Gönderen Konu: Zırıltı Sesi Peydah Oldu Dostlar ( Sorun Giderildi )  (Okunma sayısı 8710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar  1 aydır felan dikkatimi çeken bir ses peydah oldu sebebini anlamış değilim az çok teşhis ettim ses araç benzinde iken  3200 devirde geliyor Lpg bu ses gelmiyor .Aracın motor bölümün den geliyor ses 3200 devre gelince bir titreşimli zınnnnrrtrr gibi bir ses geliyor  bunun altında ki devirde bu ses yok akşam dikkat ettim birde  4000 li devirde de ses geliyor ama aracı lpg ye alınca bu ses kesiliyor . Akşam araç sıcaktı denedim yapıyor sabah soğukken denedim gene yapıyor motorun sıcak soğuk olması ile alakası yok daha önce var mıydı bilmiyorum genel de soğuk motora gaza pek basmam o yüzden duymamış olabilir . Böyle bir ses sorunu olan duyan başına gelen bir arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim . Sabah motor kaputunu açtım baktım hani bir şeyler mi yerinden çıktı diye ama yok sallanan eden bir şey yok .

Acaba diyorum lpg devre dışı kalınca kesici felan varda gaz basınca o mu ses yapıyor anlamadım ama ciddi rahatsız edici bir ses duymamak gibi bir şey mümkün degil

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2016, 12:11:50
Bu sesin Lpg regülatörü kaynaklı olması mümkün mü ?
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Zırıltı Sesi Peydah Oldu Dostlar
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2016, 12:29:35 »
Mümkün, lpg kablolarına, regülatörün değdiği yerlere bakın Yücel abi. Salla. Zırıltı ise birşey gevşemiş demek ki.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2016, 12:46:11 »
yücel bey sorunun nokta cevabı için bir sorum olacak gaz kesici aracın motor duvarında mı? yani göğüs arkasında mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2016, 12:55:04 »
Lpg ye alınca ses kesiliyor ise lpg kaynaklıdır.  Basınç olmadığı yada düştüğü için.

Başka bir yerden olsa gevşemiş parça falan her şekilde gelirdi ses  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2016, 13:15:33 »
Samed bey göğsün arka tarafına gelen duvar kısmında regülatör var soğukken şöyle bir salladım baya sağlam duruyor . Gaz kesici sağ çamurluğun orada abs sistemini üst tarafına doğru ama onu baya sağlam tutturdular montaj esnasında bende aracın başındaydım ama ses regülatörün olduğu yerden doğru geliyor fakat şöyle bir ayrıntı vereyim 3-4 ay önce eksoz manifoltundan bir ses gelmişti sese istinaden eksozcuya götürdüm çıkartıp conta silikon sıkıp geri taktı ve sıktı ondan sonra ses kesilmişti acaba ondan mı diyorum ama fakat o zaman hem lpg de hem benzinde ses geliyordu yakıtla alakalı değildi bundan durum farklı lpg ye alınca ses yok oluyor gelmiyor benzinde peydah oluyor ses o yüzden lpg sisteminden mi kesiciden mi diye aklıma geliyor .Akşam bir arkadaşımla bakayım diyorum o gaza bassın bende sesin nerden geldiğine bakayım en iyi yolu bu gibi görünüyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2016, 13:27:32 »
Şöyle söyleyim yücel bey gaz kesici biliyorsunuz manyetik mantıkla çalışıyor devreye girince içindeki bobine elektrik geliyor oda valfi yukarı çekerek sistemi açıyor. Çalışmadığı zamanda başlığı oynaktır çalışınca yani araç lpgye geçince sabitlenir. O çalışmadığı zamanlarda motor vibrasyonuyla ses yapıyor motor duvarındaysa. Şimdi manifold sökülürken de bi müdehale olabilir. En son ihtimal olarak regülatörü düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '03
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2016, 13:50:08 »
Yücel Bey, benimde de 2003 sol aracımda buna benzer bir sorun vardı. Yaklaşık 3200-3400 devirleri arasında bir zırıltı geliyordu. Ancak ses, direksiyondaki radyo kontrol kumandası titrediği için geliyormuş. Tutunca ses kesiliyor. Belki yardımcı olur :) (Ben de ilk duyduğumda manifolddan falan sanmıştım.)
Gerçi kusura bakmayın sizin aracınız 2006'ymış sizdeki kumanda o şekilde değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2016, 17:57:01 »
Lpg taktırdığım Mocan Otogaz dan Övünç abi ile irtibata geçtim durumu anlattım gaz kesicide tıkanma olmuş olabilir ondan dolayı yapabilir dedi Cumartesi götürecem bakalım .Aldığımız gazların ne olduğunu bilmiyoruz iyi diye alıyoruz filtremizi tıkıyorlar. Shell ve Po hariç  hiç bir yerden gaz almıyorum ama demek ki pis gaza denk geldik .Birde sorunun ondan kaynaklı olduğu da kesin değil 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2016, 19:42:16 »
Gecmis olsun Yucel Bey. Lpg ve bir sorunsuzlugun daha son bulusu. Lpg li yasam bu olsa gerek.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2016, 08:57:26 »
Sağol Mehmet  gülü seven dikenine katlanır  derler LPG yi isteyen bu tip şeylere katlanması lazım . Bu arada akşam mesai arkadaşımla denedik sesin geldiği esnada gaz kesici parçada ciddi titreşim oluyor elimle parçayı tuttuğumda ses kayboluyor . Bu lpg sisteminin bir hatası değil lpg satın aldığımız istasyonların pis gaz veya yağlı gaz satmasından dolayı gaz kesici tıkanmasından dolayı böyle bir durum ortaya çıkıyormuş .Bakalım yarın götüreceğim içinden çıkanların resmini çekerim 1-2 ay Petrol ofisinden lpg almıştım oradan şüpheleniyorum .Bir arkadaşımın da başına gelmiş 6 ay petrol ofosinden gaz almış lpg filtre yag pislik içinde tıkalı çıkmış . Değişimden sonra hep Shell den aldım 1 yıl sonra kontrol için baktırdım filtreler tertemizdi diyor .Shell den şaşman artık bakalım ses kaynağı o mu yarın onu da göreceğiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2016, 10:07:56 »
Sağol Mehmet  gülü seven dikenine katlanır  derler LPG yi isteyen bu tip şeylere katlanması lazım . Bu arada akşam mesai arkadaşımla denedik sesin geldiği esnada gaz kesici parçada ciddi titreşim oluyor elimle parçayı tuttuğumda ses kayboluyor . Bu lpg sisteminin bir hatası değil lpg satın aldığımız istasyonların pis gaz veya yağlı gaz satmasından dolayı gaz kesici tıkanmasından dolayı böyle bir durum ortaya çıkıyormuş .Bakalım yarın götüreceğim içinden çıkanların resmini çekerim 1-2 ay Petrol ofisinden lpg almıştım oradan şüpheleniyorum .Bir arkadaşımın da başına gelmiş 6 ay petrol ofosinden gaz almış lpg filtre yag pislik içinde tıkalı çıkmış . Değişimden sonra hep Shell den aldım 1 yıl sonra kontrol için baktırdım filtreler tertemizdi diyor .Shell den şaşman artık bakalım ses kaynağı o mu yarın onu da göreceğiz
Yucel abi filtre tikanikligi duyuyorduk ama bu kadar kisa surede kesicinin arizalandigini duymamistim.abi birde fiyatini da ogrende garanti bitimi bizleri bekleyen masraflardan haberdar olalim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2016, 10:30:14 »
Gaz kesicinin içinde küçük bir filtre daha var acaba o mu tıkandı?Yine hemen bulmuşsunuz şükürlük...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2016, 10:55:31 »
Madem böyle pislik oluyor neden ilk aşamada bu pislik önlenmiyor.  Sadece brc için değil hepsi öyle herhalde.  Koy abicim dolum ağzından sonra bir filtre ilk başta depoya pislik dolmadan temizlesin,  sonra depodan çıkış hattına da koy bir tane tertemiz gaz gelsin ekipmanlara  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2016, 14:15:32 »
Arkadaşlar şunu belirtmek isterim aracımın çalışmasında gitmesinden çekmesinde sorun yok sadece benzinde iken 3000 devir üstünde iken bazen zırıltı sesi şeklinde bir ses olması bunun bu parçadan dolayı olduğunda şu an için tam bilmiyoruz sadece ben akşam elimle yokladığımda bu parçada ses geldiği esnada bir titreşim hissetmem filtresi de tıkanmış olabilir veya daha farklı bir sorunda olabilir .Zaten benim gibi takıntılı insanların başına gelir bu tars sorunlar umursamaz bir adam olsam yıllarca sorun yaşamam eminim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2016, 14:21:16 »
bence tıkanma ile ilgili bir sorun değildir ki 1 senede tıkanacağını zannetmem. o parçanın yapısı o şekilde titremesi ve ses yapması normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2016, 14:24:16 »
bence tıkanma ile ilgili bir sorun değildir ki 1 senede tıkanacağını zannetmem. o parçanın yapısı o şekilde titremesi ve ses yapması normal.
Peki neden belli bir devirde zırrlıyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2016, 14:38:20 »
aslında belli bir devirde değil yani her araçta aynı devirde değil. motor vibrasyonunun en yüksek olduğu devir diyelim ona. hatta soğuk motorla sıcak motor bile aynı devirde farklı vibrasyon gösteriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2016, 11:49:20 »
Samed hocam anladığım kadarı ile parçanın çalışma prensibi bu şekilde tabi parça  kasaya sabitlendiği için parça vibrasyonu iç aksama titreşim olarak veriyor tabi bu havanın sıcak soğuk olması motorun sıcaklığı soğukluğu ile doğru orantılı olarak değişiyor anladığım kadarı ile ben gene de tedbiren götürüp göstereyim . Yukarıda da belirttiğim gibi ses dışında  hiçbir sıkıntım yok oda her zaman olmuyor ama olunca baya zınnn diye bir ses geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
Ynt: Zırıltı Sesi Peydah Oldu Dostlar ( Sorun Giderildi )
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2016, 10:48:14 »
Arkadaşlar Cumartesi iş çıkışı Mocan Otogaz a gittim malum sesle ilgili sağ olsunlar hemen baktılar ettiler . Ses doru gaz kesiciden geliyormuş Aydın ustam sesi duyar duymaz bu mu abi dedi evet dedim kaputu açtım kesicinin alt tarafı aracın gövdesine dayanmış artık ben kaynaklı mı silerken falan bastırdım bilmiyorum kaldırınca kaportaya değen kısım ayrıldı ses kesildi çok basit şeyler bazen can sıkıcı olabiliyor işi bilen yaptığı işin arkasında durun firmalara iş yaptırmak bu noktada çok önemi . Mocan Otogaz a ve ekibine teşekkür ederim  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Zırıltı Sesi Peydah Oldu Dostlar ( Sorun Giderildi )
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2016, 11:37:40 »
Gaz kesici o kadar kolay bastırılabiliyor mu?  :wacko: :wacko: bakır boruda değil  mi?  Öyle kolay hareket edebilen bir montajı varsa gaz bile kaçırır o zaman  :wacko: :blink:
THE END