Gönderen Konu: Ayna değişimi  (Okunma sayısı 5337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ayna değişimi
« : Ekim 21, 2016, 11:52:19 »
Merhabalar arkadaşlar.

Yazın tatilden dönerken yol tek şeride düştü. Tek şeritteyken sanırım uyarı için şeritlerin üstüne de çubuklar dikmişler. (Genellikle apartman önlerinde ya da park yapılmayan yerlerde gördüğümüz plastik esnek., kırmızı turuncu renklerde) bi anlık dikkatsizlik sol aynam çubuklardan bir tanesine çarptı.  Ortalama 110-120 km hızdaydım.  Ayna yerinde duruyor çok şükür :)  içinde ki camda da sorun yok. Sinyal lambasında da. Isıtması çalışıyor. Servisin demesine göre   Sadece göbekten kırılmış. Yani ellediğinizde boştaymış gibi duruyor.  Normal durması gerektiği gibi duruyor ama. Trafikte park halinde vb..

Servis komple değişmesi gerekiyor dedi. 600 TL bir fiyat çıkardı. Kaskomdan yapsam mı yapmasam mı diye çok kararsızım. Tramerde görünür mü ki muhtemelen görünür.  Çok bişey değil ama yine de soru işaretleri var kafam da. Fikir verirseniz sevinirim. 

Toyota Club Türkiye

Ayna değişimi
« : Ekim 21, 2016, 11:52:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Ayna değişimi
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2016, 12:17:06 »
Görünür tramerde. Eğer hasarsızlığı dert ediyorsanız sadece gövdesini bulun. Toyota'nın yedek parçası veya çıkması çoktur. O kırılan parça illaki bulunur. Bulamazsanız da yan sanayi alırsınız onun gövdesini kullanırsınız sadece. Isıtma, motor vs yedek olur ilerisi için.
Aynı durum benim başıma da geldi ve ben kapaklarını bulamadım aracımın. O nedenle yan sanayi komple aldım ve sadece gerekli kısımlarını değişitirdim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2016, 14:48:31 »
Geçmiş olsun. Kayıtlarda görünmesi ya da görünmemesi bir avantaj değil, siz araç alırken nasıl düşünür ve beklerseniz, aynısını yapın.
Mutlu arkadaşımızın söylediği gibi sadece içi değişebilir, önce içini kontrol edin, belki değişim olmadan da kurtarılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2016, 14:54:16 »
Yav zaten ne diye kasko yaptiriyoruz anlamadim. 600 tl tramerde gorunde ne gorunmese ne. Alan kisi zaten trameri temizde olsa ekspere sokuyor araci.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2016, 14:57:46 »
Yav zaten ne diye kasko yaptiriyoruz anlamadim. 600 tl tramerde gorunde ne gorunmese ne. Alan kisi zaten trameri temizde olsa ekspere sokuyor araci.

Mehmet bey siz olayı çok farklı yöne çekiyorsunuz. Ben bidaha ki kasko yenilemeyi düşünerek hareket ediyorum. Kasko fiyatların dan haberiniz var sanırım. Hasarsızlık indirimi alarak yaptırmama rağmen çok yüksek rakamlar veriyorum. Hemde %40 oranında. Kasko bozulduğunda düşünemiyorum bile. Yukarıda  tramerden bahsetmişim sadece iki, bunu belirtmemişim sizde haklısınız ama mesele bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2016, 15:00:11 »
Mehmet bey siz olayı çok farklı yöne çekiyorsunuz. Ben bidaha ki kasko yenilemeyi düşünerek hareket ediyorum. Kasko fiyatların dan haberiniz var sanırım. Hasarsızlık indirimi alarak yaptırmama rağmen çok yüksek rakamlar veriyorum. Hemde %40 oranında. Kasko bozulduğunda düşünemiyorum bile. Yukarıda  tramerden bahsetmişim sadece iki, bunu belirtmemişim sizde haklısınız ama mesele bu.
Hocam bir algidir gidiyor. En ufak kazada bile fiyatlarin firlayacagi diye bir durum yok. 17 bin hasar kayitli arabaya 1500 sifir arabaya 2000 teklif verildigi durumlar oluyor. Kaza tutanagi tutturmadiginiz surece beyanla kaskodan yaptirdiginiz hasarlarin kaskoyu bozacagini dusunmuyorum. En kotu ayni indirim diliminde kalirsiniz.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2016, 15:04:50 »
Hocam bir algidir gidiyor. En ufak kazada bile fiyatlarin firlayacagi diye bir durum yok. 17 bin hasar kayitli arabaya 1500 sifir arabaya 2000 teklif verildigi durumlar oluyor. Kaza tutanagi tutturmadiginiz surece beyanla kaskodan yaptirdiginiz hasarlarin kaskoyu bozacagini dusunmuyorum. En kotu ayni indirim diliminde kalirsiniz.

Benim %40 oranında indiririm olmasına rağmen geçen Mayıs ayında  15000 TL ye yaptırdım. Amacım bunu da öğrenmek zaten.  Aslında tramerden kastım buydu. Kasko kullanmak içindir katılıyorum ama eskisi gibi değil.  En ufak bir kazada malesef ki fırlıyor. Ha ama 100 TL fazla olur ama 200. Nasıl yapmam gerektiğine karar veremedim açıkçası. Hangisi daha karlıysa ona yöneleceğim :)  çok da takıntılı biri değilim. Ki Ağustos dan beri kırık aynayla gezebiliyırum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2016, 16:24:45 »

Hasarsızlığın hangi durumlarda ne kadar azalacağını belirten tablolar var Mehmet abi.
Aracın değerinin %5'i altında ve tek parça hasarsa hasarsızlık aynı kalıyor, %5i altında ve 2 parçadaysa 1 kademe düşüyor.%5-%10 arasındaysa 2 kademe düşüyor diye gidiyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2016, 18:13:23 »
Hasarsızlığın hangi durumlarda ne kadar azalacağını belirten tablolar var Mehmet abi.
Aracın değerinin %5'i altında ve tek parça hasarsa hasarsızlık aynı kalıyor, %5i altında ve 2 parçadaysa 1 kademe düşüyor.%5-%10 arasındaysa 2 kademe düşüyor diye gidiyor.
Mutlu  en basit ornek sensin. Yan ayna kirildi cepten yaptirdin ustune kaza yaptin. Simdi senin kaskon seneye max 300 artsin yada 400. Ayna parasi cepten haybeye cikti oluyor. Birde Hani toblo. Her firma icin mi gecerli. Firmadan firmaya degisiyormu ?
Misal senin % 60 indirimin var 1000 tl police kesiyorlar. Ben ilk kademedeyim bir firmanin kampanyasi var 1000 tl police yaptirdim. Kim kime gecirirse anlayacagin.