Gönderen Konu: V Kayışı Kopması ve Duman  (Okunma sayısı 6086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Selam Olsun
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '04
V Kayışı Kopması ve Duman
« : Ekim 30, 2016, 01:18:07 »
Öncelikle Merhabalar Aracım 2004 Yaris 1.3 sol  dün akşam aracımı park ettim ve yaklaşık 2 saat sonra tekrar çalıştırdım tam harekete geçicekken pat diye bir sesle irkildim ve araç stop etti ardından tekrar marşa bastım ancak aküm zayıf olduğu için marşa zorlayarak bastı tekrar çalıştırdım ancak kaputtan duman çıkmaya başladı ve hemen kontağı alıp kaputu açtığımda V  (tahrik) kayışının attığını ve tüylerin olduğunu gördüm aracı ilk çalıştırdıktan sonra kedi çıkmıştı arabanın altından kontrol ettikten sonra tekrar marşa bastım ve araç normal bir şekilde çalışıyor ancak duman tekrar gelmeye başladı ve hemen stop ettim olduğu yere bıraktım Ustamı aradım bilya kitemiştir gibi bir şeylerden bahsetti ancak merak ediyorum doğrusu duman neden kaynaklanmış olabilir ve ne gibi bir sıkıntı ile karşılaşabilirim insanın kafasına takılıyor doğrusu siz değerli abilerim ve kardeşlerimden bilgi almak istedim Saygı ve Sevgilerimle :saygi:

Toyota Club Türkiye

V Kayışı Kopması ve Duman
« : Ekim 30, 2016, 01:18:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: V Kayışı Kopması ve Duman
« Yanıtla #1 : Kasım 27, 2016, 15:30:34 »
marşa basınca motor kayışı döndürmeye çalışıyor, kayış (atıyorum şarj dinamosu bilyası kitliyse yani paslı veya bozuk) dinamonun üstünden dönerek değil! kayarak geçerse duman çıkar...
Ben daha ölmedim, sizlere vasiyetim ölümüm olacaktır. Muhammet Ali Arapoğlu'ndan