Gönderen Konu: Seat'a Göre Dünyanın En Harika 10 Yolu  (Okunma sayısı 6155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Seat'a Göre Dünyanın En Harika 10 Yolu
« : Ekim 23, 2016, 00:38:02 »
5 numaradaki Romantik Yol'un dibinden geçip kaçırmama üzülsem de, 1 numaradaki Stelvio Geçidi'nin yakınındaki yollardan, %16 eğimli yollardan korkarak ve ortalama hız 30 ile geçmiş olsak da o 3 numaradaki Furkapass'ı deneyimlemenin verdiği zevki ve huzuru iliklerimde hissetmek hepsini unutturuyor.

http://www.carscoops.com/2016/10/the-10-most-spectacular-roads-in-world.html
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

Seat'a Göre Dünyanın En Harika 10 Yolu
« : Ekim 23, 2016, 00:38:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Seat'a Göre Dünyanın En Harika 10 Yolu
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2016, 08:19:08 »
hayret turkiyeden hic yol koymamislar. halbuki o kadar guzel duble yollar yapildi karadeniz ege akdeniz bolgesinde. cok guzel manzarali ve bi o kadar da tehlikeli yollar var.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2016, 10:30:50 »
Gökova iniş, Assos iniş, eski Antalya-Kaş sahil, Antalya Kemer çıkışı dağ yolu...
Araç yüksek olaca ki, seyahatte etraf daha rahat görülsün. Bu yüzden bazen yolcu olmak da zevkli aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2016, 12:01:50 »
Eyüp abi tüm dünyada harika yollar var, biz de çok şanslıyız bu konuda. Ama listedeki yollar gerçekten hakkını veriyor. İsviçrenin 3, italyanın 4 dağ geçidini geçtim. Asfalt kaliteli ve sadece doğaya yola odaklanıyorsun. Hiç yol tutmamıştı. Yalnız italyada 1.5 saatte 30 km gidebilmiştim ve tam tepede 2 ceylan, 1 tavşan, yerde 1 ybüyük yarasa gördükten sonra korkmaya başlamıştım yol nereye gidiyor diye ve aşırı kötüydü. :) aynı şekilde Avusturya dan venedike giderken de stelvio nun yakınlarındaki bir geçitten korkarak geçmiştim, %16 eğim, viraj almanya sonrası korkutmuştu.
Ama isviçrede gerçekten çok huzurluydım. Assos dan indim, antalyay Konya ve burdur üstünden gittim, fethiyeye gittim, sakar geçidini göcek geçidini geçtim. Ama hiç biri o huzuru vermemişti. Doğayı kendi halinde bırakmıyoruz, köylerden geçen küçük yolları da güzelce asfaltlamıyoruz ki tadını çıkaralım.

Evlenmeden önceki ay delilik yaptım ve yarisim ile ankaradan Zonguldak ereğliye köy yollarından dönmüştüm. Ankara eğriova göleti ve yaylası, Bolu kıbrıscık Nallıhan Kızılcahamam kavşağına çıkıp muhteşem kıbrıscık yolundan gitmiştim. Bolunun çoğu göllerini görüp (küçükleri de dahil) topuk yaylasına çıkmıştım Fenerbahçe tesislerinin olduğu.  Daha sonra da ereğliye yığılca üzerinden gitmiştim ve hayran kalmıştım doğaya ve yola. Ama dediğim gibi ya doğa tahrip ediliyor,  ya  asfalt kötü oluyor ya da kamyonlar diğer sürücüler rahat vermiyor.
Ankara bolu kıbrıscık ve düzce yığılca Alaplı yolunu da tavsiye ederim herkese.

Safranbolu Bartın yolu da doğası güzeldir. Ağaçlardan oluşan tüneller yurtdışında çok görülse de bizim ülkemizde nadir maalesef. Karabük yenice yolu da 30 km de 21 tünel içeriyor ve kanyonları görmek amacıyla güzel bir rota.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2016, 07:42:18 »
aynen haklisin biz yol yaptikmi pesine nasil rant kapisina ceviririm diye dusunuyoruz. dogayi dusunen yok
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2016, 10:09:49 »
Güzel manzaralı yol fotoğraflarının olduğu bir başlık vardı eskilerden, burada da benzer fotoğraflar paylaşılabilir. Gerçekten çok heyecan verici yerler oluyor.
Diğer tarafı da üzücü ama tartışılması gereken bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2016, 13:03:02 »
Şu avrupa merakını bırakıp kendi cennet ülkemize baksak hepsinden daha güzellerine bizim sahip olduğumuzu görebiliriz.
Karadeniz yollarının efsane olduğunu çoğu kimse bilir.
Trabzon özellikle yayla yolları.
Batı karadeniz amasra yolu.
Batı Trakya; uçsuz bucaksız tarlaların arasından ip gibi geçen yollar.
Akdeniz Toros geçişleri.Özellikle Antalya'ya gidenlerin normal otobüslerin kullandığı yol değilde, ısparta Sav köyü üzerinden baraj yanından giden diğer yolu tercih etmesini tavsiye ederim yol boyu zevkten ölebilirsiniz.(keskin virajlara dikkat)
Sıra sıra torosları geçtikçe bir sonraki dağ sırasının arkasındaki mi antalya diye sormaktan kendinizi alamazsınız.
Ege İzmir yolu.gerçi artık bu yolu hep şehir dışlarına verdiler önceden hem bursa hem manisa hem izmir görüyorduk şimdi transit geçiyoruz.
Üzüm bağları uçsuz bucaksız, istediğin yerde dur mola ver rica et üzüm ye, ben vermeyenini görmedim.
Tadımlık istersin bir kasa doldurup verir yörenin insanı.
Doğu Anadolu'ya geçmedim ama eminimki mardin, gaziantep, diyarbakır, bitlis, van, ığdır, erzurum dağlık olduğu için müthiştir inşallah gezme fırsatımız olur dünya gözüyle görürüz.

Ömrümüz yetmez ülkeyi gezmeye ama gel gelelim bizim insanımız burada kazanıp avrupada harcamayı çok seviyor.
Çok kızıyorum ben kendimce bu duruma.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2016, 13:08:05 »
Bilen mutlaka çıkacaktır. Bartın-Safranbolu arası yol yeşillikten insanın başını döndürecek bir güzelliğe sahip. Aşağıda bir video buldum. Hafta içi bir yolculuğum olacak Bartın'a araç kameram ile güzel sonbahar görüntüleri yakalayacağımdan eminim.

https://www.youtube.com/watch?v=qYOop7M2p9U
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2016, 13:14:50 »
Geneli hep gitmediğim yerler bu linkin.
Karadeniz neredeyse hiç yok Sinop var.

Sizin meseleniz asfaltın güzelliği mi ? doğa güzelliği mi ?
Mesele doğa ise bu resimlere bir göz gezdirin derim :)

http://www.neredekal.com/blog/turkiyenin-en-guzel-15-yolu/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Ynt: Seat\'a Göre Dünyanın En Harika 10 Yolu
« Yanıtla #10 : Ekim 29, 2016, 16:23:22 »
Kızacak bir durum yok. Her ülkenin kendi güzelliği var. Bizim ülkemiz güzel değil demedim sonuçta, güzel ama yollarının kalitesi, yeşil düşmanlığımız ortada.
Safranbolu'da oturuyorum zaten, Bartın yolunu bilirim, en az 5 defa geçtim. Avrupa'da her yerde görülebilecek güzellikler bizim ülkemizde nadir bulunuyor. En basiti o Safranbolu-Bartın yolundaki ağaç tünelleri. İtalya'da her şehre giderken bunlardan vardı.
Doğu Karadeniz tabiki başlı başına bir güzellik, fakat elin gavurları İsviçre'de yeşilliklere araba parkedilmesini, oturulmasını, çarpık yapılaşmayı yasaklamışlar.

Lauterbrunnen'e gittim, çocukluktan beri hayalimdi orası. Gelin de hayran kalmayın. Her tarafından şelale akan, yeşili katledilmemiş, çarpık yapılaşma, ek kat çıkılmamış bir yer var mı ülkemizde?

Furkapass'dan geçerken ağustosun başında kar yağdığını gördüm, o virajlı yolların pürüzsüz asfaltında konforlu yolculuk yaptım. Doğu karadenizde asfalt gidip de rantın olmadığı bir yer gösterebilir misiniz?

Lauterbrunnen
https://photos.google.com/share/AF1QipMDYMPDsgxdbtXknaSOo-L5xYyD1Yp0quxok7mDFq3qlO7n1DauAj8CccKUbgoMQg?key=ZzZtQ2F4T2s2V25RTmw0Y3ptTjdwUEpFRDJKSmdR

Brienz
https://photos.google.com/share/AF1QipP_LrOhm3i3sOJIufny9GqZU6YR8BsL-tytYSoFnbM5M2GCOc9Kfh8_QuPAahKgXQ?key=YUk3OFRsSGRlelhyN3ptcGNMWUotb3l4aHI1cjZ3

Schwarzenburg köyü
https://photos.google.com/share/AF1QipPt-vNh8w64j-tYTgH5KiUAFs3Ra71o2AG8lL7oOx-u2MlY-StwH-8cdtS6fYnVBQ?key=OWZiQzZUR2RiZ3RKWGZybFl3WnJNTGdxWjJJaldn

Adamların köyleri bile ne kadar korunmuş.

Furkapass
https://photos.google.com/share/AF1QipOJAIQsHV4RTiuAVrwYw0M0WKlxdC13qngv5eeSP-x-aR8RaZqG9tvly39_MHczyg?key=ekRRWHpKZzNYczJoZ1EtLWI1ZXRKODlXdDlwaGJn

Bizim sıkıntımız ülkemizdeki güzelliklerin eksikliği değil, sunulamaması, korunamaması.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 29, 2016, 16:28:54
Yeşile düşman Akdeniz ülkeleri ile, yeşilin değerini bilen Avrupa ülkeleri arasında birazcık fark olması da normal.
Şehrin merkezinde sokak başı parkları varken, bizdeki parklar çocuk parkları olan betonlardan ibaret. Kafa dinlemek için gidilen mesafe en fazla 3-5 km iken, biz kafa dinlemelik doğal alanlarımız yüzlerce km. ötede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 29, 2016, 19:43:03 »
Ülkenin eğitim durumuyla alakalı bu.Eğitimsiz adama kural koysan ne fayda sonucta.
Buda yavaş yavaş yükseliyor.
Üniversite mezunu sayısı hızla artıyor, yeter mi yetmez.

Türkiye büyük bir ülke 80 milyon nufusu var.
Ama ne yapıyor bizim ülkemizin kodamanları paralarını yurt dışında tutuyor ve orada harcıyor.
Bankadaki parası bile Türk lirası değil ya dolar ya euro.

Bu şekilde nasıl gelişecek bu ülke ?
Hepimiz vergi manyağı olmuş durumdayız, bir yandan bu durumada kızıyorum ama bir yandanda daha çok alsın diyorum devlet.
Almanya'daki trafik kurallarını buraya koysan katliam çıkar, millet polis öldürmeye başlar ya da tam tersi.

Gezmeye tabikide gidilsin, her ülkenin güzelliği var tabikide.
Avrupayı geç Amerika kıtasına geç 3 ömürde bitiremezsin orayı.
Benim anlatmaya çalıştığım yolu kötüde olsa öncelik ülke&vatan olmalı.
Önce bir Türkiye'mizi gezip bitirelim, bizim insanımız kazansın, dolayısıyla bizim devletimiz kazansın.
Ondan sonra dünya turuna çıkalım.

Bir sürü insan var etrafımda, yurt dışını devamlı öven ve yurt dışı gezileri yapan.
Benim bütün kızgınlığım buna.

Sadece temel ihtiyaçları ülkemizde yapıyoruz.
ekmeği Fransadan, Elmayı üzümü italyadan, mandalina portakalı ispanyadan kış sebzelerini almanyadan alalım ülke ne hale gelir ?
Yarın öbür gün otomobil üretilecek, uçak üretilecek, gemi üretiliyor, ıvır zıvır üretilecek bunlar yurt dışında güzel onlar daha özene bezene yapmış diyip ordan alırsak nasıl gelişsin bu ülke..

Konu ve genel güncel ülke durumuyla alakalı bir yorum oldu yapacak bişey yok düzen ortada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #12 : Ekim 29, 2016, 20:47:43 »
Sürekli yurtdışını övmek tabiki de saçmalık. Bizim önde olduğumuz konular çok. Arabayla yarı Avrupa turu başlığında da detaylı bir şekilde anlattım.

Ama yurtdışındaki insanlar cuma gününü bayram havasında karşılayıp haftasonlarını sürekli gezerek ya da parkta spor yapıp dinlenerek geçinebiliyorken, bizim insanımız haftasonu mesaisine gidiyorsa, iki yakayı bir araya getireceğim diye haftasonu dışarı çıkmamayı tercih ediyorsa, emeklimiz illeri geçtim ilçelere bile gidememişken hatta İstanbul'da senelerce yaşayıp denizi görememişse bu işte bir terslik var.

Aynı şekilde Almanya ve İsviçre'de doğal güzellikleri görmek bedava iken, ülkemizde zaten ulaşabilmek için yüzlerce km. gittiğimiz milli parklara girişte, plajlarda, en ufak doğal güzelliği fırsat bilip soyguna çeviriyorsa bu işte de bir terslik vardır.

Almanya'nın eyalet başkenti 3 milyon nüfusa sahip ve en yoğun zamanlarda bile toplu taşıma kaldırabiliyorsa, ulaşım sıkıntı değil her yerde gidip görülebilecek zaman geçirilebilecek bedava yerler varken, ülkemizdeki şehirler betonlaşmışsa bir terslik vardır.

Farklı ülkeler gördükçe insanın ufku genişliyor. Bence yurtdışı yerine yurdumuz gezilsin denilmesinin sebebi insanlarımız yurtdışındaki insana verilen değeri, saygıyı görmeyip elhamdülillah diyerek yaşamalarına devam etmelerini sağlamaları içindir. Yurdumuz da görülecek, yurtdışı da görülüp iyi kötü karşılaştırmalar yapılacak, ülkemizin değeri daha da anlaşılacak. En basiti Almanya'daki gurbetçilerimizin ülkemizdeki hormonsuz meyve, sebze hasreti; rahatlıkla helal et alabilmeleri...

Önce yurdumuz sonra yurtdışı deniyor, ben de tam tersini savunuyorum. Niye elin Rus'u, Ukrayna'lısı, Alman'ı ucuza gelip mis gibi ucuza tatil yapıp giderken, aynı turizmci/otelci Türklere teşvik vermiyor? 1 haftasını 5 yıldızlı otellerde harcayanlar 2-3 bin tl saçıyor. Niye ben o 2-3 bin tl ye burada tatil yapayım ki o zaman? O kadar parayı vereceksem çıkarım yurtdışına yeni yerler görürüm. Ayrıca Roma'da Kolezyom ve Vatikan'da 40 derece güneşin altında 2'şer saat bekleyebilir mi yaşlılar? Yaş elden gittikten sonra yurtdışına çıkıp pasaport kontrol noktalarında bir sürü sırada bekleyecek enerji kalır mı? O nedenle gençken yurtdışı görülüp, orta yaş ve sonrasında ülkemizdeki yerleri görmek bence daha mantıklı. Ha deyince ülkemizin bir köşesinden ötekine gidiliyor, ama ha deyince yurtdışına çıkılamıyor.

Almanya'da 5 saat hız limiti olmayan yerde son hızda gittim. Gecenin köründe bile ne kadar hızla gidilirse gidilsin en sağ şerit kullanılıyor. Sollamalarda arkadan gelenin hızı dikkate alınıyor, ama soldan hızlı gelen sol şeridin kendisinin tapulu malı olmadğını biliyor. Aynı şekilde sol şeridi sollamak için kullanan yavaş sürücüler de gereksiz şerit işgal etmemeleri gerektiğini de biliyor. Trafikte bile saygı var. Türkiye'dekinin aksine. Almanya'daki kurallar burada olsa korkudan kurallar çiğnenemez, ehliyet kaybetme riskiyle daha temkinli sürülür, daha saygılı bir trafik oluşur, şehirdışına değil, şehiriçindeki yollara ve otobanlarda yol yapım çalışmasının olduğu kritik yollara radar konurdu. Radar rant için değil, kurallara uyulmasını sağlamak için olurdu.

Tam tersine güney İtalya Napoli ve Amalfi sahillerinde 3 saat araba kullanma gafletinde bulundum ve tam bizim gibiler, saygısızlar.. O nedenle ben eğitim ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, bu bölgenin genlerine işlemiş bazı şeyler... Bizim millet zekasını maalesef başka şeylere kullanıyorlar, İtalya'da da kapkaç, gasp çok fazla...

https://www.youtube.com/watch?v=EDlbjl_-Tlw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2016, 08:11:27 »
akdeniz ve egede herhangi bir otelin 1 haftalik tatil ucretini kendi oz vatandasina 1500 dolardan baslayan fiyatlara satip elin almanina rusuna avrupalisina 3/1 fiyatina satan otelci ve acentayi gorunce gecen seneki turizmcilerin yasadigi krize cok sevindim acikcasi.  kiytirik siradan lokantaya gidiyorsun veya ayak ustu bi seyler yiyeyim diyorsun 80 bilemedin 100 tl gidiyor. gecen sene kuzenim tatile avrupaya gitti bende ege ve akdenize gittim. adam ailesiyle 5 tane ulke gezdi 5 tane farkli kultur 5 tane farkli yasam bicimi gordu benim kadar para harcamadi ama anlattigina gore benden daha kaliteli tatil yapmis.
bende 2 tane sehir gezdim yedigim kazik ve yaptigim kalitesiz tatil ile geri dondum. mustafa bey sizin ne demek istediginizi anliyorum fakat artik memleket oyle bi hale gelmis ki uretim yok hizmet sektorunde fiyatlar asiri pahali kalite sifir. o yuzden insanlar degisik yerler degisik kulturler degisik tatlar gormek icin yurt disina cikiyor hemde daha ucuz fiyata. bence yersiz yere insanlara kizip kendi kendinize sinir harbi yapiyorsunuz.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2016, 13:08:29 »
Çarkın içinde mutlaka yanlışlar olacak.
aslında yanlış yerden dem vurmuşsunuz. Devlet insanına bir dönem tüketici bir dönem vatandaşım diye bakıyor.
Şuanda bizim devletimiz böyle bakmak zorunda.
Mesela arac kredilerini bir dönem fora yaptılar, herkes kredi borçlu oldu araç satışları patladı, şimdi kredileri çakıp vatandaşı ezmeyin kredili araç almayın uyarısı yapıyor devlet.
5 sene önce o krediyi sana çakan devlet, şimdi o krediyi yerip almayın diyen devlet.
Şöyle bakın olaya devlet para kazanmak zorunda ve abd gibi oraya buraya çöken çalan devletmiz yok maalesef.
Önce araçları sattırdı kdv-ötv rekorları kırıldı.
Şimdi o alınan araçlarla mtv sigorta bandrol fiyatları uçtu para kazandı.
araçlar vızır vızır trafikte; benzin,motorin,lpg ötv-kdv kazandı.

Otel konusuna gelince sen otelci olsan Türk mü gelsin istersin Avrupalı,Rus,Arap mı?
Bakın istatistiklere 1 Türk'ün otelde harcadığı paraya ve 1 yabancının harcadığı paraya.

Biz otelle 3000 tl ye anlaştıysak, ücretli yerlerini zaten kullanmıyoruz.
Yabancı otelle 2000 tl ye anlaşıp 3500 tl bayılıp çıkıyor.
Bazı istisna oteller Türk hiç gelmesin diye fiyatları çaktığı doğrudur ama geneli böyle değil.

Yol konusuna gelince avrupada limitsiz yollar var evet.
Türkiye'De otoyolda limit varda ceza mı yediniz hiç ?
Ya da limit takıyor musunuz ? kaç defa yazan tabelaya uydunuz ?
Avrupa hız limiti yok demeyi biliyor herkes. Avrupada her kavşakta otomatik radarlar mevcut istisnasız her kavşakta.
Bunuda söyleyin o zaman ?
Arka koltukta emniyet kemri takma zorunluluğu var. cezası 300 €. yani 1020 TL.

Hem eleştiriyoruz devleti 2 milyar $ trafik cezası bütçesi ayırıyor devlet milleti kazıklıyor diye.
Hemde diyoruz ki yolumuz kötü, hız sınırı var,radarlar saçma falan filan.

Avrupada'ki trafik kurallarını ya da Alman polislerini ülkemizde görevlendirsek ne olur peki ?
-ülkede açlık baş gösterir.
-TR'nin trafik ceza geliri 100 milyar $'ın üzerine çıkar yıllık.

Yollarımız geç asfaltı altından yaparız..Bunuda yapmayan devlet.Çünkü vatandaşının henüz buna hazırlıksız-eğitmsiz olduğunu biliyor.
Ordu'Da denediler, adamın biri haberlere çıktı 10 dakikada 3 kavşakta 1000 TL ceza yazmışlar diye.
Almanya'da o habere çıktığın canlı yayından alıp kodese atarlar adamı 3 hız ihlalinden.
Arka koltukta emniyetkemer takma zorunluluğu geldi bakalım neler olacak göreceğiz.

Almanya'nın berlin şehri 3,5 milyon nufuslu olabilir.
Siz bununla Ankara ve İstanbul'u nasıl karşılaştırabilirsiniz ?
Berlin'i işgal etmek isteyen, ele geçirmek isteyen kaç devlet var ???
İstanbul'u işgal etmek isteyen, eline almak isteyen kaç devlet var ??
İstanbul,Ankara,İzmir şehrinin nufusu devlet stratejisidir.
15 milyon insan bilerek ve isteyerek istanbul'a yerleştirilmiştir.
Böylece İstanbul'un olası işgali imkansız hale getirilmiştir.
Dünyada hiçbir güç nükleer silah kullanmadan yani İstanbul'u komple yok etmeyi düşünmeden İstanbul'u işgal edemez.

Bu konuları çok uzun uzun konuşabiliriz dostlar sıkıntı yok, devlet bizim devletimiz.
kim olduğu belli olmayan bir otelci bana kazık attı diye ben 4-5 bin liramı gidip yurt dışında harcamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2016, 13:44:00 »
Çarkın içinde mutlaka yanlışlar olacak.
aslında yanlış yerden dem vurmuşsunuz. Devlet insanına bir dönem tüketici bir dönem vatandaşım diye bakıyor.
Şuanda bizim devletimiz böyle bakmak zorunda.
Mesela arac kredilerini bir dönem fora yaptılar, herkes kredi borçlu oldu araç satışları patladı, şimdi kredileri çakıp vatandaşı ezmeyin kredili araç almayın uyarısı yapıyor devlet.
5 sene önce o krediyi sana çakan devlet, şimdi o krediyi yerip almayın diyen devlet.
Şöyle bakın olaya devlet para kazanmak zorunda ve abd gibi oraya buraya çöken çalan devletmiz yok maalesef.
Önce araçları sattırdı kdv-ötv rekorları kırıldı.
Şimdi o alınan araçlarla mtv sigorta bandrol fiyatları uçtu para kazandı.
araçlar vızır vızır trafikte; benzin,motorin,lpg ötv-kdv kazandı.

Otel konusuna gelince sen otelci olsan Türk mü gelsin istersin Avrupalı,Rus,Arap mı?
Bakın istatistiklere 1 Türk'ün otelde harcadığı paraya ve 1 yabancının harcadığı paraya.

Biz otelle 3000 tl ye anlaştıysak, ücretli yerlerini zaten kullanmıyoruz.
Yabancı otelle 2000 tl ye anlaşıp 3500 tl bayılıp çıkıyor.
Bazı istisna oteller Türk hiç gelmesin diye fiyatları çaktığı doğrudur ama geneli böyle değil.

Yol konusuna gelince avrupada limitsiz yollar var evet.
Türkiye'De otoyolda limit varda ceza mı yediniz hiç ?
Ya da limit takıyor musunuz ? kaç defa yazan tabelaya uydunuz ?
Avrupa hız limiti yok demeyi biliyor herkes. Avrupada her kavşakta otomatik radarlar mevcut istisnasız her kavşakta.
Bunuda söyleyin o zaman ?
Arka koltukta emniyet kemri takma zorunluluğu var. cezası 300 €. yani 1020 TL.

Hem eleştiriyoruz devleti 2 milyar $ trafik cezası bütçesi ayırıyor devlet milleti kazıklıyor diye.
Hemde diyoruz ki yolumuz kötü, hız sınırı var,radarlar saçma falan filan.

Avrupada'ki trafik kurallarını ya da Alman polislerini ülkemizde görevlendirsek ne olur peki ?
-ülkede açlık baş gösterir.
-TR'nin trafik ceza geliri 100 milyar $'ın üzerine çıkar yıllık.

Yollarımız geç asfaltı altından yaparız..Bunuda yapmayan devlet.Çünkü vatandaşının henüz buna hazırlıksız-eğitmsiz olduğunu biliyor.
Ordu'Da denediler, adamın biri haberlere çıktı 10 dakikada 3 kavşakta 1000 TL ceza yazmışlar diye.
Almanya'da o habere çıktığın canlı yayından alıp kodese atarlar adamı 3 hız ihlalinden.
Arka koltukta emniyetkemer takma zorunluluğu geldi bakalım neler olacak göreceğiz.

Almanya'nın berlin şehri 3,5 milyon nufuslu olabilir.
Siz bununla Ankara ve İstanbul'u nasıl karşılaştırabilirsiniz ?
Berlin'i işgal etmek isteyen, ele geçirmek isteyen kaç devlet var ???
İstanbul'u işgal etmek isteyen, eline almak isteyen kaç devlet var ??
İstanbul,Ankara,İzmir şehrinin nufusu devlet stratejisidir.
15 milyon insan bilerek ve isteyerek istanbul'a yerleştirilmiştir.
Böylece İstanbul'un olası işgali imkansız hale getirilmiştir.
Dünyada hiçbir güç nükleer silah kullanmadan yani İstanbul'u komple yok etmeyi düşünmeden İstanbul'u işgal edemez.

Bu konuları çok uzun uzun konuşabiliriz dostlar sıkıntı yok, devlet bizim devletimiz.
kim olduğu belli olmayan bir otelci bana kazık attı diye ben 4-5 bin liramı gidip yurt dışında harcamam.

Yazdığım yazıyı sonuna kadar okusaydınız Avrupa'da hız sınırı yok ya da radar yok demediğimi radarların şehiriçinde gizlendiğini, rant değil güvenliği sağlamak için kullanıldığını, limitsiz yolların Almanya'da hız yapmaya uygun yerlerde uygulandığını yazdığımı görürdünüz.
Evet radarlarımız saçma yerlerde. Safranbolu-Karabük arasında (15 km arası) yayanın çıkma ihtimalinin olmadığı 3 şeritli yolda kafalarına göre rastgele mobil radar kuruyorlar. Hız sınırı da bir yerde 70, öteki yerde 82. Hadi 82 lik neyse de 70 lik ne? Sen şehiriçinde kırmızı ışık ihlali yapanı, şehiriçinde hızlı gideni yakalama, uzun yolda kafana göre mobil radar kur. Otobanda nerede mobil radar yok, siz denk gelmemişiniz.

Keşke Alman disiplinindeki polisler her yerde görev alsa. O cezayı yiyecek millet 1 yer 2 yer ondan sonra korkup kurallara uymaya başlar. Düzen korku sayesinde oluşur.  ;)  :tamam: Ama bizde öyle mi? Kademeli olarak artan trafik cezası var mı? Zenginler İstanbul'da trafiği altına üstüne katıyor, emniyet şeridini kullanıyor, çakarlarla dolaşıyorlar. Ceza yiyince de araya birilerini koymaya çalışıyorlar. Ya da trafik cezası zaten canlarını acıtmayacak seviyede, aynı tas aynı hamam devam ediyorlar. Almanya'da Düsseldorf havalimanında otobüs durağında bavul indirenleri görünce ben de öyle yaptım, 2 dakika durdum durmadım, otobüs vs hiç bir araba da yok bekleyen. Ama cezayı yedim. Başta kızıyor insan 2 dakika için bu yapılır mı diye, ama bunlar sayesinde trafikte düzeni kurmuşlar.

Düzgün yol sunmak zorunda devlet, ama sunmuyor. Rant sağlamak için altyapısını kötü yapıyor. Almanya'da 50 ile gidilen yollar da gayet güzel, İsviçre'de dağ geçitleri de kaymak gibi. Orada da kar yağıyor, bizde de. Bizde kar sonrası ilkbaharda köstebek yuvası olurken oralarda niye hiç yama yok?

Ordu'daki durumu vatandaşın bilgisizliğine, eğitimsizliğine bağlamak nasıl bir gaflettir? Saniye farkıyla radar cezası yemek nerede var? Nasıl bir şerefsizlik? Bu şerefsizliği nasıl savunabiliyorsunuz? Ve halkın cahilliğine bağlayabiliyorsunuz?

İstanbul, Ankara'yı nüfusunu artırıyorlar. 3. köprü ile kuzey İstanbul'da rantlaşma olacak.  O zaman göreceğiz devlet stratejisinin ne kadar güzel işlediğini.New york Manhattan yarımadasında hiç trafik görmemiştim. O kadar kalabalık yerde trafiksizliği nasıl başarabilmişler acaba? Ne kadar düşündürücü değil mi?

Turist olarak gitmekle orada bir süre yaşamak tamamen farklı şeylerdir. Turiste her şey güzel gözükür, ama orada yaşayanlar asıl sıkıntıları görüyorlar. Almanya'da gurbetçilerin neler yaşadığını deneyimledim.
Avrupa turu yazımı paylaştım bi okumanızı rica ederim. Ülkemizin bölünmüş yolları ve inşaat sektörü (tüneller, viyadükler, yemek, kuaför, berber, sıcakkanlılık,....) çok iyi. Çoğu konuda iyiyiz. Ama yobazca herşeyde iyi olduğumuzu savunmak ve yeni kültürler görmek yerine ülkedeki güzellikler görülmeli demek bence ufkumuzu daraltmaktır.

Bir önceki mesajımda dediğim gibi enerji ve para varken yurtdışı gezilmeli. Enerji ve para azken ha deyince yurdumuzdaki herhangi bir yere gidilebilir, ama yurtdışına ha deyince gidemezsin.
Kişisel görüşlerdir bunlar, yazıyla değiştirmek de imkansızdır.   :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2016, 09:04:12 »
arkadasim olaya cok farkli yonden bakiyorsun. bizde ulkemizi en az senin kadar cok seviyoruz ama seviyoruz diye kendimizi opturmenin manasi yok. seyh edebalinin bir lafi var insani yasat ki devlet yasasin.
yok devlet araclari sattirdi otv kdvden kazandi yok o araclar trafikte benzin lpgden devlet kazandi cart curt yazip durmussun. yani sen kendi kendine hic sormuyormusun aracin fiyatina yeri geliyor devlet ustune %150 koyuyor yani 5 liralik arabayi 15 liraya aliyorsun. akaryakitta keza oyle burnumuzun dibinden ithal ettigin akaryakiti dunyanin en pahali fiyatina vatandasina resmen cakiyorsun. gecen sene 500 tlye yaptirdigim zorunlu trafik sigortasini hic kazam olmamasina ragmen bu sene 1400 tlye yaptirdim. ne olduda %150 fiyat artisi oldu? boyle devletcilik anlayisi olmaz. arastir bak bakalim butun cogu kasko ve sigorta firmalari yabanci sermayeli kuruluslar. yani devletimiz bizi zorunlu trefik sigortasi altinda yabancilarin kucagina oturtuyor. 1. ve 2. bogaz kopruleri ve istanbul ankara arasi olan otoban kendini kac kere amorti etti neden ucretsiz hale getirmiyorlar? bakim masrafi var diyeceksin devlete gelir lazim diyeceksin peki o zaman neden belli araliklarla fiyatlara zam geliyor? benim verdigim vergiyle bana yol yapiyorsun kopru yapiyorsun sonrada vatandasa parali kullandiriyorsun.
yurt disina satilan paket fiyatlarindan haberin olmadigi belli hersey dahil 1 haftalik tatil icin ayni otele yabancinin verdigi para turkun odediginin 3/1 fiyati ve ustelik yabancilarin geldigi her ucaga devlet ucak basina 6000$ prim veriyor. ucak basina verdigi o para nerden geliyor biliyormusun senden benden topladigi otv kdv zart zurt vergilerinden toplanan paradan oduyor. senin benim rizkimizdan kisip verdigimiz vergiyi  devlet  elin gavuruna veriyor isin ozeti bu. o gelen yabancilarin alayi paket tur ile geliyorlar yani her sey dahil ultra paket ile geliyorlar ucak bileti  vs. hava alanindan alinip hava alanina tekrar birakiliyor. turkun yedigi yemekten daha fazla yer turkun ictigi alkolden daha fazlasini icer ama ucrete geldimi en az onlar oder.  hala kalkmissin bana otelciyi savunuyorsun devletin vatandasina uyguladigi fahis vergilendirmesini savunuyorsun. cefasini turk ceksin sefasini yabancilar ceksin bumudur yani?  insanlar yeni kulturler yeni yasam bicimlerini gormek ogrenmek ufkunu genisletmek icin yurt disini tercih ediyor hala takilmissin otelciye yok parami yurt disinda harcamam diyorsun. sen yurt disina cikma zaten kardesim senin dunya gorusun az cok belli oldu. senin gibi dusunen insanlar cikmiyor zaten yurt disina sen yine yurt icinde tatilini gecir bir kac otelci daha fahis fiyat uygulasin belki o zaman anlarsin. dusunsene bir kere bir avrupali yada amerikali neden senin ulkeni tercih ediyor? onlardan daha mi iyi sehir hayati veya dogal kulturel mirasina sahip cikiyorsun?

evet bizim ulkemiz vergiye dayali gelir sistemi var %100 yerli imkanlarla urertip ihrac ettigimiz urunlerimiz yok ama vergilendirme yapilirken de el insaf yani kardesim vatandasa bu kadar yuklenmez. bu yapilan yuksek vergilendirme resmen kendi halkina yapilan zulumdur baska bisey degil. kendi halkini bu nimetlerden mahrum birakiyorsun. neden bizim vatandasimiz daha lux araclara daha uygun fiyata binmesin ki. yada akaryakiti daha adaletli vergilendir insanlar rahat rahat otomobilinin keyfini cikarsin istedigi yere seyehat etsin. herseyde fahis vergilendirme var 30 tllik kullandigin elektrik  faturaya yansiyor 70 tl. icinde trt bandrolu mu ararsin zart vergisimi ararsin hersey var. vatandastan aldigin vergilerle baraj yap ordan urettigin elektrigi fahis fiyata yine vatandasa sat. tamam bedava vermesin ama vergilendirmeninde bir usulu bir limiti olmali.

trafikteki cezalar caydirici degil. heleki son donemde tvlere bile konu oldu belediyelerin kendi kafalarina gore yolun belli bolumlerine hiz sinirini keyfi dusuren tabelalar koyup vatandasi resmen yolunacak tavuk gibi gormesi. ardindan pes pese 2 veya 3 tane radar cezasini 15 gunluk sureden daha gec bir zamanda gondermesi dusundurucu. 2 haftalik itiraz suresini bildiklerinden kasitli olarak cezalari gec gonderiyorlar. ama size gore bu keyfi kesilen kendilerine rant kapisi hale getirilen radar uygulamalrinda vatandas hatali. birde insanlara cahil yaftasi yapistiriyorsunuz. bizim gebzede 3 seritli gidis gelis yol var adam hiz sinir koymus 50 km. ve o yolada degisik yerlere mobil radar atiyor 50 kmlik yol degil vatandas dogal olarak 100 kmye kadar basiyor. bende ceza yedim o yolda 75 km hiz ile simdi bu adaletmi? otoban gibi yola 50km hiz siniri koyup insanlari tuzaga dusurenler mi cahil yoksa 75 km hizla giden ben mi?

istanbul ankara izmirin nufus yogunlugu devlet stratejisidir yazmissiniz. unuttugunuz yerler var kocaeli mersin adana gaziantep bunlar simdilik aklima gelenler. ben gebzede oturuyorum gebzenin nufusu bir cok ilden daha fazla hatta verdigi vergi bile daha fazla. sizin mantiginizla devlet gebzenin isgal edilmesini istemedigi icin insanlari buraya yerlestirdi. peki nufusu cok az olan bayburt aksaray corum kirklareli gibi illeri devlet gozden mi cikardi? cok sacma sapan konusuyorsunuz dusunmeden sorgulamadan deyim yerindeyse karasanziman milliyetcilik yapiyorsunuz.

elbette devlet hepimizin devleti ama devletimiz bize ulkede yasamayi her yonden zorlastiriyorsa orada durup dusunup sorgulamak gerek. 
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
Ynt: Seat\'a Göre Dünyanın En Harika 10 Yolu
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2016, 10:05:12 »
Ordu'daki durumu vatandaşın bilgisizliğine, eğitimsizliğine bağlamak nasıl bir gaflettir? Saniye farkıyla radar cezası yemek nerede var? Nasıl bir şerefsizlik? Bu şerefsizliği nasıl savunabiliyorsunuz? Ve halkın cahilliğine bağlayabiliyorsunuz?

Ben ortada bir şerefsizlik görmedim dostum.Konulan kuralın uygulanması şerefsizlik midir ?
Saniye farkıyla kesilen ceza hata nediyle kesilmştir benim bahsettiğim o değil sen yanlış anladın.

3 kavşak peşpeşe radar konuldu diye, ceza yazılan yerden bahsediyorum.
http://www.haberexen.com/suruculer-radar-cezalarina-itiraz-etti-ordu-belediyesi-de-hizlarini-desifre-etti-897078h.htm
Buyur linki, cezalara itiraz eden senin gibi şerefsizce bulan vatandaşlara belediye hızlarını açıklayarak verdi.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 31, 2016, 10:23:31
evet bizim ulkemiz vergiye dayali gelir sistemi var %100 yerli imkanlarla urertip ihrac ettigimiz urunlerimiz yok ama vergilendirme yapilirken de el insaf yani kardesim vatandasa bu kadar yuklenmez. bu yapilan yuksek vergilendirme resmen kendi halkina yapilan zulumdur baska bisey degil. kendi halkini bu nimetlerden mahrum birakiyorsun. neden bizim vatandasimiz daha lux araclara daha uygun fiyata binmesin ki. yada akaryakiti daha adaletli vergilendir insanlar rahat rahat otomobilinin keyfini cikarsin istedigi yere seyehat etsin. herseyde fahis vergilendirme var 30 tllik kullandigin elektrik  faturaya yansiyor 70 tl. icinde trt bandrolu mu ararsin zart vergisimi ararsin hersey var. vatandastan aldigin vergilerle baraj yap ordan urettigin elektrigi fahis fiyata yine vatandasa sat. tamam bedava vermesin ama vergilendirmeninde bir usulu bir limiti olmali.

trafikteki cezalar caydirici degil. heleki son donemde tvlere bile konu oldu belediyelerin kendi kafalarina gore yolun belli bolumlerine hiz sinirini keyfi dusuren tabelalar koyup vatandasi resmen yolunacak tavuk gibi gormesi. ardindan pes pese 2 veya 3 tane radar cezasini 15 gunluk sureden daha gec bir zamanda gondermesi dusundurucu. 2 haftalik itiraz suresini bildiklerinden kasitli olarak cezalari gec gonderiyorlar. ama size gore bu keyfi kesilen kendilerine rant kapisi hale getirilen radar uygulamalrinda vatandas hatali. birde insanlara cahil yaftasi yapistiriyorsunuz. bizim gebzede 3 seritli gidis gelis yol var adam hiz sinir koymus 50 km. ve o yolada degisik yerlere mobil radar atiyor 50 kmlik yol degil vatandas dogal olarak 100 kmye kadar basiyor. bende ceza yedim o yolda 75 km hiz ile simdi bu adaletmi? otoban gibi yola 50km hiz siniri koyup insanlari tuzaga dusurenler mi cahil yoksa 75 km hizla giden ben mi?

istanbul ankara izmirin nufus yogunlugu devlet stratejisidir yazmissiniz. unuttugunuz yerler var kocaeli mersin adana gaziantep bunlar simdilik aklima gelenler. ben gebzede oturuyorum gebzenin nufusu bir cok ilden daha fazla hatta verdigi vergi bile daha fazla. sizin mantiginizla devlet gebzenin isgal edilmesini istemedigi icin insanlari buraya yerlestirdi. peki nufusu cok az olan bayburt aksaray corum kirklareli gibi illeri devlet gozden mi cikardi? cok sacma sapan konusuyorsunuz dusunmeden sorgulamadan deyim yerindeyse karasanziman milliyetcilik yapiyorsunuz.

elbette devlet hepimizin devleti ama devletimiz bize ulkede yasamayi her yonden zorlastiriyorsa orada durup dusunup sorgulamak gerek.

Çok fazla vaktim olmadığı için devamlı girip yazamıyorum kusura bakmayın.
Öncelikle yaptığım Milliyetçilik değil bir kere onu nereden çıkardınız.Hadi devletçilik yapıyorsun desen anlarım abi :)
Kendi sorunun cevabını aslında kendin vermişsin, devletimiz şuanda vergi ile gelir sağlayan yapısı var.
Fakat hala vergi kaçakçılığı hat safhada.
Bugün ben ayda 5 bin tl kdv ve stpj vergisi ödüyorum 1 tl vergi kaçırmadan.Bu şekilde çalışan kaç esnaf vardır ?
Herkes bir şeyleri çalma çırpma peşinde, herkes kdv sini tam ödese ya da devlet kdv deki kaçakları engellese zaten düzen normale girer ötv aşağıya iner.
Devlet vergi manyağı olur yollarımız altından olur demiştim.

Trafik cezaları caydırıcı değil diyorsun abi, belediye radar koydu diye isyan ediyorsun.
Kafasna göre radar koymuş diyorsun.Kafasına göre değil şehirde binlerce kavşaktan 3'üne radar koymuş ve hız sınırı belirlemiş.
Bu hız sınırının nesi yanlış ?
Kavşakta hız sınırı kaç olmalıdır sizce ?
Avrupa da kavşakta hız sınırı kaç ?
Kıbrıs'taki 100 kavşağın 100'ünde de radar var ve hız sınırı 50km
https://www.kibrisrentacar.com/kibris-trafik-cezalari-kurallari

Devlet nufus stratejisini anlamak için geçmişe bakmak gerek.
Şöylede cevap verilebilir son söylediğine abi, 15 temmuzda darbe neden çorum'da başlamadı ? ya da bayburt'ta ? ya da yozgat'ta ?
İstanbul-Ankara-İzmir'i ele geçirdiğinde zaten TR'yi ele geçirmişsin demektir.Darbeciler bile buna göre hareket etti sen çorum-yozgat-bayburt diyorsun abi.

Devlette yaşamak önceden zordu bence.
Herkes kıt kanaat geçiniyordu, doğru düzgün elektronik yoktu ve kırsal yaşam vardı TR'de.
Asıl bence şuan yaşam daha kolay.Gözden geçirin bence bu konuyu hocam.

Yorumlar, konuşmalar biraz gerginleşmeye başlamış gibi sezdim ben.Böyle devam edecekse hiç konuşmamakta fayda var.
Ben kimsenin kalbi kırılsın, gerginlik olsun veyahut saygısızlık olsun diye girmedim konuya dostlar.
Kimseye devleti sevmiyorsun onun için yurt dışına çıkıp para harcıyorsunuzda demem.

Benimkisi kendi fikrim, yurt dışına gidenlere kızıyorum sadece bu kadar.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2016, 13:23:42 »
İçimden geldi, haftasonu telefonumla çektiğim Uşak-Karahallı ilçesinden ünlü Clandıras Köprüsüne giden yol...

Bu da Clandıras Köprüsü

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2016, 13:30:46 »
İçimden geldi, haftasonu telefonumla çektiğim Uşak-Karahallı ilçesinden ünlü Clandıras Köprüsüne giden yol...

Bu da Clandıras Köprüsü

Uşak'ta bir de büyük bir kanyon vardı, resimleriniz varsa paylaşabilirseniz sevinirim. :)