Gönderen Konu: Kalorifer Borusu Ayağımı Yakıyor  (Okunma sayısı 2960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '97
  • 20 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Kalorifer Borusu Ayağımı Yakıyor
« : Ekim 24, 2016, 15:09:53 »
Merhaba,

96 model 2.0 otm bir carina sahibiyim. Aracımda kalorifer ayarı sıcakta veya soğukta olmasından bağımsız olarak, gazın yanındaki sağ ayağımın üstünde yer alan meral boru aşırı sıcak oluyor. Haliyle o bölge civarı ısınıyor ve özellikle sıcak günlerde ayağım resmen kavruluyor.

Orada yer alan borunun her zaman el değmeyecek kadar sıcak olması normal midir? Normalse oraya bir yalıtım mı yaptırmam gereklidir. Normal değilse de sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

İyi günler.

Toyota Club Türkiye

Kalorifer Borusu Ayağımı Yakıyor
« : Ekim 24, 2016, 15:09:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Kalorifer Borusu Ayağımı Yakıyor
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2016, 17:19:26 »
Yanlış bilmiyorsam efsane kasa ve o yaştaki  Toyotalarda kalorifer vanası gibi bir alet var o zamanla özelligni yitiriyor siz soğuk havayada getirseniz sıcak su kalorifer sistemine geliyor haliyle sizin gaz pedalı hizasından geçen sıcak su hortumunun ısısı sizi rahatsız ediyor kışın sorun olmasa da yazın bunaltır . Kalorifer termostat vanası değişmesi gerekiyor diye tahmin ediyorum  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2016, 16:30:35 »
Yanlış bilmiyorsam efsane kasa ve o yaştaki  Toyotalarda kalorifer vanası gibi bir alet var o zamanla özelligni yitiriyor siz soğuk havayada getirseniz sıcak su kalorifer sistemine geliyor haliyle sizin gaz pedalı hizasından geçen sıcak su hortumunun ısısı sizi rahatsız ediyor kışın sorun olmasa da yazın bunaltır . Kalorifer termostat vanası değişmesi gerekiyor diye tahmin ediyorum  .

Hocam sanayiye yolum düştüğünde rastgele bir otoelektrikçiye gittim durumu anlattım. Şöyle bir baktı ve "Bunlarda musluk yok bunlar kapaklı, o boruların sıcak olması normal!.." dedi. "Ama arabanın böyle tasarlanmış olması mümkün değil" dediysem de pek oralı olmadı "usta" ve elindeki işe döndü. Acaba boruları olmaması gereken bir yerden mi geçirdiler bir tamirat vs sonrası diye düşündüm, ancak öyle de görünmüyor normal gibi boruların yeri.

Ama kesinlikle bu kadar sıcak değildi o bölge, yazın bu kadar sıcak olsa duramazdım, ayağımı mahfederdi şu anda bile duramıyorum.  Gün geçtikçe sıcaklık artıyor ve komple şöför trafını ısıtacak hale geldi. Aşağıda resmini verdiği borular el değmeyecek kadar ısınıyor. Kendi devamlı gittiğim usta da yamuk yaptı ona da gitmeyeceğim artık. Ne yapsam bilemiyorum. Durumum olsa satıp aracı yenileyeceğim ama o da mümkün değil şu an.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2016, 17:37:59 »
O borular neden sıcak konusunda bilgim yok ama oraya klimacı kaloriferci yada hırdavatçılarda satılan boru çapına uygun yada iki boruyu birden kaplayan thermaflex klima flex denen boru kaplamalardan alıp kablo bağı cırt cırt ile kaplayabilirsiniz :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2016, 11:53:58 »
O borular neden sıcak konusunda bilgim yok ama oraya klimacı kaloriferci yada hırdavatçılarda satılan boru çapına uygun yada iki boruyu birden kaplayan thermaflex klima flex denen boru kaplamalardan alıp kablo bağı cırt cırt ile kaplayabilirsiniz :tamam:

Ben de aynısını düşünüyorum hocam artık, kendim o şekilde halledecem. İyi ustaya denk gelemedim bi, uğraşmak istemiyorlar resmen. Kime gitsem ya olmuyor diyor ya da söker bakarız 300 tl en az vs gibi şeyler diyorlar. Artık masraf etmek istemiyorum, yürürüne epey masraf ettim zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 11, 2016, 14:55:21 »
opel vectra eskilerde tavi aynı durum oluyordu ustanın biri biliyormus tesaduf   sora sora care ararken sag tarafta da bir kol vana gibi kapattı düzelmişti ayaklarım yaz günü pişiyordu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2016, 13:59:34 »
opel vectra eskilerde tavi aynı durum oluyordu ustanın biri biliyormus tesaduf   sora sora care ararken sag tarafta da bir kol vana gibi kapattı düzelmişti ayaklarım yaz günü pişiyordu...

Aynı durumdayım şu anda. Ayaklarım resmen kavruluyor, soğuk günler neyse de sıcak oldumu çok kötü.. Kesin bir vana açık kaldı ya da bozuldu, vaktim de yok uğraşamıyorum.

Gebze'de çalışıyorum, işe arabayla gelip bir de buralarda şansımı deneyecem, belki iyi bir oto elektrikçi rastlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2016, 10:47:47 »
Aynı durumdayım şu anda. Ayaklarım resmen kavruluyor, soğuk günler neyse de sıcak oldumu çok kötü.. Kesin bir vana açık kaldı ya da bozuldu, vaktim de yok uğraşamıyorum.

Gebze'de çalışıyorum, işe arabayla gelip bir de buralarda şansımı deneyecem, belki iyi bir oto elektrikçi rastlar.

hocam gebzede carsiya yakinsaniz vakif banki gecip kopruden tatlikuyuya dogru karsiya gecin kopruden sonra solda oto yedek parcaci var o sokaktan sola iceri girin 20 metre ileride solda elektrikci var cok iyi ustadir.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2016, 11:08:23 »
hocam gebzede carsiya yakinsaniz vakif banki gecip kopruden tatlikuyuya dogru karsiya gecin kopruden sonra solda oto yedek parcaci var o sokaktan sola iceri girin 20 metre ileride solda elektrikci var cok iyi ustadir.

Aksine tatlıkuyuya yakınım hocam, tübitak'ta çalışıyorum. Eğer dediğiniz gibi iyi bir ustaysa işime çok yarayacak, ustanın veya dükkanın ismini hatırlıyor musunuz? Gerçi gitsem tarifinizden rahatlıkla bulabilirim zaten de, yine de sorayım dedim, hatta usta sizi tanıyorsa selamınızla gideyim.

Sanırım şu verdiğim linkteki ilerdeki kırmızı tabelalı yer :
https://yandex.com.tr/harita/103841/gebze/?ll=29.434595%2C40.793785&z=18&l=stv%2Csta&panorama%5Bpoint%5D=29.433481%2C40.793549&panorama%5Bdirection%5D=76.075800%2C9.124562&panorama%5Bspan%5D=120.000000%2C73.249684

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2016, 13:02:49 »
Hocam bi sorun olduğu belli.coronam var dediğiniz gibi sorun olmadı.iyi bi ustaya baktırmakta fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 15, 2016, 15:09:31 »
Hocam bi sorun olduğu belli.coronam var dediğiniz gibi sorun olmadı.iyi bi ustaya baktırmakta fayda var

Ben de öyle düşünüyorum, kesinlikle bir sorun var, el deymiyor borulara, artı komple o bölgeyi ısıtıyor..

Dediğiniz gibi genel bir durum olsa corona/carinası olan herkeste aynı sorun olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2016, 08:20:17 »
Aksine tatlıkuyuya yakınım hocam, tübitak'ta çalışıyorum. Eğer dediğiniz gibi iyi bir ustaysa işime çok yarayacak, ustanın veya dükkanın ismini hatırlıyor musunuz? Gerçi gitsem tarifinizden rahatlıkla bulabilirim zaten de, yine de sorayım dedim, hatta usta sizi tanıyorsa selamınızla gideyim.

Sanırım şu verdiğim linkteki ilerdeki kırmızı tabelalı yer :
https://yandex.com.tr/harita/103841/gebze/?ll=29.434595%2C40.793785&z=18&l=stv%2Csta&panorama%5Bpoint%5D=29.433481%2C40.793549&panorama%5Bdirection%5D=76.075800%2C9.124562&panorama%5Bspan%5D=120.000000%2C73.249684

eskiden kartal marka aracim varken cok giderdim yanina bayadir gitmedigim icin ustanin adini unuttum. paylastiginiz linteki sokaga girince soldaki sari binanin altinda. evet dediginiz gibi kirmizi tabelali yer.
yandexin sundugu bu sistem baya eski imis nerden bakarsan 10 sene onceki fotolar. adamlar burnumuzun dibine kadar rontgenliyor
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu