Merhabalar,yaklaşık bir hafta önce 2015 model 1,33 toyota corolla aracıma brc marka tüp taktırdım.Yol bilgisayarı kaç km yol gideceğimi yanlış gösteriyor.Bir de ortalama yakıt tüketimi lpg de dogruyu gosterir mi ?
Mesaj Birleştirildi: 31 Ekm, 2016 16:34
yok mu bir babayiğit lpgli araç kullanan:)
yol bilgisayari lpg ile gidilen km yi gostermez. ortalama yakit tuketiminin uzerine %30 ekleyip hesaplarsaniz en yakin degere ulasmis olursunuz.
en saglikli olcum sekli gaz deposunu fulleyip varis noktasinda tekrar ayni sekilde fullemenizdir.
Forumda hepsi başlıklar altında konuşuldu.
-Lpg tüketimi eğer lpg ayarınız düzgünse yol bilgisayarının gösterdiğinin %20 fazlasıdır.
-Yol bilgisayarının gösterdiği kalan yol miktarı kalan benzin miktarına göredir. Lpg tankına erişimi gibi bir durum yok yol bilgisayarının.
-Bir depo ile şehiriçi ve şehirdışı kaç km. gidebileceğinizi zaten bir süre sonra ezberleyeceksiniz.
Merhabalar,yaklaşık bir hafta önce 2015 model 1,33 toyota corolla aracıma brc marka tüp taktırdım.Yol bilgisayarı kaç km yol gideceğimi yanlış gösteriyor.Bir de ortalama yakıt tüketimi lpg de dogruyu gosterir mi ?
Mesaj Birleştirildi: 31 Ekm, 2016 16:34
yok mu bir babayiğit lpgli araç kullanan:)
Hocam merhaba benimde 2015 life corollam var bende lpg taktirmayi dusunuyorum. Ama garntisi bitmedigi icin cesaret edemedim . Siz nasil taktirdiniz garantisi bitmeden. Ne kadar ucret odediniz.
Hocam merhaba benimde 2015 life corollam var bende lpg taktirmayi dusunuyorum. Ama garntisi bitmedigi icin cesaret edemedim . Siz nasil taktirdiniz garantisi bitmeden. Ne kadar ucret odediniz.
bazi lpg firmalari araca motor garantisi veriyorlar.
Bütün araçlarımda yol ve iklim koşullarına göre yol bilgisayarında görünen ortalama benzin tüketimin litre bazında %15 ila %20 arası LPG yakmaktadır.
Bunun yerine en garanti sistem km.'yi sıfırlayıp her seferinde depoyu tamamen doldurup kilometrede kaç kuruş yaktığını bulur ve bir depoyla yaklaşık ne kadar gideceğini bilirsin.
Ben E12 Kullanıcısıyım 2006 model Brc Lpg takılı Benim yol bilgisayarında ortalama değerde 11.5 litre gösteriyor şu an yakıt olarak ta litre olarak bu değeri yakalıyor lpg ½ 20 fazlası hesaplama olayına göre benim aracımın 13.8 litre yakması gerekiyor. Bence her aracın yol bilgisayarında durum farklı .Benim aracım normal koşullarda benzinde 9-9,5 litre civarı yakıt tüketir bunun ½ 20 fazlası 11 - 11,50 litreye tekâmül eder ki lpg tüketimim de bu şekilde yazın da çok defa baktım normalde yaz aylarında 7.8-8 - 8,2 gibi değerler görüyordum benzinli kullanırken . Lpg den sonra yol bilgisayarını her yakıt almamda bütün sayaçları sıfırlıyorum 9.3-9,5 şeklinde görüyorum buda ½ 20 lik değeri doğruluyor . Bizim araçlar için yol bilgisayarının gösterdiğin ½ 20 altı benzin tüketimine denk geliyorsa ayarda sıkıntı yok demektir . yaz ayları için - 9-10 litre göstermesi -- kış aylarında : 11 - 12 litre göstermesi sanırım normal
[quote author=YÜCEL AYDOGAN
Yücel bey sistem depodaki kalan yakıta ve gidilen mesafeye göre ortalama bir değer çıkartarak çalışıyor. Maalesef sistemin lpg tankı ile bir bağlantısı olmadığı için de değerleri lpg sarfiyatına göre ölmesi mümkün değil. Zaten lpg li araçlarda range değeri sıfırlanır sonra tekrardan depodaki benzine göre bir değerlendirme yapıp geri sayım yapmaya başlar. Benzin ortalaması ile lpg sarfiyatının benzer çıkması, tamamen tesadüfi aynı zamanda da açıklanabilir bir durumdur. Takdir edersiniz ki motor soğuk iken bir miktar fazla sarfiyat olur. Zaten lpg ye geçene kadar motor soğukken normal ortalamanızın %20 - %30 fazlasını yakarsınız, bu oran zaten lpg tüketiminizin benzine oranıyla hemen hemen aynı olduğu için bizlerde lpg ort. gösteriyor kanısı yaratmakta ama işin özü lpg ye geçene kadarki benzin sarfiyatınız genel ortalamaya ilave edilmektedir.