0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, Dsg den sonra oldukça rahat ve konforlu bir şanzıman bu cvt. Sorun şu ki "p,r,n,d" modları arasinda geçiş yaparken sarsinti oluyor. Bu normal mi sizce? Tekrar edeyim sarsıntı sürüş esnasında vites geçişlerinde olmuyor. Sadece sözünü ettiğim mod değişiminde gerçekleşiyor. Hem de bir ayak frene sıkıca basılıyken. Bir fikriniz var mı?
Belki bu sorunla doğrudan yahut dolaylı olarak ilintili olabilecek periferik bir semptom olarak şunu da belirtmeliyim: örneğin p modundan d moduna alirken veya d modundan n moduna alırken geçici bir süreliğine vsc - trc ikaz düğmesi yanıp yanıp sönüyor araç düz ve kuru zeminde olmasına rağmen. Belki işin ehli birisi için bir ipucu olabilir bu ama ben anlayamadım.
O halde endişeye kapılmıyorum. Golf'ün DSG şanzımanında yaşadığımız sıkıntılardan sonra -ki Golf, VW grubunun daha bir titizlikle üzerine eğildiği araç serisidir- bunlar, devede kulak kalıyor.
CVT ile ilgili sıkıntının çözümünü bulduğunuzda burada da paylaşabilirseniz sevinirim.DSG iyi güzel hoş bir şanzıman ancak mekanik bilginiz ve tecrübenizin olması gerek ki sıkıntısız kullanabilesiniz. Ha bir de çözüldü dedikleri ama ara ara yine hortlayan mekatronik arızası vardır ki tam piyangodur maalesef.Cep telefonundan yazdım. Yazım hataları affola.
Ugur abi hakli. Bilgisiz kullanici elinde DSG sanzimanin ariza vermesi gayet normal. GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam, bildiğim kadarıyla bazı 2010 ve 2011 sonrasında tork konvörtörlü şanzıman kullanılmıyor. (Bu arada changement sözcüğünü şanzıman diye çeviren Türkçe dil ailesine teşekkür edelim.) Hocam, lpg takılı değil. Yakıt ortalamam 13.8 - 14.1 lt.
araciniz ile yillik 15bin km ve ustu yapiyorsaniz sizin cok acil lpg taktirmaniz lazim. benzin fiyatlari cok yukseldi bu yakit ortalamasi insani arabadan sogutur.trc ve vsc ikaz isiginin yanmasi sanziman ile bir alakasi olacagini sanmiyorum bence servise kontrol ettirin. ariza tespitine ucret alinmiyor.