0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Forumda çok uzman arkadaşlar mutlaka vardır, fakat ben yine de naçizane fikrimi belirteyim. Uzun yıllar JBL in farklı serilerini kullanma şansım oldu. Tonlamaları farklı bir hoparlör ve amplifikatör üretiyorlar. Yani zevkinize uyar mı bilemem. Daha gençken beni tatmin ediyordu fakat artık etmiyor. Şöyle ki, dediğim gibi gençken daha hızlı (şimdiye göre) müzikler dinlediğim oluyordu, şimdilerde klasik müzik ve caz dinliyorum asla JBL almam. JBL daha çok disko müziklere yatkın gibi geliyor. Bang & Olufsen almaya gücüm yetmez o yüzden denemedim. Bose ve Harman Kardon markalarını çok defa dinledim hatta evde de kullanıyorum. Gayet kaliteli ve tatminkar ürünler. Bir aracımda Harman'ın yine kendi markalarından olan İnfinity amfisi ve hoparlörleri vardı ve epey başarılı idi. Birinde de BOSTON acoustic vardı ki o daha bir başarılı idi. Bu bilgilerden sonra, high end tabir edeceğimiz bu sistemleri alıp arabanıza adapte etmek istiyorsanız muhtemelen üzerindekinden daha iyi olacaktır fakat çok da fazla bir şey beklemeyin ( yani bir Pioneer veya sony den çok daha başarılı olamayacaktır. Özellikle Harman) Bunu neden yazdığımı hemen belirteyim. Amerika'da bulunduğum yıllarda Harman'da çalışan bir mühendis ile arkadaşlık yapma şansım olmuştu. Üretim prosesini şöyle açıklamıştı ve ben çok çok şaşırmıştım. Harman olarak bir otomobil firması Örneğin şu watt şu santimde hoparlör lazım diye gelmiyormuş. BMW seslendirme sistemi için Harman'ı tercih ettiyse, (ki ekstra donanım olarak Harman veriyor) Harman firması o takılacak aracın kapı ve bagaj akustiğine göre hoparlör üretiyor, en iyi verimi alıyorlarmış. Amerika da Toyota fabrikadan JBL takıyor hoparlör olarak. Bize de Vietnam üretimi isimsiz bir lira ebadında mıknatısı olan bir hoparlör gönderiyorlar. Ayrıca bir (üniversal) sistem düşünüyorsanız yine fikir alış verişi yaparız. Saygılarımla.
Arkadaslar bilgiler cok guzel. Arabam olmadigi halde ses sistemi taktirasim geldi. Valla Eyup hocam. Sen bu isi yimis icmis yutmussun. Eger araba alirda en ufak haporlor bile taktirmaya kalksam emin ol sana danisacagim.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
simdi siz jbl harman boose infinity gibi markalarin bir sony veya pioneer kadar kaliteli degil bunu mu diyorsunuz ozellikle de harman kardon? sizin dediginiz pioneer bu isin baslangic seviyesi yani soyle ornek vereyim piayasada ne kadar cok clio linea araba varsa pioneer de ses sistemlerinde o sekilde piyasada bir cok urunu yetersiz Eyüp bey, tabi ki high end markalar ile piyasa ürünü tabir ettiğimiz Pioneer ve Sony markalarını bir tutmuyorum. Orada bir yanlış anlaşılma var. Sanırım ben ifade edemedim kusura bakmayın. Demek istediğim şu. İyi markalar araca göre üretim yaptıkları için onları parasına kıyıp alsanız dahi uyguladığınız araç için üretilmediklerinden dolayı çok muhteşem bir sonuç beklemeyin diyorum. Kısaca bana göre dikilmiş bir ceket sizde çok iyi durmayabilir, ya da size göre yapılmış bir pantolon bende önü kapanmayabilir. demek istediğim budur. Ben de gençken herkes gibi Pioneer markasıyla hatta hatırlarsınız sanırım ilk kabinim TS-207 ve ardından TS-2080 olarak GM serisi amfilerle besledik denedik, oldu, olmadı bir sürü şey yaşadık. FX-K5 ardından K7 kullandık falan filan sene 1985-88 civarı. Ne günlerdi.Tabi dediğiniz gibi Pioneer' in piyasaya iyi girmesi ile (hatta o yıllarda Sony bile yoktu piyasada) oluşan pazarı değerlendirdik. Daha sonra yurt dışında kaldığımda da Cervin Vega, Nakamichi, JBL in GTO serisini, Magnat, Earthquake markası ile tanışmamı denemeler yapmamızı hatırlıyorum. Hoş zamanlardı. Aslında burada başka bir konu açmak da istiyorum. Hoparlör ve sürücüleriniz (amfi) ne kadar iyi olursa olsun asıl kaynağın da (CD çalar radyo ekipmanının) çok kaliteli olması gerekiyor.Bakıyorum Toyotalara büyük ekran multimedya takılmış. İyi güzel de ne marka.? kim üretmiş ve kalitesi ne.? Hep Çin malı dandik ama görseli güzel makyajlı ürünler. Çin malını küçümsemiyorum, Çin de iyi markalar da üretim yapıyor ama bu Necvox, Navgo gibi markalar üzerine marka yapıştırılmış standart Çin üretimi. Şimdi gel de bu markaya Harman bağla. Olacak iş mi.? Emin olun üzerine fabrikanın taktığı CD çalar Matsushita (Panasonic) üretimi ve onlardan çok daha kaliteli.Bunları takmaktansa çerçeve alıp Bildiğimiz Pioneer, Sony, Kenwood, JVC takmak daha mantıklı.İyi otomobilde, o otomobil için özel üretilmiş baştan sona kaliteli olan bir sistem ile müzik dinlersiniz. Toyota gibi orta kalite bir arabada da sizin, bizim doğaçlama oluşturmaya çalıştığımız bir sistem ile ses dinleriz. Yüksek ses alır mıyız.? Alasını alırız ama dediğim gibi ses alırız. Otomobilde gerçek müzik dinlemek kolay değil, otomobilin yapım kalitesinden kaynaklı ses izolasyonu da çok önemli. sürekli yol sesi, motor sesi ve birçok tıkırtının ve titreşimin olduğu bir ortamda klasik müzik dinleyecekseniz arkadaki yaylıların sesini almak hayal gibi bir şey. Corolla da güzel ses almak için çok uğraşmaya gerek yok. Orijinal CD çalarını değiştirmeden kapılara 16cm. arkaya da 6x9 ova Powerbass marka hoparlör takıp 4 kanallı bir Powerbass amfi ile de beslerseniz çok tatminkar bir ses alınır.Daha fazlası boşa emek ve para harcamak olur. Saygılarımla.
Ses sistemi yapıpta pişman olanlardanım bilginiz yoksa yaptırmayın bi gün bas gider bi gün ses gider amfi yandı kafayı yedi şuan söktüm teyp kapalıyken cızırtı sesi çıkartıyor açıkkkende ses 0daykende cızırtı geliyo dönüştürücüden dediler,şuan imkanlar el verince mono amfi ve teyp alıcam Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi