Gönderen Konu: 2003 corolla terra vites kolu tamir takımı.  (Okunma sayısı 4552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
2003 corolla terra vites kolu tamir takımı.
« : Ekim 28, 2016, 21:40:52 »
Çok sevinerek 2002-2006 corolla için diye aldığım tamir takımı ne yazıkki 2003 corollama olmadı. Başkası uğraşmasın diyede bu konuyu açtım, vites körüğününden sonra, karşıdaki iki vidayı söküp  koldayamakutusunun içindeki iki adet vidayı söktüm sonra komple parçayı aldım yerinden.vites kolunun dışındaki plastiğe geçirilmiş kablo cırtlarını çıkarıp ayrıca kolun bağlı olduğu dört civatayı söktüm. sonra kolun altından vites telini tutan maşayı geri çekip alttaki teli boşa çıkardım sonra diğer telin( şöför tarafındaki) kopılyasını çıkarıp vitesin dibindeki plastiğe rahatça ulaştım ama o plastiği sökmek zor oldu dört tarafında tırnak var. O parçayı söktüğümde benim aldığım parçayla aynı olmadığını gördüm ve üzülerekparçaları temizleyip yeniden yerine taktım.  :wacko:

Boşuna aldığım  üzerinde 2002-2006 corolla için yazan ve iki parça olan tamir kiti (oysa bizim burç tek parçaymış.)
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Toyota Club Türkiye

2003 corolla terra vites kolu tamir takımı.
« : Ekim 28, 2016, 21:40:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: 2003 corolla terra vites kolu tamir takımı.
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2016, 22:52:14 »
Bu parçayı değiştirmenizin nedeni neydi vites kolundaki boşluk mu? yoksa viteslere geçişteki zorluk mu ? ve aracın km kaç sakıncası yoksa ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2016, 23:29:41 »
Abi neden böyle bişey yaptınız ki anlamadım?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2016, 10:13:43 »
Bu parçayı vites kolundaki bir miktar boşluk için değiştirmek istedim. Üzerindeki orjinal yağ nasıl yağsa lor peyniri gibi olmuş ve körüğü çıkardığımda boşluk olduğunu gördüm. Vites geçişlerinde sorun yoktu ama yeni hisside yoktu. Aracım 120000 de tüpsüz. O kadar uğraşıpta parça uymayınca üzüldüm, bu parça başka bir toyatanın ama hangisinin bilemedim.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2016, 11:58:51 »
Bu parçayı vites kolundaki bir miktar boşluk için değiştirmek istedim. Üzerindeki orjinal yağ nasıl yağsa lor peyniri gibi olmuş ve körüğü çıkardığımda boşluk olduğunu gördüm. Vites geçişlerinde sorun yoktu ama yeni hisside yoktu. Aracım 120000 de tüpsüz. O kadar uğraşıpta parça uymayınca üzüldüm, bu parça başka bir toyatanın ama hangisinin bilemedim.

O yağ benim bildiğim kadarıyla  lithıum veya kalsiyum sabunlu gres olması gerekiyor,ondan krem peynire benzeyebilir.Vites kolu boşluğu bizimkinde de var ama

ben hiç işlem yapmadım.O parçayı değişince boşluk gidecek mi ki?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2016, 11:10:53 »
Bence büyük ihtimal gider tani o parçanın içindeki demire sabitlenen pinpon topu gibi olan parça aşınmadıysa. Körüğü çıkarınca bakın kolu hafif sallamada o top gibi şey burcun içinde boşlukluysa sorun var ben halatların kafalarında boşluk göremedim ama ne yazıkki bizim arabanın bahsettiğim parçasını internette bulamadım komple satıyorlar 650 tl. yada yurtdışından gelecek ebayda vardı sanırım daha ucuz. Parçayı bulsam öğrendim takmasını ama eskiyi sökerken dikkat etmezseniz alttaki tırnaklar kırılabilir. Gerçi yenisi gelse eskisi kırılsa ne olur sonuçta yeniyi yağla bastır tık yerinde. ;)  Basit bir parça, toyota bu parçayı satmalıydı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 31, 2016, 19:02:29 »
Bence büyük ihtimal gider tani o parçanın içindeki demire sabitlenen pinpon topu gibi olan parça aşınmadıysa. Körüğü çıkarınca bakın kolu hafif sallamada o top gibi şey burcun içinde boşlukluysa sorun var ben halatların kafalarında boşluk göremedim ama ne yazıkki bizim arabanın bahsettiğim parçasını internette bulamadım komple satıyorlar 650 tl. yada yurtdışından gelecek ebayda vardı sanırım daha ucuz. Parçayı bulsam öğrendim takmasını ama eskiyi sökerken dikkat etmezseniz alttaki tırnaklar kırılabilir. Gerçi yenisi gelse eskisi kırılsa ne olur sonuçta yeniyi yağla bastır tık yerinde. ;)  Basit bir parça, toyota bu parçayı satmalıydı bence.

650 liralık  parçanın adı ne Muhittin Bey? Yalnız takarken filan vites telleri zarar görürse 1200 lira da onlara gidebilir. :)
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2016, 21:46:54 »
Komple vites kolu parçası sanırsam, ben servise sordum öyle dediler.Vites topuzu hariç olarak aşağıdaki şekilde 650 tl.