Gönderen Konu: Kaldırıma Parketme  (Okunma sayısı 5474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Kaldırıma Parketme
« : Kasım 03, 2016, 21:10:43 »
Konunun yeri burası mı bilmiyorum, mod arkadaşların affına sığınarak buraya yazıyorum. Kaldırıma araç parkedeceğim, yaklaşık 15 cm yüksekliğinde, ancak kaldırım genişliği dar olduğundan aracın sol tarafındaki tekerler kaldırımda, sağ tarafındaki tekerler yolda kalmak zorunda. Sorum şu; böylesi parketmenin araca veya lastiklere zararı olur mu? Bir de aracın altını kaldırıma vurma olasılığı olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Kaldırıma Parketme
« : Kasım 03, 2016, 21:10:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaldırıma Parketme
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2016, 22:04:22 »
Hocam dikkat edin kaldirama araci park ettiginiz icin arabanizi cizmesinler. Aracin altinin kaldirima vurup vurmayacagini deneyerek anlarsiniz ancak.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2016, 23:28:17 »
Hocam kaldırım kör noktada, yani arkasında duvar var, yani yayaların geçişi için engel teşkil etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2016, 01:51:05 »
Bizim sitede park sorunu olduğu için bir çok kişi aracını bahsettiğiz şekilde park ediyor. Bazen ben de o şekilde parkediyorum. kaldırım yüksekliği 15 cm vardır heralde. yol çukurlu ve tümsekli olduğu için 1-2 defa arabanın altının kaldırıma sürtmüşlüğü var. yani anlayacağınız, dikkat etmelisiniz.

Aracın ağırlığının yarıdan fazlası sağ tekerlere binmekte. fakat bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2016, 07:56:46 »
Araç için rot, balans, yürüyen aksam yönünden zararlı...
Bazı videolar vardı, yaya yoluna konan aracın üstünden geçen yayalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2016, 10:15:10 »
Kaldırıma park etmek zorunda kalmanın bedelini 10 gün sonra ceza gelince öğrendim.. :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2016, 12:13:47 »
Sokak kaldırımı olduğu için ve  zaten yayalar da kaldırımı kullanmadığından, kaldırım 10 15 metrede bir bina duvarları ile kapandığından bahsettiğim kaldırım aslında gerçek kaldırım özelliğini kaybetmiş durumda maalesef. Ancak geniş sokak veya cadde kaldrırımlarına hiç bir zaman Parketmedim, park etmem de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 32700
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2016, 02:25:28 »
Kaldırıma çıkabiliyorsan park et kardeşim  :D   benimki 1.4 multimode. Kaldırıma çıkmak için zorladığım an balata yanıyo 2 gün koku çıkmıyo arabadan.  Gerilip gelmem gerekiyo  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2016, 10:41:53 »
Hocam kaldırım kör noktada, yani arkasında duvar var, yani yayaların geçişi için engel teşkil etmiyor.
Sizi eleştirmek için yazmıyorum zaten durumunuzu izah etmişsiniz. Ancak şahsen bırakın kaldırıma çıkmayı , kaldırım kenarına 1 cm boşluk bırakmadan parketmeye çalıştığım için araçtan indikten sonra yayaların geçişine engel olmasın diyerek kaldırım kenarındaki aynayı havada da olsa arabanın sınırına gelmesi için kapatıyorum. Zorunluluktan da olsa sorumsuzca park edenlerin kulakları epey çınlatılıyordur. Hepimiz birer yayayız ya da bir yakınımız okula giden öğrencilerimiz. Kendi yavrularımıza yaya iken uyacağı kuralları uygulamalı öğretmek için çabalıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2016, 11:03:22 »
Sizi eleştirmek için yazmıyorum zaten durumunuzu izah etmişsiniz. Ancak şahsen bırakın kaldırıma çıkmayı , kaldırım kenarına 1 cm boşluk bırakmadan parketmeye çalıştığım için araçtan indikten sonra yayaların geçişine engel olmasın diyerek kaldırım kenarındaki aynayı havada da olsa arabanın sınırına gelmesi için kapatıyorum. Zorunluluktan da olsa sorumsuzca park edenlerin kulakları epey çınlatılıyordur. Hepimiz birer yayayız ya da bir yakınımız okula giden öğrencilerimiz. Kendi yavrularımıza yaya iken uyacağı kuralları uygulamalı öğretmek için çabalıyoruz.
Hemfikirim Üstad seninle