Gönderen Konu: toyota corolla motor soğukken gelen ses  (Okunma sayısı 4180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '99
toyota corolla motor soğukken gelen ses
« : Kasım 02, 2016, 17:23:15 »
arkadaşlar merhaba. 1999 model 1.6 otomatik vites toyota corolla sahibiyim.
-yaklaşık bir ay önce aracım hararet göstergesinde hiç kıpırdama olmaksızın otobanın ortasında dumanlar çıkararak istop etti. sağa çektik motor soğudu radyotoru açtık yaklaşık 3-3.5 lt su aldı yani motorda hiç su kalmamış. neyse usta conta yanmış dedi. tamir gördü şimdi araç ilk çalıştığında yani motor soğukken tıır tıır bir ses çıkarıyor. motor ısınınca sesi kesiyor gibi. kendi ustam dahil 4 motorcu ustasına götürdüm. dedikleri conta yanarken oluşan yüksek hararet neticesinde pistonların üzeri çizilmiş onlar ses yapıyormuş. araç ısınıp yağlamaya başlayınca ses ondan kesiliyormuş.
- aracın performansında sıkıntı yok. ama zamanla olur dedi bir usta. çekişten düşer dedi.
- araç lpgli bu olay sonrasında daha fazla yakıt yakıyor.
- yağ yakmıyor. az bi su eksiltiyor.
- siboplar ayarsız olabilir mi? contayı tamir eden usta bir sibobu ayarlayamadım demişti.
sizce bu işi motoru dinleyerek söylemek yerine yapılacak bir test falan var mı? yani nokta atışı yapıp senin aracın da şurada şu sıkıntı var diyebilecek bir sistem var mı ?
- araç rölantide titriyor kaputu sallıyor. otomatik vites geri kaçırıyor. acaba şanzıman yağından mı kaynaklanıyordur.
fikirlerinizi alabilir miyim? saygılar.

Toyota Club Türkiye

toyota corolla motor soğukken gelen ses
« : Kasım 02, 2016, 17:23:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla motor soğukken gelen ses
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2016, 01:40:41 »
Muhtemelen oluşan hararet sebebi ile silindir ovalleşmesi sebebi ile "piston etek vuruntusu" sorunu yaşıyorsunuz.

Silindir kapak contasını değiştiren ustanız; silindir ölçümü yada conta değişimi sonrası kompresyon ölçümü yapmadı mı?

Ayrıca hele ki lpg'li bir araçta, bahsettiğiniz şekilde hararet sonrası muhakkak rektifiye yapılmalı, silindir kapak contasını değiştirip kapatmakla kafanızı kuma gömmüş olursunuz.

Diğer yandan hararet göstergenizin hararet öncesinde çalışmaması, hararet müşürünün yada göstergenin arızalı olduğuna işaret, aracınızın bu kadar önemli bir kısmının çalışmıyor oluşu sizi hiç tedirgin etmedi mi? Aracınızın bakımını yapan yere bu konuyu hiç sordunuz mu?

Otomatik vites aracınızın, "yokuşta geri kaçırmaz" diye bir iddiası yoktur, çok dik yokuşlarda, özellikle soğuk havalarda tork konvertörlü şanzımanlarda geriye kaçırma yapabilir.Ancak hafif bir rampada da geriye kaçırma söz konusu ise ya aracınızın rölanti devri gereğinden düşüktür yada tork konvertör/şanzıman yağı ile ilgili bir problem var demektir.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2016, 09:30:01 »
Ufuk beyin dediği gibi arac conta teşhisi kondukta. Sonra Rektefecide çizik olan kısım alınmalıydı. O contada işçilikte boşa gitmiş. Sil baştan yapılması gerekiyor...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2016, 12:17:55 »
Ufuk Bey verdiğiniz bilgiler için sağolun.
maalesef sanayideki ustalar günü kurtarmak için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar. bana sadece silindir kapak contası değiştirsek yeter dediler. daha sonrasında bu ses için ustaya gittiğinmde araç daha 30 bin km daha böyle gider sonra yağ yakmaya başlar ozaman motoru baştan yaparız demişlerdi. açıkçası bana deselerdi ben değiştirirdim. şimdi aynı işlem baştan yapılacak galiba.
toyota servisi bu konuya kesin yanıt verebilir mi? birde onlara soracağım. sizlerede burdan konu hakkında aldığım bilgileri paylaşırım.
herkese iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2016, 20:49:33 »
Usta usta usta ...... Niye yok bu insanlar anlamıyorum bu meslek bizim ülkemizde bir değere sahip değil mi?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2016, 21:26:20 »
Usta usta usta ...... Niye yok bu insanlar anlamıyorum bu meslek bizim ülkemizde bir değere sahip değil mi?
Sizce sahip mi? :)

Ustaya ve ustalığa değer verilse "benzincide bakım yaptırdım" diye bir cümle kurulmaz değil mi?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2016, 21:29:29 »
Yatıp kalkıp yine şükretmek lazım ama. Almanya'da usta yok. Hiç bir şeyden anlamıyorlar. Motor bozulsa ya da şase ufacık eğilse, işçilik fazla diye yapılmıyor hurdalığa ayrılıyor. Ufacık bir onarımla hallolabilecek şeylerde parça değişimi yapıyorlar, lehim yapacak kimse yok.
Bizdekiler öyle mi? Araba pestil olsa yenisini çıkartırlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2016, 00:53:08 »
Hocam bunun ustalıkla alakası yok. Bu iş insanlık işi işini temiz yapma işi, iş ahlakı...Contayı değiştiren her usta yollar Rektefeyeciye teşhis konulur neyse o. Suluovada benimde başıma geldi. Conta kurtarmadı Rektefeye yolladılar. Üstten çizikler alındı. Ancak araba 10 numara oldu. Ustada, arkadaşın başından gelenlerin aynısı söyledi. Şimdi okudukça Allah razı olsun diyorum.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2016, 14:14:42 »
Barış Bey sen iyi bir ustaya daha doğrusu ahlaki değerlere sahip vicdanı olan bir adama denk gelmişsin.
Acelem olmasa idi ben araştırırdam hangi usta bu işi iyi hakkını vererek yapar diye fakat otobanın ortasında kaldım ve mecburen azcık tanıdık bir ustaya götürdüm.
bakalım çarşamba günü toyota yetkili servisinden randevu aldım. onlar ne diyecek.
ben yaptıracağım ve teşhis konulan işlemleri burada sizinle paylaşacağım inşallah kimse böyle bir durumu tecrube etmek zorunda kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2016, 09:19:59 »
Arkadaşlar Merhaba
Aracı yaklaşık 4-5 ustaya daha gösterdim. gelen ses için bir usta siboplardan birisi ayarsız dedi. zamanla düzelir dedi.
Diğer usta bunların sibopları otomatik sağ tarafta fincanlar var o ses yapıyor dedi.
Bir usta yağı ne kullanıyorsunuz dedi. 10 - 40 dedim. 15-40 koy dedi çünkü bu araç çıktığında bu yağ var dedi.
Fikirlerinizi bekliyorum.
Hayırlı Cumalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2016, 10:00:17 »
Bu olaydan sonra sadece conta değiştirip müşteriyi başından savan kişi kesinlikle usta olamaz .Bu arada aracınızdan 3,5 litre su eksilmiş  ve siz hiiç farkına varmamışsınız demek ki aracınıza özen gösteren önemseyen biri değilsiniz ben onu anladım ben şahsım adına haftada veya 15 günde bir kış yaz kaputu açar bütün sıvıları yağını , motor suyunu , fren hidroliğini  , cam suyunu  ,  hortumlarını kontrol ederim. Bunu babam dan öğrendim 1979  yılından beri aracımız var hiç yolda  kalmadık çok şükür .

Aracınızla ilgi ufuk beyin söylediklerini kontrol ettirin eğer araca binecekseniz mutlaka komple rektifiye yaptırın . Bu şekliyle satıp başkasının canını yakmayın .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "