Gönderen Konu: Garanti başlangıç tarihi  (Okunma sayısı 8579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Garanti başlangıç tarihi
« : Kasım 04, 2016, 11:24:06 »
Arkadaşlar formda aradım ama bulamadım benim araç 2013 model muayene 13.12.2016 yanlız trafiğe çıkış 02.04.2014 garanti başlangıç tarihi hangisi oluyor.

Toyota Club Türkiye

Garanti başlangıç tarihi
« : Kasım 04, 2016, 11:24:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Garanti başlangıç tarihi
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2016, 11:45:05 »
Fatura kesim tarihi ile başlar  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2016, 12:48:10 »
Arkadaşlar formda aradım ama bulamadım benim araç 2013 model muayene 13.12.2016 yanlız trafiğe çıkış 02.04.2014 garanti başlangıç tarihi hangisi oluyor.

bende sifir km 2013 model aracimi 2014 nisan ayinda bayiden almistim. bana soylenen araci bayiden 4. ayda teslim alip tescil ettiginiz icin bayi garantisi 04.2014 te baslar.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2016, 19:49:22 »
garanti aracın satış tarihi ile başlar , 3 yıllık vize süresi ise üretim tarihi ile başlar. sıfır araç alıp birkaç ay sonra vizeye gidenler var ,bayiinin elinde uzun süre kalan araç olabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2016, 10:14:27 »
bende sifir km 2013 model aracimi 2014 nisan ayinda bayiden almistim. bana soylenen araci bayiden 4. ayda teslim alip tescil ettiginiz icin bayi garantisi 04.2014 te baslar.
Servise sordum benimkini sistemde satış tarihinde başlatmışlar.Aslında mantıklısı tescil yani trafiğe çıkış tarihidir.Diğer ürünlerde satın alınır gelinip kurulumu yapılır kullanılmaya başlayınca garanti başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Kasım 07, 2016, 10:21:34 »
Garanti belgesi yönetmeliği var orada yazar malın tüketiciye teslimi ile başlar  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2016, 10:42:12 »
Garanti belgesi yönetmeliği var orada yazar malın tüketiciye teslimi ile başlar  :tamam:
Şimdi bu tescil tarihi olması gerekir anlamına mı geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 10:45:07

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 07, 2016, 11:21:32 »

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2016, 10:45:07

İlk alınan araçta tescil tarihi yani tescil işlemi fatura tarihinden itibaren 3 ay içinde yapılması lazım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2016, 09:27:01 »
Servise sordum benimkini sistemde satış tarihinde başlatmışlar.Aslında mantıklısı tescil yani trafiğe çıkış tarihidir.Diğer ürünlerde satın alınır gelinip kurulumu yapılır kullanılmaya başlayınca garanti başlar.

mehmet bey sizin satis tarihi ile tescil tarihi arasinda cok fark var mi? aracinizi nakit mi aldiniz? tescil tarihi demek plakanin alindigi gun demektir. aracin fiyatinda anlasma saglanir siz araci almadan once tescil islemleri baslatilir en fazla 3 gun icerisinde aracinizin tescil islemleri bitmis oluyor. garanti sureside o zaman basliyor. nakit veya kredili alimlar nedeniyle 3 veya 5 gun fark edebilir garanti suresi buda pek muhim bi konu degil.
showroomlarda kimi arac 5 ay bekliyor kimisi 1 yil bekliyor. garanti firmanin verdigi bir hizmet oldugu icin model yili degil tescil tarihi baz alinir. yani sizin demenizle urun kurulumu yapilmis satin alinmayi bekliyor birisi satin alinca kullanmak icin tescil ettirmek zorunda tescil edildikten sonra garantisi basliyor.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2016, 09:41:51 »
mehmet bey sizin satis tarihi ile tescil tarihi arasinda cok fark var mi? aracinizi nakit mi aldiniz? tescil tarihi demek plakanin alindigi gun demektir. aracin fiyatinda anlasma saglanir siz araci almadan once tescil islemleri baslatilir en fazla 3 gun icerisinde aracinizin tescil islemleri bitmis oluyor. garanti sureside o zaman basliyor. nakit veya kredili alimlar nedeniyle 3 veya 5 gun fark edebilir garanti suresi buda pek muhim bi konu degil.
showroomlarda kimi arac 5 ay bekliyor kimisi 1 yil bekliyor. garanti firmanin verdigi bir hizmet oldugu icin model yili degil tescil tarihi baz alinir. yani sizin demenizle urun kurulumu yapilmis satin alinmayi bekliyor birisi satin alinca kullanmak icin tescil ettirmek zorunda tescil edildikten sonra garantisi basliyor

3 aya yakın bir süre var satış tarihi 12.2013  tescil tarihi 2.2014 garantiyi 12.2013 itibariyle başlatmışlar.Şimdi normalde teslimiyle başlar fatura 12 ay tescil 2 ay burda garanti fatura kesildiği tarihtemi başlar yoksa araç teslim tarihi olan tescil tarihinde mi başlar.Bazı bayiler tescil tarihini bazılarıda fatura tarihini baz almış hangisi doğru onu merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2016, 08:16:51 »
anladigim kadariyla araci alirken bazi ozel sebeblerden dolayi aracinizi 2 ay gec teslim almissiniz. normalde fatura tarihi ile tescil tarihi arasinda fazla bi fark olmaz. aracin garantisi  fatura kesim tarihinden itibaren baslar.
 sanirim sizin ozel bir durumunuz var bunu bayi ile gorusup belki duzeltebilirsiniz. sonucta 2 ay az bi zaman degil.
Kars Atasozu