Merhaba arkadaşlar. Bu hafta aracıma bakım yaptım. Malzemeler özenle temin edildi, işçilik bizzat bana ait

İlk olarak hidrolik direksiyon yağını değiştirdim. Salı günü motor yağını, Çarşamba mola perşembe şanzıman yağını, cuma günüde fren hidroliğini değiştirdim. Allah'a şükür kazasız belasız sorunsuz bir şekilde hepsini hallettim.
Ancak içlerinde beni en çok zorlayan motor yağı karter tapasını ve yağ filtresini sökmek oldu. Karter tapasını sökmek için 17 numara lokma ihtiyacım oldu ve elimdeki kurbağacıkla sökemedim, Motor içine motor temizleyiciyi kattığım için aracı hareket ettiremedim ve hırdavatçılara dolmuşla gitmek zorunda kaldım. Yağ filtresini sökmek için koçtaştan anahtar almıştım biraz zorlu oldu ama hallettik şükür.
İkinci zorlandığım ise fren hidroliği değişiminde oldu. Japonlara arada sövmedim desem yalan olur. Yahu kardeşim her yerde 10 numara civata kullanan adamlar öndeki tahliye musluklarında 9 arka tahliye musluklarında 11 numara civata kullanmışlar. Elimde 9 yok birde onun için arayışa düştüm. O kadar sıkı olmuş ki zorla da olsa gevşetip 3 tekerden tahliyeyi sorunsuz gerçekleştirdim ama 4. Tekerdeki tahliye musluğu öyle sıkıydı ki elimdeki anahtar kırıldı ve baktım ki diş atmaya başladı bende onu bıraktım o şekilde. Şuan için bir sıkıntısını görmedim.
En çok şanzıman yağını değiştirmekten endişe ediyordum ama en basiti o oldu. Bu işleri yaparken en büyük sıkıntı acemi olmanın yanında malzeme eksikliğimin olmasıymış. Yaptığım işlemlerden işçilik için vereceğim ücretin cebimde kalması dışında bu işleri başarıyla tamamlamanın mutluluğunu anlatamam. Tek olduğum için fotoğraf çekemedim. İşlemlerden sonra aracın genel bir fotosunu çektim onları paylaşayım.
Aslında ağır bakım gibi birşey oldu. Kullandığım malzemeler ve fiyatlarını paylaşayım.
Direksiyon yağı için 2lt mobil 320 45lira
Motor yağı değişimi için 4lt Eneos 5 30 premium hyper 88 lira,hava filtresi 35 lira, yağ filtresi 25 lira, motor temizleyici 25 lira
Şanzıman yağı değişimi için 4lt Eneos eco atf 135 lira, şanzıman üst filtresi 100 lira, şanzıman temizleyici 50 lira
Fren hidroliği değişimi için castrol dot4 1lt 25 lira
Bu işlemler için aldığım diğer malzemeler ise
60cclik şırınga 5 lira
Serum hortumu1 metre 6 lira(buna çok verdim)
17 numara lokma ve cırcır kolu 47 lira
Yağ filtresi sökme anahtarı 15 lira
Huni ve 10-11 anahtar 3.5 lira
Toplamda 500 lira parça işçilik için kullanılan malzemelerde 80 lira tuttu. Belki 80 lira işçilikle bu işlemleri yaptırabilirdim ama yaptığım işin zevki anlatılmaz

Ayrıca yaptırdığım hiç bir usta benim gibi ilgilenmeyecekti. Bu işlemleri yapmamda bilgi ve tecrübelerini esirgemeyen başta
@Mahmut DAMAT (31982) ve
@Ufuk Sönmez (16363) olmak üzere bütün forum üyelerine teşekkür ederim.
Buyrun görsele
İç aydınlatmayı eşimin isteği üzerine kırmızıdan maviye çevirdim

Buda clube bağlılığımızın nişanı olsun