0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAF sensörünün bahsedilen, doğrudan görülemeyen kısmı resimdeki gibi Naim Bey.Aynı aracın 2002 modeli bizde var.Şu an titreme çok rahatsız edici değil.Aracı ilk aldığımda rahatsız edici bir titreme vardı,MAF sensörünü resimdeki yerler ile beraber temizledik gayet iyi olmuştu ama tamamen gitmemişti. LPG ayarlarınızı yol ayarı ile beraber yaptırın .Bence çok fazla üzülmeyin büyük bir sıkıntı yok ve o araca benim zamanında yaptığım gibi sinirlenmeyin, gerçekten aracın çok bi kabahati yok.Sıkıntı bu arabalardan anlamayan ve anlıyorum zanneden ustalarda.Usta olduğu sürece ömürlük araçlar.
Naim kardeşim sen bu arabayı yeni almışsın benzinli almışsın lpg yeni takılmış .Sibop yanması lpg de bile - 60- 80 bin gibi km lerde meydana gelen bir arıza .Bence senin aracında yakıt haritası bozulmasından kaynaklı bir arıza söz konusu . Bunun çözümü basit lpg sisteminin sigortasını çek ve lpg sistemini tamamen devre dışı bırak akü kutup başının oralarda olması lazım .Aracın akü eksi kutup başını çıkar 15 dakika bekle geri tak , zaten lpg sigortasını da çıkartacaksın . Aracını benzinde 1 depo benzin bitirene kadar kullan aracın yakıt haritası düzelsin çok yüksek ihtimal sorunların hiçbiri kalmayacak .Daha sonra adam gibi bir lpg servisine git aracın başına geleni söyle ne yaptığını söyle yakıt haritası düzelmiş şekilde iken lpg ayarlarını yeniden yaptır mutlaka yol ayarı ince ayar yaptır yol ayarı yaptırmazsan düzensiz ayarlanan lpg aracın yakıt haritasını bozacağından gene sorunlar yaşamaya devam edersin .Umarım dediğim şekilde de aracın düzelir . Bu arada akü kutup başını çıkartınca radyı ayarların ve camların otomatik inip çıkma özelliği devre dışı kalır cam düğmelerine sırası ile tam kapatma butununda beklettiğinde tık diye bir ses duyacaksın bu sesten sonra ayarlanmış oluyor .
Atiker sebebi ile 2 defa araç sattım sizi çok iyi anlıyorum birde Lpg takan kişi adam gibi işçilik yapmadı ise kesin ilk lafı araçta başka sıkıntı vardır lpg ile ilgili sorun yok demek olmuştur .Zaten hiç daha kendi yaptığı işe kusur bulan usta görmedim ben hata yapmışın yanlış montaj yapmışım veya lpg sistemi sıkıntılı mümkün değil duyamazsın . Kardeş sorunun kesinlikle benim bahsettiğim kimseye para kaptırma 4 bin km re lpg kullanılan bir araçta mümkün değil sibop yakması . sen benim dediğimi yap ortada sorun falan kalmaz aracını da kurcalatma . Garanti durumunu kafana takma Atiker in sayfasına gir bölge servisi veya bölge bayisi vardır Antalya için oraya git hatta atiker in kendisi ile irtibata geç garanti belgesinde ismi olan herkes hizmet vermek zorunda dır . Eğer hizmet vermiyorsa bayiden hizmet vermediğine veya vermeyeceğine istinaden belge isteyin .İlk önce aracın yakıt haritasını normale çevirin daha sonra durumu götürdüğünüz servise durumu anlatarak yol ayarı yapmasını isteyin eğer araç sabit yerinde iken gaz vererek ayar yapıyorlarsa bilin ki aynı şeyler gene başınıza gelecek demektir . Çünkü güç altında kullanılan aracın yakıt değerleri ile boşta dururken gaz verilen aracın harcadığı yakıt değeri farklıdır bu yüzden araç ya çok fakir yada çok zengin kalıyordur buda yakıt ayarlarını bozduğundan araç bir süre sonra benzinde de titremeye gitmemeye rölantide gariplik yapmaya başlıyor .1 - Akü ( - ) eksi kutup başı çıkarılacak 15 dakika beklenecek 2 - LPG sisteminin sigortası sökülecek ( benzinde kullanıldığı dönem boyunca takılmayacak 500km )3 - Bu süre sonunda aracın yakıt haritası düzelecektir .İyi bir lpg servisi bulup araca yol ayarı yapılacak montaj ve montaj ekipmanları kontrol edilecek .
Naim Bey ateşleme bobinlerin tam çalıştığından emin misin?
Naim aracının düzelmesine sevindim ülkemizde ki ustacıklar bazen kullanıcılar kadar tamir ettikleri araçların dilinden anlamıyor kullanıcıyı araçtan soğutuyorlar . Artık taktiği öğrendin sorun olursa aynen uygularsın forumda sorun yaşayan olursa anlatırsın .Tekrardan geçmiş olsun .