsialabilirsin.
Ama hem lpg uyumlu hem de turbo olsun istiyorsan
1.4T Astra Sedan Cosmo Sounrooflusunu bile alabilirsin o paraya.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2016, 20:31:45 »
1.3 yokuşlarda zayıf tek olunca iyide yük oldumu sıkıntı. Arkadan gelen kamyonların selektörü,Uno ve Renault 12 tarafından sollanmaya alıştım :lol:. Bu arada 1.33 ağırlığı ne kadar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2016, 21:09:18 »

Kimsenin arkasından konuşmak istemem ama dost acı söyler Kaan, ben Mercedes ve BMW nin arkamdan sellektörünü görüyorum anlık ondan sonra bir kayboluyor stoplarını zor görüyorum. 1.6 Corolla almayı düşündüm fakat, 152 tork olması beni çok düşündürüyor. 1.0 Octavia 200 tork 115 hp düşün Kaan yani, Honda'nın da atmosferik fakat turbo koyuyor adamların 1.6 motoru başka seçenek Yok.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 21:15:23
Kaan bende yorumun girisini okuyunca kim bu yine dedim icimden. Baktim ki senmissin [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Anil hocam vaktin varsa bayilere gidip ikinci el bile alacaksan sifir olarak test surusu yapmani tavsiye ederim.
Dedigin gibi her ne kadar 1.33 100 bg olup idare edebilir gibi gorunse de yuk binince solugu cabuk kesiliyor.
70 bin cok iyi bir rakam.
136 bg dizel otomatik Astra Sedan Sitil paket alabilirsin.
Octavia 1.6 dizel Dsg alabilirsin.
Benzin dert degilse
1.4 tsi Superb alabilirsin.
Bmw 316 alabilirsin.
A3 sedan alabilirsin.
Jetta 1.4tsialabilirsin.
Ama hem lpg uyumlu hem de turbo olsun istiyorsan
1.4T Astra Sedan Cosmo Sounrooflusunu bile alabilirsin o paraya.

Açıkçası araca pek para yatırmak istemiyorum çünkü artık çok çabuk değeri düşen  oldu. Bu yüzden pek yatırmak istemiyorum. İkinci el Jetta 1.2 105 hp turbo comfortline düz vites olur benzinli  astranın düz vitesi 5 vites dizel düşünmüyoruz benzinli düşünüyoruz

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 21:17:29
1.3 yokuşlarda zayıf tek olunca iyide yük oldumu sıkıntı. Arkadan gelen kamyonların selektörü,Uno ve Renault 12 tarafından sollanmaya alıştım :lol:. Bu arada 1.33 ağırlığı ne kadar?
1300 kg kilosu kamyondan sellektör yemek Ahh ahh

Jetta düz vites 1.2  comfortline
Honda civic  1.6
Skoda Octavia (belki)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2016, 21:30:40 »
Astra 1.4T ler 6 vites. Normal 1.6 lar 5 vites.
Jetta 1.2 tsi Comfort BMT yada Octavia 1.2 tsi alinabilir o zaman. Ama fiyat performans istiyorsan Astra J 1.4T derim. Jetta larin sifir gibi ikinci el ilan fiyatlari nerdeyse sifirla ayni para.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2016, 21:36:06 »
Astra 1.4T ler 6 vites. Normal 1.6 lar 5 vites.
Jetta 1.2 tsi Comfort BMT yada Octavia 1.2 tsi alinabilir o zaman. Ama fiyat performans istiyorsan Astra J 1.4T derim. Jetta larin sifir gibi ikinci el ilan fiyatlari nerdeyse sifirla ayni para.

Astra sedan t var mı peki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 13, 2016, 21:46:21 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 21:15:23

Mesaj Birleştirildi: Kasım 13, 2016, 21:17:29
1300 kg kilosu kamyondan sellektör yemek Ahh ahh

Jetta düz vites 1.2  comfortline
Honda civic  1.6
Skoda Octavia (belki)
Benim efsane 950 kg onunla avunayım bari ekonomi düzelene kadar  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2016, 08:50:20 »
O kadar yük ve yokuşta 1.3 motorun o hale düşmesi gayet doğal.Dediginiz gibi en başta hatalı seçim yapılmış.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2016, 09:23:07 »
astra 1.6 dizel. emin olun yokuş yukarı çıkarken sanki aşağı iniyor gibi ivmeleniyor. yakıt da yok denecek kadar az. kalabalık aileler için sedan yeter ancak sw seçeneği de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2016, 10:11:31 »
1.2 tsi ibiza kullanmıştım bagaj full dolu + 2 kişi ile yokuşlarda sanki dizel araç gibi hiç bayılmıyordu.
toyota neden turbo benzinli motor üretmiyor? 1.4 dizel yapacaklarına düşük hacimli turbo benzinli yapsınlar daha çok satarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2016, 11:47:36 »
Astra sedan t var mı peki
Astra Sedan T den kastin turboysa 1.4 T leri turbo 140  bg yeni 1.4 T ler 150 bg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2016, 11:49:36 »
1.2 tsi ibiza kullanmıştım bagaj full dolu + 2 kişi ile yokuşlarda sanki dizel araç gibi hiç bayılmıyordu.
toyota neden turbo benzinli motor üretmiyor? 1.4 dizel yapacaklarına düşük hacimli turbo benzinli yapsınlar daha çok satarlar.
Fatih hocam 1.2 tsi Ibiza nin Gti dan farki yok gibi. O motoru octavia jetta golf leon larda kullaniyorlar.