Birşeyi düzeltmek isterim. Turbocharger olursa o çevrim Miller çevrimi oluyor. Atkinson atmosferik motorlar için kullanılan bir çevrim ismi. Bu iki çevrimin ortak özelliği ise mekanik sıkıştırma yüksek olmasına rağmen emme subapları piston alt ölü noktada kapatılmıyor ve piston yukarı çıktığı esnasında da bir müddet açık bırakılıyor. Ve bu nedenle efektif sıkıştırma oranı mekanik sıkıştırma oranına göre düşük kalıyor.
Otto çevriminde sıkıştırma alt ölü noktada subaplar kapatılıp başlarken, Atkinson ve Miller'da pistonlar aön dan yukarı doğru hareket ederken subaplar kapandıktan sonra başlıyor.
Bunun avantajı gaz kelebeği az açıldığında içeride oluşan vakum etkisi motorun gücünden yerken, Atkinson ve miller da kelebek açık bırakıldığı için bir vakum kuvveti oluşmuyor, bu nedenle atkinson da yakıt tasarrufu daha fazla oluyor.
Öte yandan değişken sıkıştırma oranları da bu çevrimler sayesinde sadece subapları kontrol ederek de sağlanabiliyor.