0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar formda aradım ama bulamadım benim araç 2013 model muayene 13.12.2016 yanlız trafiğe çıkış 02.04.2014 garanti başlangıç tarihi hangisi oluyor.
bende sifir km 2013 model aracimi 2014 nisan ayinda bayiden almistim. bana soylenen araci bayiden 4. ayda teslim alip tescil ettiginiz icin bayi garantisi 04.2014 te baslar.
Garanti belgesi yönetmeliği var orada yazar malın tüketiciye teslimi ile başlar
Şimdi bu tescil tarihi olması gerekir anlamına mı geliyor.Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 10:45:07Şimdi bu tescil tarihi olması gerekir anlamına mı geliyor.
Servise sordum benimkini sistemde satış tarihinde başlatmışlar.Aslında mantıklısı tescil yani trafiğe çıkış tarihidir.Diğer ürünlerde satın alınır gelinip kurulumu yapılır kullanılmaya başlayınca garanti başlar.
mehmet bey sizin satis tarihi ile tescil tarihi arasinda cok fark var mi? aracinizi nakit mi aldiniz? tescil tarihi demek plakanin alindigi gun demektir. aracin fiyatinda anlasma saglanir siz araci almadan once tescil islemleri baslatilir en fazla 3 gun icerisinde aracinizin tescil islemleri bitmis oluyor. garanti sureside o zaman basliyor. nakit veya kredili alimlar nedeniyle 3 veya 5 gun fark edebilir garanti suresi buda pek muhim bi konu degil.showroomlarda kimi arac 5 ay bekliyor kimisi 1 yil bekliyor. garanti firmanin verdigi bir hizmet oldugu icin model yili degil tescil tarihi baz alinir. yani sizin demenizle urun kurulumu yapilmis satin alinmayi bekliyor birisi satin alinca kullanmak icin tescil ettirmek zorunda tescil edildikten sonra garantisi basliyor