Gönderen Konu: Stok ses sistemleri fiyatları. Bang&Olufsen, Bose ,Harman Kardon,Burmester  (Okunma sayısı 8727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32500
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Merhabalar. Nedir bu senelerdir merak ettiğim ama internette araştırmama rağmen bulamadığım bu fabrika çıkışlı opsiyonel ses sistemlerinin. Geçen gün Merdedes CLA nın ilanlarına bakarken bir abimiz aracın ilanına faturasınıda koymuş Harman/Kardon Logic7 ses sistemi 1758 lira yazıyordu. Acaba tüm modeller için fiyat bu kadar cazipmidir yoksa modelden modele değışıklik gosterir mi?. Toyota nın yeni modelindede -CH-R- JBL in ses sistemi opsiyonel olarak sunulacakmiş sanırım. Varsa dostunuz eşiniz akrabanız bu ses sistemlerinden kullanan bizide bilgilendirirmisiniz?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
1758 liraya kdv ve ötv dahil mi :)

Opsiyon fiyatları vergi sisteminden dolayı aracın motor hacmine göre değişiklik gösterir . Siz 1.6 bir araç alıyorsanız opsiyonda 1.6 motor hacmindeki ötv ve kdv oranından değerlendirilir .

Kısaca opsiyon fiyatları modelden modele değişir bu değişiklik sadece vergi diliminden de kaynaklanmayabilir üreticilerin donanımlar için araçtan araca maliyetleri de değişebilmekte .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
Forumda çok uzman arkadaşlar mutlaka vardır, fakat ben yine de naçizane fikrimi belirteyim. Uzun yıllar JBL in farklı serilerini kullanma şansım oldu. Tonlamaları farklı bir hoparlör ve amplifikatör üretiyorlar. Yani zevkinize uyar mı bilemem. Daha gençken beni tatmin ediyordu fakat artık etmiyor. Şöyle ki, dediğim gibi gençken daha hızlı (şimdiye göre) müzikler dinlediğim oluyordu, şimdilerde klasik müzik ve caz dinliyorum asla JBL almam. JBL daha çok disko müziklere yatkın gibi geliyor. Bang & Olufsen almaya gücüm yetmez o yüzden denemedim. Bose ve Harman Kardon markalarını çok defa dinledim hatta evde de kullanıyorum. Gayet kaliteli ve tatminkar ürünler. Bir aracımda Harman'ın yine kendi markalarından olan İnfinity amfisi ve hoparlörleri vardı ve epey başarılı idi. Birinde de BOSTON acoustic vardı ki o daha bir başarılı idi.
 Bu bilgilerden sonra, high end tabir edeceğimiz bu sistemleri alıp arabanıza adapte etmek istiyorsanız muhtemelen üzerindekinden daha iyi olacaktır fakat çok da fazla bir şey beklemeyin ( yani bir Pioneer veya sony den çok daha başarılı olamayacaktır. Özellikle Harman)
 Bunu neden yazdığımı hemen belirteyim. Amerika'da bulunduğum yıllarda Harman'da çalışan bir mühendis ile arkadaşlık yapma şansım olmuştu. Üretim prosesini şöyle açıklamıştı ve ben çok çok şaşırmıştım. 
Harman olarak bir otomobil firması Örneğin şu watt şu santimde hoparlör lazım diye gelmiyormuş. BMW seslendirme sistemi için Harman'ı tercih ettiyse, (ki ekstra donanım olarak Harman veriyor) Harman firması o takılacak aracın kapı ve bagaj akustiğine göre hoparlör üretiyor, en iyi verimi alıyorlarmış.
 Amerika da Toyota fabrikadan JBL takıyor hoparlör olarak. Bize de Vietnam üretimi isimsiz bir lira ebadında mıknatısı olan bir hoparlör gönderiyorlar.
Ayrıca bir (üniversal) sistem düşünüyorsanız yine fikir alış verişi yaparız.
 Saygılarımla.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Tayfun beyin dediklerine katılıyorum.
2004 model A4 aracımızda Bose ses sistemi vardı. Eski bir müzisyen olarak o araçta müzik dinlemekten büyük zevk alırdım.
2010 yılında sıfır aldığımız A4 kampanya fiyatında kalan tek araba olduğu için onu almak zorunda kalmıştık. Bang&Olufsen almayı istiyorduk ama kısmet olmadı. Sanırım 3.500 € fiyat farkı vardı. Bang&Olufsen'de müzik dinlemek kısmet olmadı. Bu nedenle nasıl bir sistemdir bilmiyorum doğrusu.
2016 model A4 Avant modelinde ki ses sistemini hiç beğenmedim. Ne olduğunu da inceleyemedim. Farklı müzik türlerinde denemeler yaptıysam da istedim ses kalitesine ulaşamadım bir türlü :(

2004 A4'te beğendiğim müzik dinlemekten büyük haz aldığım Bose ses sistemini Renault Latitude'da gördüğümde çok sevinmiş sonrasında da büyük hayal kırıklığı yaşadım. Sadece ön hoparlörleri olan Skoda Fabia bile Latitude'dan daha başarılıydı desem sanırım kısa ne olduğunu anlatmış olurum :wacko: :wacko:

2005 model Passat'ta (yeni kasa) bizden önceki sahibi güzel para harcamıştı ses sistemine. Kenwood double Dvd okuyucu, 280w Komponentli Kenwood marka bass karakterli hoparlörler ve tweter'lar falan vardı.

Harman'ın araca özel üretim yapması mükemmel birşey. İki araç arasında ki aynı ses kalitesinin elde edilememesi sanki Renault'un işgüzarlığından kaynaklanıyor gibi geliyor bana.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Forumda çok uzman arkadaşlar mutlaka vardır, fakat ben yine de naçizane fikrimi belirteyim. Uzun yıllar JBL in farklı serilerini kullanma şansım oldu. Tonlamaları farklı bir hoparlör ve amplifikatör üretiyorlar. Yani zevkinize uyar mı bilemem. Daha gençken beni tatmin ediyordu fakat artık etmiyor. Şöyle ki, dediğim gibi gençken daha hızlı (şimdiye göre) müzikler dinlediğim oluyordu, şimdilerde klasik müzik ve caz dinliyorum asla JBL almam. JBL daha çok disko müziklere yatkın gibi geliyor. Bang & Olufsen almaya gücüm yetmez o yüzden denemedim. Bose ve Harman Kardon markalarını çok defa dinledim hatta evde de kullanıyorum. Gayet kaliteli ve tatminkar ürünler. Bir aracımda Harman'ın yine kendi markalarından olan İnfinity amfisi ve hoparlörleri vardı ve epey başarılı idi. Birinde de BOSTON acoustic vardı ki o daha bir başarılı idi.
 Bu bilgilerden sonra, high end tabir edeceğimiz bu sistemleri alıp arabanıza adapte etmek istiyorsanız muhtemelen üzerindekinden daha iyi olacaktır fakat çok da fazla bir şey beklemeyin ( yani bir Pioneer veya sony den çok daha başarılı olamayacaktır. Özellikle Harman)
 Bunu neden yazdığımı hemen belirteyim. Amerika'da bulunduğum yıllarda Harman'da çalışan bir mühendis ile arkadaşlık yapma şansım olmuştu. Üretim prosesini şöyle açıklamıştı ve ben çok çok şaşırmıştım. 
Harman olarak bir otomobil firması Örneğin şu watt şu santimde hoparlör lazım diye gelmiyormuş. BMW seslendirme sistemi için Harman'ı tercih ettiyse, (ki ekstra donanım olarak Harman veriyor) Harman firması o takılacak aracın kapı ve bagaj akustiğine göre hoparlör üretiyor, en iyi verimi alıyorlarmış.
 Amerika da Toyota fabrikadan JBL takıyor hoparlör olarak. Bize de Vietnam üretimi isimsiz bir lira ebadında mıknatısı olan bir hoparlör gönderiyorlar.
Ayrıca bir (üniversal) sistem düşünüyorsanız yine fikir alış verişi yaparız.
 Saygılarımla.

simdi siz jbl harman boose infinity gibi markalarin bir sony veya pioneer kadar kaliteli degil bunu mu diyorsunuz ozellikle de harman kardon?   sizin dediginiz pioneer bu isin baslangic seviyesi yani soyle ornek vereyim piayasada ne kadar cok clio linea araba varsa pioneer de ses sistemlerinde o sekilde piyasada bir cok urunu yetersiz  :D
araclardaki muzik sisteminin akustigi ve kalitesi aracin durumuna gore degisir sedan hatcback veya wagon veya suv jeep.  bu durumlarin herbiri aractaki sesin durumunu etkiler. bu ses sistemi olayi ayni yumurtaya benziyor. herkes sevdigi sekilde pisiriyor. surekli gumbur gubmur calan spl tarzi istersen tonlamasi iyi olan jbl bass kullanirsin yada sert ve alt frekanslarida duymak istersen kicker alirsin yada daha ust seviye dersek re audio. yada akustik tarzi dinliyorsan focal veya morel tarzi 3 veya 4 yollu midrange agirlikli urunlere yonelirsin.
oto hi fi sevdalisi olarak daha oceki arabalarimda benimde ses sistemim vardi. genclik zamani ilk olarak kulaktan dolma bilgilerle 1 adet pioneer cd calar 2 cift pioneer sozde efsane diye tabir edilen 6985 serisi hoparlor 1 cift pioneer tss-20 tweeter 2 adet 25 cm ortasi baklava desenli pioneer bass 1 tanede pioneer anfi aldim aracima bagladim. arac o zamanlar iyi caliyordu yuksek ses cikartiyordu hosuma gidiyordu ama daha sonralari kulak asina olunca bi seylerin yanlis gittigini anladim. aracin muzik kalitesi ve ses seviyesi tatmin etmiyordu.
once cd calari degistirmek istedim en ufak cizikte takiliyor okumuyor surekli hata veriyordu. bu sayede istanbulda tanistigim profosyonel hi-fi isiyle ugrasan arkadasim sayesinde cok sevdigim oto hi-fi isine iyice isindim.
bu arkadasimdan bir tane alpine cd calar caldim uzerinde sub cikislari olan isinmayan ve en onemlisi her turlu cizik cdyi okuyan bi cd calardi.  daha sonra 2 tane pioneer basi sokup yerine 38 cm jlb cift bobin bas ve mono anfi taktik. aracin sesi cok iyi  oldu basslar tonlamalar tam istedigim gibi. bir kac ay boyle dinledikten yine kulak asina oluyor bu sefer farkettim ki basslar muzigi bozuyor derken bu sefer arkadaki 2 takim pioneer hoparloru sokup yerine kapilara 2 takim focal polyglass serisi 16 cm midbass aldim. ve anladim ki gercekten daha onceleri muzik dinlemiyormusum sakilarin icindeki her turlu mid sesini dinleyebiliyordum.  bu sekilde  1 yildan fazla kullandim. daha sonra hi fi isine iyice isindiktan sonra basslar yeterli gelmemeye basladi bu sefer jbl basi sokup 48 cm kicker L5 aldim. bu sistemi daha sonraki aracimda da kullandim ford focus 2001 daha sonra soktum evde oylece duruyor.
sony markasi kaliteli urunleri var ozellikle tvleri ama hi fi isinde bence pek basarili degiller. pioneer desen ithalatin pek olmadigi yillarda ulkemizde bolca bulundugu icin herkesin aklinda yer edinen bir marka bu yuzden piyasada bolca mevcut. simdiki aracim 2013 corollanin ses sistemi vasat. yas ilerledi coluk cocuk derken artik bende eskisi gibi spl tarzi gumbur gumbur muzik dinleyemiyorum. ama ilk firsatta aracin kapilardaki kagit hoparlorlerini sokup focal midlerimi baglmayi dusunuyorum. arabadaki bence en onemli olmasi gereken ozelliklerden birisi ses sistemi o yuzden arac alirken imkan varsa ses sistemi eklenmeli.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Arkadaslar bilgiler cok guzel. Arabam olmadigi halde ses sistemi taktirasim geldi. Valla Eyup hocam. Sen bu isi yimis icmis yutmussun. Eger araba alirda en ufak haporlor bile taktirmaya kalksam emin ol sana danisacagim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Güzel gelişebilecek bir konu.
Yukarıda belirtildi gibi, dinlenilen müzik tarzı önemli, ona göre projelendirme yapılıyor. Bu konuda burada tecrübeli arkadaşların olması da çok güzel.
Infinity denince aklıma Marantz geldi, 6985 i de bilenler bilir. Technics, Arkamys, Denon...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
simdi siz jbl harman boose infinity gibi markalarin bir sony veya pioneer kadar kaliteli degil bunu mu diyorsunuz ozellikle de harman kardon?   sizin dediginiz pioneer bu isin baslangic seviyesi yani soyle ornek vereyim piayasada ne kadar cok clio linea araba varsa pioneer de ses sistemlerinde o sekilde piyasada bir cok urunu yetersiz  :D

Eyüp bey, tabi ki high end markalar ile piyasa ürünü tabir ettiğimiz Pioneer ve Sony markalarını bir tutmuyorum. Orada bir yanlış anlaşılma var. Sanırım ben ifade edemedim kusura bakmayın. Demek istediğim şu. İyi markalar araca göre üretim yaptıkları için onları parasına kıyıp alsanız dahi uyguladığınız araç için üretilmediklerinden dolayı çok muhteşem bir sonuç beklemeyin diyorum. Kısaca bana göre dikilmiş bir ceket sizde çok iyi durmayabilir, ya da size göre yapılmış bir pantolon bende önü kapanmayabilir. demek istediğim budur.
Ben de gençken herkes gibi Pioneer markasıyla hatta hatırlarsınız sanırım ilk kabinim TS-207 ve ardından TS-2080 olarak GM serisi amfilerle besledik denedik, oldu, olmadı bir sürü şey yaşadık. FX-K5 ardından K7 kullandık falan filan sene 1985-88 civarı. :) Ne günlerdi.
Tabi dediğiniz gibi Pioneer' in piyasaya iyi girmesi ile (hatta o yıllarda Sony bile yoktu piyasada) oluşan pazarı değerlendirdik. Daha sonra yurt dışında kaldığımda da Cervin Vega, Nakamichi, JBL in GTO serisini, Magnat, Earthquake markası ile tanışmamı denemeler yapmamızı hatırlıyorum. Hoş zamanlardı.
Aslında burada başka bir konu açmak da istiyorum.
Hoparlör ve sürücüleriniz (amfi) ne kadar iyi olursa olsun asıl kaynağın da (CD çalar radyo ekipmanının) çok kaliteli olması gerekiyor.
Bakıyorum Toyotalara büyük ekran multimedya takılmış. İyi güzel de ne marka.? kim üretmiş ve kalitesi ne.? Hep Çin malı dandik ama görseli güzel makyajlı ürünler. Çin malını küçümsemiyorum, Çin de iyi markalar da üretim yapıyor ama bu Necvox, Navgo gibi markalar üzerine marka yapıştırılmış standart Çin üretimi. Şimdi gel de bu markaya Harman bağla. Olacak iş mi.? Emin olun üzerine fabrikanın taktığı CD çalar Matsushita (Panasonic) üretimi ve onlardan çok daha kaliteli.
Bunları takmaktansa çerçeve alıp Bildiğimiz Pioneer, Sony, Kenwood, JVC takmak daha mantıklı.
İyi otomobilde, o otomobil için özel üretilmiş baştan sona kaliteli olan bir sistem ile müzik dinlersiniz. Toyota gibi orta kalite bir arabada da sizin, bizim doğaçlama oluşturmaya çalıştığımız bir sistem ile ses dinleriz. Yüksek ses alır mıyız.? Alasını alırız ama dediğim gibi ses alırız.
Otomobilde gerçek müzik dinlemek kolay değil, otomobilin yapım kalitesinden kaynaklı ses izolasyonu da çok önemli. sürekli yol sesi, motor sesi ve birçok tıkırtının ve titreşimin olduğu bir ortamda klasik müzik dinleyecekseniz arkadaki yaylıların sesini almak hayal gibi bir şey.
Corolla da güzel ses almak için çok uğraşmaya gerek yok. Orijinal CD çalarını değiştirmeden kapılara 16cm. arkaya da 6x9 ova Powerbass marka hoparlör takıp 4 kanallı bir Powerbass amfi ile de beslerseniz çok tatminkar bir ses alınır.
Daha fazlası boşa emek ve para harcamak olur.
Saygılarımla.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ferrarinin opsiyonu ise tabiki Pioneer :)
Artık kaç bin dolara gelir bu teyp Allah bilir :)

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Müzik içinde çok görece barındıran bir sanat dalıdır. Zevkler kişiden kişiye çok büyük farklar ortaya çıkara biliyor.
Sabit bir mekanda müzik yapıyorsanız ve mekanın kendine ait bir ses sistemi varsa istediğinizi elde edemeden müzik yaparsınız.
Konser ve stüdyo şirketinde çalışırken aslında yaptığım müziğin işin en kolay (meslek içinde) kısmı olduğunu gördüm.
Kıraç konsere gelir bir A4 dolusu sistem listesi gönderirdiler. Değişik frekanslara sahip anfiler, hoparlörler, kule baslar gibi... Tamam biz çalıyor söylüyoruz ama mutfak tezgahının arkasında ne var? Ben önceleri müzik çalar birşeyler aldığımda tek markada takılır kalırdım. Sonra akustik ile kafayı yemiş insanlarla tanıştım. Adamlar en iyi sesi elde etmek için sürekli bir arayış içindelerdi. Mesela ev sineması sistemi alınacak. Gider Sony LG (örnek için marka belirttim) alacakken adamlar CD çaları Denon, receiver Marantz gibi değişik frekans aralıklarına sahip ürünleri kombin yapıp kullanıyordular.
Aynı şey motorlu taşıtlarda da geçerli ve sistemi kurmak istenilen verimi elde etmek daha da zor olabiliyor.
Bugüne kadar sahip olduğumuz araçlar içinde standart müzik sistemi ile en iyi akustiği Volkswagen Crafter'da yaşadım.
Kapılarda 16 cm hoparlör, ön göğüs cam tarafında koca tiz hoparlörler, ön göğüsün tam ortasında merkez hoparlör ve yolcu kabininde ise yine 16 cm'lik alçıpan tavan hoparlörü (merak edip söktüğümde çok şaşırmıştım) vardı.
Toshiba dvd kombo televizyonu da sisteme eklettiğimde müzikte değil ama sinema filmlerinde muhteşem bir ses elde ettiğimizi fark ettim. Filmde kullanılan efektler, müzikler sinemadaymış gibi hissettiriyordu. Kızılcahamam'dayken, yeni
film çıktığında 1.600 rakıma çıkıp orada izler sonra da arabada yolcuya izletirdim. Bir defasında orman koruma memurları arabaya hatun atanlarla karıştırıp arabama baskın yapmıştılar. Film izlediğimi görünce çok şaşırmıştılar :)
Neyse araç içerisinde hoparlör takılacak yerler önem arz eder. Aracın hb, sedan, vagon olması, kapı içlerinin yalıtımı ve en önemlisi bagaj kaplamalarının ne olduğu çok önemlidir. Mesela D sınıfı olan Passat'ın bagajı komple tekstil kaplıdır, sahibi olduğun Tucson'un bagajı komple plastik kaplı. Aynı m3'e sahip olduklarını düşünürsek aynı sistem ile Passat'tan özellikleri bas'ları çok daha iyi elde ederiz. (Başka yazacaklarımda var ama şimdi burada noktayı koymalıyım. Müşterim geldi keşife gideceği)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ae92 nin Panasonic, deck teybini unutmamak gerek, üstte kasetçalar, altta radyo. Zamanı içinde ve aynı segment araçları düşündüğümüzde şimdiki modellerinden daha iyi idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Hakan abi mesajıma müdahale eder misin rica etsem. Yazdığım mesaj her ne hikmetse iki defa yayınlanmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ses sistemi yapıpta pişman olanlardanım bilginiz yoksa yaptırmayın bi gün bas gider bi gün ses gider amfi yandı kafayı yedi şuan söktüm teyp kapalıyken cızırtı sesi çıkartıyor açıkkkende ses 0daykende cızırtı geliyo dönüştürücüden dediler,şuan imkanlar el verince mono amfi ve teyp alıcam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Arkadaslar bilgiler cok guzel. Arabam olmadigi halde ses sistemi taktirasim geldi. Valla Eyup hocam. Sen bu isi yimis icmis yutmussun. Eger araba alirda en ufak haporlor bile taktirmaya kalksam emin ol sana danisacagim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tesekkur ederim mehmet  elimden geldigince yardimci olurum  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Ekim 25, 2016, 07:41:59

Eyüp bey, tabi ki high end markalar ile piyasa ürünü tabir ettiğimiz Pioneer ve Sony markalarını bir tutmuyorum. Orada bir yanlış anlaşılma var. Sanırım ben ifade edemedim kusura bakmayın. Demek istediğim şu. İyi markalar araca göre üretim yaptıkları için onları parasına kıyıp alsanız dahi uyguladığınız araç için üretilmediklerinden dolayı çok muhteşem bir sonuç beklemeyin diyorum. Kısaca bana göre dikilmiş bir ceket sizde çok iyi durmayabilir, ya da size göre yapılmış bir pantolon bende önü kapanmayabilir. demek istediğim budur.
Ben de gençken herkes gibi Pioneer markasıyla hatta hatırlarsınız sanırım ilk kabinim TS-207 ve ardından TS-2080 olarak GM serisi amfilerle besledik denedik, oldu, olmadı bir sürü şey yaşadık. FX-K5 ardından K7 kullandık falan filan sene 1985-88 civarı. :) Ne günlerdi.
Tabi dediğiniz gibi Pioneer' in piyasaya iyi girmesi ile (hatta o yıllarda Sony bile yoktu piyasada) oluşan pazarı değerlendirdik. Daha sonra yurt dışında kaldığımda da Cervin Vega, Nakamichi, JBL in GTO serisini, Magnat, Earthquake markası ile tanışmamı denemeler yapmamızı hatırlıyorum. Hoş zamanlardı.
Aslında burada başka bir konu açmak da istiyorum.
Hoparlör ve sürücüleriniz (amfi) ne kadar iyi olursa olsun asıl kaynağın da (CD çalar radyo ekipmanının) çok kaliteli olması gerekiyor.
Bakıyorum Toyotalara büyük ekran multimedya takılmış. İyi güzel de ne marka.? kim üretmiş ve kalitesi ne.? Hep Çin malı dandik ama görseli güzel makyajlı ürünler. Çin malını küçümsemiyorum, Çin de iyi markalar da üretim yapıyor ama bu Necvox, Navgo gibi markalar üzerine marka yapıştırılmış standart Çin üretimi. Şimdi gel de bu markaya Harman bağla. Olacak iş mi.? Emin olun üzerine fabrikanın taktığı CD çalar Matsushita (Panasonic) üretimi ve onlardan çok daha kaliteli.
Bunları takmaktansa çerçeve alıp Bildiğimiz Pioneer, Sony, Kenwood, JVC takmak daha mantıklı.
İyi otomobilde, o otomobil için özel üretilmiş baştan sona kaliteli olan bir sistem ile müzik dinlersiniz. Toyota gibi orta kalite bir arabada da sizin, bizim doğaçlama oluşturmaya çalıştığımız bir sistem ile ses dinleriz. Yüksek ses alır mıyız.? Alasını alırız ama dediğim gibi ses alırız.
Otomobilde gerçek müzik dinlemek kolay değil, otomobilin yapım kalitesinden kaynaklı ses izolasyonu da çok önemli. sürekli yol sesi, motor sesi ve birçok tıkırtının ve titreşimin olduğu bir ortamda klasik müzik dinleyecekseniz arkadaki yaylıların sesini almak hayal gibi bir şey.
Corolla da güzel ses almak için çok uğraşmaya gerek yok. Orijinal CD çalarını değiştirmeden kapılara 16cm. arkaya da 6x9 ova Powerbass marka hoparlör takıp 4 kanallı bir Powerbass amfi ile de beslerseniz çok tatminkar bir ses alınır.
Daha fazlası boşa emek ve para harcamak olur.
Saygılarımla.

yok abi estafurullah kusurluk bi durum yok. sizin 1985 - 88 yillari dediginiz zaman ben kisa don ile geziyordum :D hatta o zamanlarin en meshur eko cihazi olan aciko'yu bi abim hediye etmisti
evet haklisiniz cogu firma aracin tipine ve hacmine ozel ses sistemlerini tasarliyip oyle paket halinde sunuyorlar.ama artik hi-fi piyasasi o kadar genisledi ki urun yelpazesi o kadar cogaldi ki her araca istenilen seviyede ve kalitede after market urunleri kullanip sistem kurmak mumkun. onemli olan dogru urunleri secip araca uygulamak ama bunun yaninda arabaya izolasyon yapmakta gerekiyor. dogru urun secimi ve yapilan islemler isin ehli tarafindan yapildiginda ortaya cok guzel sonuclar cikiyor.
mesela eskiden sene 2004 te ben alpine marka cd calari aldigimda bazi arkadaslarim bu ne bicim teyp sekline bak kamasonic gibi alsaydinya bi paynir diye dalga gecerlerdi ama ben o cd calara 2 pioneer parasi vermistim. istanbulda tuyap fuar merkezinde hi fi fuari oluyordu. hatta spl yarismalari yaparlardi oraya katilanlarin araclarina bakiyordum kataloglarindaki urunlerine bakiyorum nakamichi jbl nin pro serileri digital design morel focal Audison Dls Rockford Jl audio vs. gibi urunleri ve fiyatlarini gorunce yuh yani bir araba parasi diye icimden geciriyordum. simdi bu saydigim urunler ozellikle nakamichi bizim gebzedeki elektronikcide bile bulunuyor :)
multimedya hakkindaki soylediklerinize katiliyorum ama bunun boyle olmasinin tek sebebi bizleriz yani son kullanici bilincsiz bir sekilde arastirmadan sormadan aliniyor satan kiside vatandasi fazla bilgilendirmiyor. yoksa iphone da cin uretimi onemli olan gorselligi kadar kullanilan malzeme kalitesi. alacagimiz urunu biraz arastirip oyle almaya karar versek cindeki bi cok urunde kaliteli olarak is goruyor. bende simdiki aracima 9 inc multimedya cihazi aldim. alirkende ekstra opsiyonlarini da eklettim dolu dolu bir cihaz aldim. o zaman siteye bakarken 7 inc olanlar vardi rami dusuk islemci ne oldugu belli degil goruntu kalitesi 600*800 pixel. servisler bile bu urunleri vatandasa hala daha satiyorlar hemde piyasanin 2 kati fiyatina. bu tarz urunleri satan yerlerde bakiyorsun kalitesiz abidik gubidik markalar bolca var herkes aliyor. sirf fiyati ucuz ve sekil olarak iyi diye sozde geri gorus kamerasi olsun diye bosuna 1000 tlye yakin para verip aliyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 25, 2016, 07:47:05
Ses sistemi yapıpta pişman olanlardanım bilginiz yoksa yaptırmayın bi gün bas gider bi gün ses gider amfi yandı kafayı yedi şuan söktüm teyp kapalıyken cızırtı sesi çıkartıyor açıkkkende ses 0daykende cızırtı geliyo dönüştürücüden dediler,şuan imkanlar el verince mono amfi ve teyp alıcam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

okan arabana ne baglattin bilmiyorum ama anfinin kesmesi genelikle cok isinmasindan kaynaklaniyor. bu iste onemli noktalardan biride kablolama islemi. kablolar iyi olcak aracin alternatoru ve akusu saglam olmasi gerekiyor.
teybin cizirti cikarmasinin sebebi kablolarin bi yerde sase yapiyordur. yada anfide kacak vardir. anfi daha once tamir gormus mu ?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu