0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun röleyi bu videodaki gibi test edebilirsiniz //www.youtube.com/watch?v=iWbZmi-WsacAyrıca üzerinde yazan seri numarasına göre google'da aratıp bulabilirsiniz. Hiç bulunamazsa da bence eliniz yatkınsa kendiniz bile tamir edebilirsiniz. Birde bu röle sadece elektriksel sizde çalışmayan kısım marş motoruda olabilir. Yukarıdaki testi yaptıktan sonra motorun kömürlerine de bakın
Hocam netten aratınca aliexpress'de çıkıyor;https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20161110031042&SearchText=relay+28300-10020+156700-0503Sanırım bunlar çıkma parça ve bir ay sonrasına geliyor. Aracım rastgele yerde çalışmama yapma ihtimalini göze alamıyorum.Röleyi söküp videoda görünen takılma yerindeki 3-5 arasını kablo ile shortcut yapınca marş basıyor. Dolayısıyla marş motorundan şüphelenmedim. Dediğiniz testi yapacak ekipmanlar işyerimde mevcut yarın getirip işyerimde test ederim. Tamir kısmına elim yatkın olmasa da yatkın olabiliecek arkadaşlarım var. Ama tamir olarak ne yapmak gerekiyor, bildiğim kadarıyla içinden bobin var bu aletin, bobin mi saracağız. Ya da lehimlenecek bir yerleri mi vardır acaba içinde.
Hocam videodaki adımları denedim. O videoya göre röle çalışıyor. Sorun demek ki başka bir kısımda.Bostancı veya ümraniyede iyi bir elektrikçi bulabilirsem götürecem.
Hocam videodaki bakır uçlu yerlere giren röle soketinde kontak yapınca araba çalışıyor marş basıyor ise sorun ya röleden dir yada anahtar kısmındadır. Ölçü aleti ile anahtarı çevirince kontak çevirince oraya elektrik geliyor mu bir bakın
Dediğiniz gibi yapınca(bakır uçların denk geldiği yeri kontaklayınca) marş yapıyor ve araç çalışıyor. Ondan dolayı röleden şüphelenmiştim. Ancak videoda dediği adımları denediğimde videodaki gibi sonuç verdi. Acaba bazen çalışıp bazen çalışmazlık mı ediyor ya da ikinci şüpheli anahtar kısmı sanırım.
Roleyi videodaki gibi hem elektrik vermeden hemde elektrikli şekilde 3 5 ucunu test ettiğinizde çalışıyor ölçüm yapıyor ise sıkıntı o roleye gelen elektrik kısmındadır oraya da elektriği kontak anahtarı veriyor