Gönderen Konu: akü bitmiş..  (Okunma sayısı 2683 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
akü bitmiş..
« : Şubat 04, 2009, 19:46:44 »
bugün corollamı, çalıştırmak istedim, tık diye bir ses geliyor, araç çalışmıyor, ben kontağı çevirdikçe cızzzzzz diye cazırtılar geliyordu, biran elektrik tesisatı yandı sandım...sonra bu işten anlayanlara sordum marş moturundan dediler. ya dişli sıyırdı, ya kömürü bitmiş, ya da bobindendir dediler... servisi aradım akü bitmiş dedi...gittim aküyü değiştirdim, gerçektende akü bitmiş...arkadaşlar o kontağı çevirirken gelen sesler neydi acaba??? arabanın eski aküsü; gm marka 55 amperdi, gittim 60 amper mutlu akü alıp taktırdım... aküyü takmadan (cd çaların şifresini bilmediğim için) aktarma ile aracı çalıştırdık, aküyü söküp yenisi taktık..cd çalar çalışmasaydı şifreyi, servisi arayıp öğrenebilirmiydim?.. bu şifre her araç için ayrı ayrı mı?
2007 model toyota corolla linea

Toyota Club Türkiye

akü bitmiş..
« : Şubat 04, 2009, 19:46:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: akü bitmiş..
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2009, 19:54:47 »
  Merhaba Doğukan.Öncelikle geçmiş olsun.Cebine ateş düşmüş.60 amperlik takman iyi olmuş.Memleket biraz soğuk olur.Müzik sisteminin şifresi her araçta farklı olur.Şifre isteme konusuna da gelince;servis bu konuda yardımcı oluyor.Sıkıntı olmaz dı yani.AMa ben akü söktüm ve motor kabinini komple temizlemiştim.Hemen hemen akü 1 saat kadar sökük durdu ama sistem şifre falan istemedi,ve  bu durumada şaştım doğrsusu.Doğukan senin arabanın rengi ne acaba.Benim renkten Bingölde bir tane var.Onuda sanırım Jandarmanın (emniyetin yanındaki) otoparkında görmüştüm.Benim ki buz mavisi ,gök mavisi rengin de...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2009, 20:04:37 »
benim araç füme rengi, burda genelde corollalar ya gümüş gri, ya füme, ya siyah ya da beyaz... bide servisi aradığımda elazığ (elpa) toyota servisinde görüştüğüm yetkiliye aracı nasıl getireceğimi sorduğumda aracı vurdurarak çalıştırıp gelebileceğimi söyledi..bende arabayı bayır aşağı vurdurarak çalıştırmayı denedim ama denemelerim boşa gitti araç çalışmadı...aracı böyle çalıştırmak uygun mu?..eğer arıza marş motorunda olsaydı, araç garanti kapsamında olduğundan aracı nasıl servise götürebilirdim..(servis 150 km uzakta)..aracın garantisi veya kaskosu (axa), bu konuda bana yardımcı olurmuydu?...yoksa kurtarıcı tutup masrafları benim mi karşılamam gerekir?...
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2009, 20:18:19 »
  Bir kere asla ve asla aracını vurdurarak çalıştırma!!!!Çekiciye gelecek olursak eğer;poliçenin arkasında çekici ile bölümü okuyarak açıklamalı bilgiye sahip olabilirsin.Ama Bingöl'de servis olmadıgı içinde seni ya Diyarbakır'a yada Elazığ'a götürmek zorundadır.Yanlış değilsem "En yakın servis noktasına" diye bir satır yazılıydı..Ama sen sen ol bir daha da vurdurarak çalıştırma aracını.Yazık.....
  Memleketimin sevmediğim bir yanı,biri bir renk araç aldımı diğerleride aynısını alıyor.HAziran da Bingöl'e geldiğimde tek araç olmak güzeldi.Bir ara Çelik Gri Doblo kaynıyordu caddeler.Gri Audiler falan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2009, 20:56:14 »
 Doğukan bey aracınızın aküsü bittiği halde kontağı çevirdiğinizde gelen çıtırtılar aracın elektrik aksamındaki rölelerden gelen çıtırtılardır. Herhangi bir problem yada sıkıntı değil yani. Sadece röleler siz kontağı çevirdiğiniz için açılıyor, motor çalışmadığı için kapanıyor. Ses bu sebepten çıkıyor.
 Ayrıca aracınız sanırım 2002 model üstü Corolla. Bu araçlarda teyp şifresi istemiyor. Sadece radyo kanalları hafızadan silinir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2009, 21:19:28 »
Ayrıca aracınız sanırım 2002 model üstü Corolla. Bu araçlarda teyp şifresi istemiyor. Sadece radyo kanalları hafızadan silinir.
Sağolasın Pusat.Herkes şifre istiyor derken,benim ki neden istemedi diye Hindi gibi düşünmüştüm.İstememesi bir yandan güzel bir durum.Teşekkürler.