Gönderen Konu: Test – Renault Megane Sedan (2016)  (Okunma sayısı 3463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Test – Renault Megane Sedan (2016)
« : Ekim 22, 2016, 17:42:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Ynt: Test – Renault Megane Sedan (2016)
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2016, 17:48:46 »
Fluence'i Megane'nın sedanı zannediyor   :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2016, 17:52:06 »
Otoparkın testleri daha izlenebilir bence:

! No longer available
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2016, 21:46:14 »
Aracı test etmek amaçlı bugün bayiye gittim fakat sürücü koltuğuna oturmamla daha doğrusu oturamayışımla inmem bir oldu. Boy 178-179 fakat araç max. 1.60 boy için ideal. Ben bu kadar basık dar ve insanı rahatsız eden başka bir araba görmedim. Benim 2005 Corolla yayla gibi bu aracın yanında. Kim geldiyse bayiye aynı tepkiyi vererek çıktı.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2016, 22:40:08 »
1.87 100 kiloyum bende reno bayisine sedan megan gelir gelmez gittim ve test ettim. Gayet rahat  ve geniş.  Bende yeni kasa corolla var araç corolladan 2 gömlek üstün . Her yönden. Kaç kilosunda sığamadınız anlamadım 😂 kedi ciğer muhabbeti gibi duruyor.  Bu sefer reno yapmış dedim ve görenlerin %90 ı beğeniyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2016, 23:26:53 »
1.87 100 kiloyum bende reno bayisine sedan megan gelir gelmez gittim ve test ettim. Gayet rahat  ve geniş.  Bende yeni kasa corolla var araç corolladan 2 gömlek üstün . Her yönden. Kaç kilosunda sığamadınız anlamadım 😂 kedi ciğer muhabbeti gibi duruyor.  Bu sefer reno yapmış dedim ve görenlerin %90 ı beğeniyor. 

95 kiloyum, Baş mesafesi berbat, direksiyon dizlerime neredeyse yapışık halde,

60.000 TL'den başlayan araca ciğer muhabbetti yapacak halim yok. Sen sanırım aracı aldın veya alacaksın Renault CEO'su gibi savunduğuna göre, kazasız belasız iyi günlerde kullan. Fakat yine de elini yüzünü yıka yeniden teste git belkide Talisman'ı test ettin haberin yok.  8-)
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2016, 23:46:49 »
Komiksin gerçekten. Reno ceosu değilim,  yeni megan da almadım şu an düşünmüyorum da. Ama o kadar çocukca geldiki yazdıkların yazmadan geçemedim.  Ben otomatik dizel ini test ettim icon paket. Kaç yaşındasın  16-17 ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2016, 23:54:37 »
Komiksin gerçekten. Reno ceosu değilim,  yeni megan da almadım şu an düşünmüyorum da. Ama o kadar çocukca geldiki yazdıkların yazmadan geçemedim.  Ben otomatik dizel ini test ettim icon paket. Kaç yaşındasın  16-17 ?

Komik olan bir şey yok gittim ve kendimce fikrimi belirttim katılırsın katılmazsın orası ayrı fakat sen ne yaptın yok kedi yok ciğer bilmem ne. Önce karşındaki insana saygı göstereceksin ki sonra aynısını bekleyesin. Hala buraya gelmiş kaç yaşındasın falan diyorsun, seni alakadar etmez ama çok merak ediyorsan yazayım 27.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2016, 00:45:01 »
Komik olan bir şey yok gittim ve kendimce fikrimi belirttim katılırsın katılmazsın orası ayrı fakat sen ne yaptın yok kedi yok ciğer bilmem ne. Önce karşındaki insana saygı göstereceksin ki sonra aynısını bekleyesin. Hala buraya gelmiş kaç yaşındasın falan diyorsun, seni alakadar etmez ama çok merak ediyorsan yazayım 27.
Arkadaşlar kırıcı olamayalım,diyaloglara dikkat edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 23, 2016, 01:31:46 »
Aracin HB dizel edc olanini gecen hafta kiralik arac olarak Izmir -Cesme arasi test etme sansi buldum. Oncelikle marka olarak gelisim kaydedilmis. Mesela amblemi kaldir baska amblem koy dedim kafamdan acaba ne dusunulur ,malum Reno deyince hep bi on yargi oluyo insanda. Oturma pozisyonunda arka diz mesafesi baya kotuydu. Boyum 1.77 cokta geride kullanmam araci. Sonra 100 bine yakin olan fiyatini gorduk internetten. Suan arabami degistirecek olsam ve bu paralari gozden cikarmis olsam tercihim Reno olmazdi.

safety first

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 23, 2016, 09:49:27 »
Fiyat ve marka Konusunda haklısınız.  Bu ikinci elde satarkende sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.  C segment RENOya 100 bin üzeri para bir kere psikolojik olarak önyargılı gelecektir son kullanıcıya... hb kasa araçlar zaten çoğu dar diz mesafesi falan sorun. Ama sedan güzel geniş.  Ama işte 106 bin tl RENO MEGANE 😣

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 23, 2016, 10:39:23 »
Arkadaşlar, bu bizim tarzımız değil, öznel düşünceler ile nesnel bilgileri karıştırmayalım ve saygılı olalım, herkes aynı düşünmek zorunda değil.

Hb kasası ve spor koltuk için söylüyorum, içi spora yakın, sınıfının en genişi değil ama kesinlikle rahat. Baş, kol, bacak mesafeleri iyi. Güncel Corolla daha geniş (iç), Hb daha sportif. Dış boyutları ise sınıfının en genişlerinden (önceki kasası da öyleydi). Alt yapısı Megane 3, bunu hissedebiliyorsunuz, donanım ise yüksek. Üst kaplamalar yine iyilerden, alt bölüm tatminkar. Sedan ihtiyaç değilse gereksiz büyük.

Her aracın fiyatları maalesef çok yüksek Türkiye şartlarında. Renault ikinci eli kuvvetli bir marka, satış politikaları da bunu destekliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 23, 2016, 12:01:53 »
benzinli Toyota 90 benzimli civic 90 ediyorsa bırakında bu malzeme kalitesi otomatik vitesi dizel motoru ve donanımlarıyla megane 100 etsin.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 23, 2016, 12:09:21 »
Hakan abiye katiliyorum. Reno algisi demis arkadaslarim ama koydeki hasan amcaya fiyat konusunu bir yana koyup hangi marka araci alirsin deseler Reno alirim deme ihtimali yuksek. Oyle bir soyleniyorki ilk kez giren duyan okuyan Reno degil Cin mali arac firmalarindan bahsediliyor sanir. Ayrica arkadaslar liste fiyatlarina nasil bakiyir anlamadim. Suan icin Toyota Vw Skoda Seat Renault Honda vs ayni sinif arabalarin tamami ayni fiyatlara sahip. (Listede farkli gorunseler bile pazarlikla ayniya geliyor. Sifir arac alirken misal Toyata 1000 tl inerken Opel 3000 tl iniyor) Haa renonun dizel full versiyonu ile baska firmanin benzinli bos versiyonunu karsilastiriyolarsaniz haklisiniz epey fiyat farki var.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 23, 2016, 12:09:59 »
benzinli Toyota 90 benzimli civic 90 ediyorsa bırakında bu malzeme kalitesi otomatik vitesi dizel motoru ve donanımlarıyla megane 100 etsin.
Birbirilerine denk km, boya/değişen, donanım ve motor hacmindeki

2007 Corolla - Civic ile 2007 Megane Sedan
ya da
2011 Corolla - Civic  ile 2011 Fluence

fiyatlarını karşılaştırın.

Megane'nın niye 100.000 TL etmeyeceğini anlarsınız.

:)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 23, 2016, 15:11:59 »
Yormayın kendinizi bu arabaların hiç biri 100.000 lira etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 23, 2016, 17:51:44 »
Aynen katılıyorum Mehmet, dünya büyük, bir de görünen ile görülmek istenen var. Bundan 15 sene öncesi dizel çok kişiye uzaktı Türkiye'de, hala öyle düşünen bir sürü insan var!, ama satış rakamları bunun tersini söylüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 24, 2016, 10:05:27 »
Geçen hafta, Manisa bayisinde aracı inceledim, kullanma şansım olmadı fakat ; aracın dış görünüşü cidden mükemmel hoşuma gitti, araca ilk binerken A sütun kapı çizgisine kafayı çarptım, araç tavan alçak tutulmuş. Birde çok önemlidir ki ; arka cam görüş alanı çok yetersiz, birde 3. stop lambası kapatıyor, nerdeyse kayboluyor görüş, haricinde araç iyi. Ama istedikleri parayı etmesi imkansız, üstüne 10-15 koyup ikinci el olsada passata binmek mantıklı.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 24, 2016, 11:00:52 »
Ben de 2 hafta önce Megane HB modelini test etmiştim. En üst seviye Icon modeliydi. Araç görsel olarak benim çok hoşuma gitti. Sürüş olarak da, sessiz çalışan süspansiyonlarını, darbe emişini, kabin izolasyonu falan güzeldi. İç mekan da oldukça ferahtı. Tek beğenmediğim nokta, tablet görünümlü ekran oldu.

Masaj yapan spor koltuklar, cam tavan, adaptif led farlar, uzun far asistanı, kör nokta uyarı sistemi, otomatik vites gibi tüm opsiyonlar dahil 97.000 tl'ye bırakabileceğini söyledi bayii.

Reanault, otomobil dünyasının en köklü ve mali yapısı en güçlü firmalarından birisidir. Birçok markanın motor, şanzıman tedarikçisidir aynı zamanda. Beğenmeyebilirsiniz veya tercih etmeyebilirsiniz, ama "uçan "teneke" muamelesi yapmak da biraz haksızlık olur.

Fiyat konusuna gelince, ülkemizde maalesef devlet, otomobil firmalarından daha çok para kazanıyor. Hem de hiçbir yatırım ve risk olmadan. Fiyat teklifinde, aracın fiyatı 59.000 Tl idi. Yani aslında pek çoğumuzun alabileceği fiyatları şişiren devletin payı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 25, 2016, 02:39:43 »
Aracın fiyatı 97bin .Madem ki bu kadar para vereceğim ,1.6 dizel otomatik olsun diyorsun,yok manueli sadece,  niye size 140 bine Talısmanınıda satma stratejisi tabiki. Talısmanda 1.6 dci 160 hp.Otomatik seçeneği bile var,Şu an için yeni Megane sedan 1.5 dci. Bunun gibi saçmalıklar sadece Türkiyede oluyor sanırım.