Gönderen Konu: Avensis hava yastığı fişek değişimi  (Okunma sayısı 6003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 217000
  • Model Yılı: '04
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Avensis hava yastığı fişek değişimi
« : Ekim 22, 2016, 19:26:14 »
2004 avensis aracımın ön yolcu hava yastığı fişeğini değişim kampanyası kapsaminda 2016 ocak ayında Şanlıurfa Çayırcıoğlu yetkili servisinde ücretsiz olarak değiştirttim. 2 ay öncesine kadar hwrhangi bir sıkıntı yoktu. Fakat iki ay önce birden hava yastığı lambası yanmaya başladı. Burdaki sanayide aracımı bilgisayara bağlattım. Bilgisayarda yolcu tarafındaki fişeklerden birinin arızalandığı ortaya çıktı. Ustanın söylediğine göre yolcu hava yastığı çift devreli imiş ve iki fişek varmış. Yetkili servisi arayıp sorduğumda bana 'aracınızı bilgisayara bağlarız eğer bizim taktığımız ise ücretsiz değişiriz, değilse 150 tl arıza tespit ücreti verirsiniz' dediler. Sanayide 100 tlye yaparız dediler. Ne yapmalıyım.

Toyota Club Türkiye

Avensis hava yastığı fişek değişimi
« : Ekim 22, 2016, 19:26:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis hava yastığı fişek değişimi
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2016, 19:38:07 »
Ben de böyle sıkıntılar olmasına izin vermedim. 10 sefer aradılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2016, 19:54:59 »
150 lira arıza tespit ücreti alan servis için ağzımı bozarım.! :trinity:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2016, 20:20:29 »
Bu servislere Toyota genel merkez bakmaz mı?Şikayet şart. Toyota geri çağırma maliyetleri milyarlarca dolarlara mal olsada yapıp, dürüst Japon felsefesini yansıtıyor. Servislerin Toyota zihniyeti ile ilgisi yok. Yazıklar olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2016, 21:53:17 »
2004 avensis aracımın ön yolcu hava yastığı fişeğini değişim kampanyası kapsaminda 2016 ocak ayında Şanlıurfa Çayırcıoğlu yetkili servisinde ücretsiz olarak değiştirttim. 2 ay öncesine kadar hwrhangi bir sıkıntı yoktu. Fakat iki ay önce birden hava yastığı lambası yanmaya başladı. Burdaki sanayide aracımı bilgisayara bağlattım. Bilgisayarda yolcu tarafındaki fişeklerden birinin arızalandığı ortaya çıktı. Ustanın söylediğine göre yolcu hava yastığı çift devreli imiş ve iki fişek varmış. Yetkili servisi arayıp sorduğumda bana 'aracınızı bilgisayara bağlarız eğer bizim taktığımız ise ücretsiz değişiriz, değilse 150 tl arıza tespit ücreti verirsiniz' dediler. Sanayide 100 tlye yaparız dediler. Ne yapmalıyım.

Bunu diyen yetkili servisi büyük ihtimal kendi taktıkları dahi arızalı çıksa yalan söyleyecektir diğeri diye.
Zor bir seçim, bence serviste usta ile muhabbeti kurup işi bedavaya çözmeye bakın.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2016, 01:17:28 »
toyota türkiyeye durumu anlatın. servisin tavrını da izah edin onlar gerekeni yapar. bir mail atmanız yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2016, 18:12:02 »
Kesinlikle servise o parayı vermeyin. Servisi şikayet edin hatta. Böyle saçma bir talep olamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 217000
  • Model Yılı: '04
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2016, 13:38:32 »
Aracı tekrar sanayiye görürdüm. Yolcu tarafındaki ön göğüs fişeğinin soketlerinden birinin yerinden çıkmış olduğu anlaşıldı. Yetkili servisi yine aradım. Fakat yine kabullenmediler. Sanayideki usta soketi takmak için ön göğüsü komple dağıttı. 130 tl aldı. Servis sadece gösü sökmeye 300 tl istedi.