Gönderen Konu: Far açık uyarı sesi yapımı  (Okunma sayısı 2908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 194000
  • Model Yılı: '93
  • 28 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Far açık uyarı sesi yapımı
« : Ekim 26, 2016, 10:11:10 »
Arkadaşlar 1993 model toyota corolla xl marka aracımın sık sık farlarını açık unutmamdan dolayı maliyeti 3-4 tl olan sistemle çözmeyi başardık..hangi kapı açılırsa açılsın far ve park açık kaldığında artık buzzer dan gelen uyarı sesi ile farları açık unutmuyoruz.

bu sistemi marka model farketmeden bu sorunu yaşatan tüm araçlara rahatça uygulayabilirsiniz..umarım beğenirsiniz..

gerekli malzemeler 1-2 mt elektrik kablosu,buzzer en az 12 volt , birde 1-10 kilohom luk dirençler..videoda detaylıca anlatılmıştır..iyi seyirler..

Toyota Club Türkiye

Far açık uyarı sesi yapımı
« : Ekim 26, 2016, 10:11:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Far açık uyarı sesi yapımı
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2016, 11:00:48 »
Maşallah çok güzel ve pratik bir çözüm ve anlatım.  Elinize emeğinize sağlık  :tamam:

Ses çıkışı olarak dandik bir oyuncak yada bozuk bir park sensörü gibi birşey de kullanılabilir farklı sesler için  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 194000
  • 28 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2016, 11:03:22 »
Maşallah çok güzel ve pratik bir çözüm ve anlatım.  Elinize emeğinize sağlık  :tamam:

Ses çıkışı olarak dandik bir oyuncak yada bozuk bir park sensörü gibi birşey de kullanılabilir farklı sesler için  :tamam:
beğendiğinize sevindim,ben teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2016, 11:13:05 »
Elinize sağlık faydalı paylaşım için teşekkürler  :) Ben işin kolayına kaçıp hazır buzzer taktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2016, 11:16:26 »
beğendiğinize sevindim,ben teşekkür ederim.

Eğer bu uyarıda sizi kesmez ise kornaya da bağlanabilir  :asikadam: burada bir komşu var adam alarm açma kapanmasını kornaya bağlamış her açıp kapamada korna çalıyor  :argh:

Benim arabada bu uyarı sistemi var ama esas sıkıntı içerdeki açık bırakılan ışıklar için çözümü yok. Bu yüzden akü bitirmişliğim var  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2016, 11:21:13 »
Eğer bu uyarıda sizi kesmez ise kornaya da bağlanabilir  :asikadam: burada bir komşu var adam alarm açma kapanmasını kornaya bağlamış her açıp kapamada korna çalıyor  :argh:

Benim arabada bu uyarı sistemi var ama esas sıkıntı içerdeki açık bırakılan ışıklar için çözümü yok. Bu yüzden akü bitirmişliğim var  :argh:
O korna çalma 2008 Transit kamyonetlerde mevcut  :) sağ arka kapıyı komple açık unutup diğerlerini kilitleyen hangi grupsa benide ekleyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2016, 11:23:19 »
O korna çalma 2008 Transit kamyonetlerde mevcut  :)

Ule Yaşar hakket araba öyle bir araba büyük ticari ama hiç arabadan anlamadığım için marka model bilmiyorum  :rofl:
Demek orjinal o şekilde ha,  bende adama küfrediyorum gece gece korna basıyor diye  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2016, 11:27:01 »
Ule Yaşar hakket araba öyle bir araba büyük ticari ama hiç arabadan anlamadığım için marka model bilmiyorum  :rofl:
Demek orjinal o şekilde ha,  bende adama küfrediyorum gece gece korna basıyor diye  :asikadam:
Bi arkadaş köy okuluna odun kömür gidecek sen bırak işim yoğun dedi aracıda yeni almış. Orda öğrendim kapıları kilitledim korna çalınca Arap şakaları gibi havaya sıçradım.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2016, 11:32:20 »
Bi arkadaş köy okuluna odun kömür gidecek sen bırak işim yoğun dedi aracıda yeni almış. Orda öğrendim kapıları kilitledim korna çalınca Arap şakaları gibi havaya sıçradım.  :D

Demek ki kornaya bağlansa pek abes kaçmayacak  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2016, 13:44:12 »

Ben de az kalsın bitiriyordum.basitçe çözüm bulamaz mıyız acaba?  Atıyorum  2 saat sayabilen röle olacsak.2 saat sonunda kapatacak
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2016, 13:57:08 »
Ben de az kalsın bitiriyordum.basitçe çözüm bulamaz mıyız acaba?  Atıyorum  2 saat sayabilen röle olacsak.2 saat sonunda kapatacak

Aliexpresste var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2016, 14:15:13 »
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2016, 19:41:07 »
2 saat mi ?? Yahu 2-3 dakikada duymayan adam 2 saatte nasıl duyacak :)))
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2016, 19:44:11 »
2 saat mi ?? Yahu 2-3 dakikada duymayan adam 2 saatte nasıl duyacak :)))
Selamlar

Yok Ümit abi,  onu kastetmedi.  :tamam: Bu 2 saat olayı şu,  arabayı kapadık gittik 2 saat geçince içerde açık kalan ışık vb varsa onları kapatacak  :tamam: elektriği kesecek yani  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2016, 20:24:00 »
E zaten kesiyor radyoyu tavan aydınlatmalarda LED kapanmasada bir şey çekmez.Ben bir keresinde tavan  aydınlatmaları 1 yada  gün açık bırakmışım bir şeyi etkilemediki ki o zamanlar aydınlatmalarda akkor flamanlı ampul idi.
Talat hoca çin lafını duyunca hemen kulakları dikiyor :)Toyota yakında alacak arabayı elinden sen japon'u Çin'e çevirdin diye  :rofl:
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2016, 20:37:47 »
E zaten kesiyor radyoyu tavan aydınlatmalarda LED kapanmasada bir şey çekmez.Ben bir keresinde tavan  aydınlatmaları 1 yada  gün açık bırakmışım bir şeyi etkilemediki ki o zamanlar aydınlatmalarda akkor flamanlı ampul idi.
Talat hoca çin lafını duyunca hemen kulakları dikiyor :)Toyota yakında alacak arabayı elinden sen japon'u Çin'e çevirdin diye  :rofl:
Hahah benim de galiba buluşmadan dönünce tam 1 gün yanmış arka tek lamba. Led değil cam lamba.  Bayağı aküyü etkilemişti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2016, 21:43:41 »

:rofl: :rofl: hahah bak link vermedim abi almasın diye sonra havaya giriyor Tr de tekim diye  ::)

Benim 1 hafta açık kalmış abi komple bitmişti akü. Aslında ufak tefek birşey ama böyle bir sistem olsa güzel olurdu aküyü koruma adına.  :tamam: yada  hiç olmadı göstergede açık lamba olduğuna dair bir işaret çaksa oda yeterli.  Benim iç aydınlatmalar orjinal neyse ondan  :tamam:
THE END