Gönderen Konu: Stabilize yolda tekerlerin olduğu kısımlardan lakır lakır gelen sesler  (Okunma sayısı 2694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar, biraz önce bir köy yoluna girmiştim. Köy yolunu kanalizasyon için kazmışlar. O yolda tekerlerin olduğu kısımlardan lakırtı sesleri geldiğini farkettim. Sizce bu sesler ne olabilir? Bu ses kolon sesi değil arkadaşlar. Kolon sesini biliyorum. Bahsettiğim ses araç kabini dışından geliyor çünkü. Yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2016, 18:39:40
Bir küçük metal daha büyük ve tok bir metali dövüyormuş gibi bir ses. Lokur lokur tarzı çıkan bir ses bunlar
" Less English, more bike."

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
km 26000 yazmıssın arkadasım. eger o cıvarlardaysa km.sı arabanın fren balataları olabılır dıye aklıma geldı. bendede var aynı sesler ama her zaman olmuyor. 20000 km bakımımda bı 5000 km sonra balataların bıter demıstı Ankara Dortnal Toyota. Ben hep sehırıcı kullanıyorum ve cok fren kullanıyorum. Istersen fren balatalarını bı kontrol ettır belkı dedıgım gıbı cıkar. yada lokur lokur ses bızım 97 efsane kasada denge lastıklerınden gelırdı. Sesı duymadan benım tahmınlerım bunlar ... Insallah cıddı bısey yoktur .
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Balatalarım , araç 12.500 kmde iken garantiden değişti. Bu ses balata sesi değil. Sürtme, ötme gibi bişey değil. Acaba arka süspansiyonlar bağımsız süspansiyon olmadığı için olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar, biraz önce bir köy yoluna girmiştim. Köy yolunu kanalizasyon için kazmışlar. O yolda tekerlerin olduğu kısımlardan lakırtı sesleri geldiğini farkettim. Sizce bu sesler ne olabilir? Bu ses kolon sesi değil arkadaşlar. Kolon sesini biliyorum. Bahsettiğim ses araç kabini dışından geliyor çünkü. Yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 19, 2016, 18:39:40
Bir küçük metal daha büyük ve tok bir metali dövüyormuş gibi bir ses. Lokur lokur tarzı çıkan bir ses bunlar
Salih bey merhaba:Anlattığınız ses amortisör sesine benziyor.Amortisörlerini bir kontrol ettirin bence.İyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '10
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Aynı tarif ettiğiniz şekildeki ses  benim arçta da var.Bende firen balatalarımı yakın değiştirdim.Fren balatasından gelen bir ses değil.Tecrübe eden arkadaşlar yazarsa memnun olurum.Hayırlı kazasız belasız günler dilerim.
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Aynı tarif ettiğiniz şekildeki ses  benim arçta da var.Bende firen balatalarımı yakın değiştirdim.Fren balatasından gelen bir ses değil.Tecrübe eden arkadaşlar yazarsa memnun olurum.Hayırlı kazasız belasız günler dilerim.
Muhtemel Aski rotlari (Z rot) bozulmustur. Parca birim fiyati 25 30 tl yan sanayi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar o dediğiniz ses benim araçta da var kaliper sesi servise gidin değiştirsinler benim önleri değiştirdiler şimdide arakdan geliyor arabanın altnda sanki çay demleniyor gibi geliyor dikkatli dinlersen sıcak olmayan normal asfaltta da lokurtu şeklinde geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Arkadaşlar o ses arka süspansiyondan gelen ses olabilirmiş . Haftaya gidecem servise

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2016, 18:10:22
merhaba arkadaşlar o dediğiniz ses benim araçta da var kaliper sesi servise gidin değiştirsinler benim önleri değiştirdiler şimdide arakdan geliyor arabanın altnda sanki çay demleniyor gibi geliyor dikkatli dinlersen sıcak olmayan normal asfaltta da lokurtu şeklinde geliyor
Mustafa bey, aynen dediğiniz gibi ses :D

Mesaj Birleştirildi: Ekim 20, 2016, 18:12:26
Muhtemel Aski rotlari (Z rot) bozulmustur. Parca birim fiyati 25 30 tl yan sanayi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet hocam, arabamın Z rotlarında bırakın bozulmayı en ufak bir aşınma bile olduğunu düşünmüyorum. Arabamı çok dikkatli kullanırım ve çok hassasımdır. Bugüne kadar hiçbir çukura girmedim, kaldırıma bile çıkarmadım aracımı hiç.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Kaliper pimlerinden ses diye düşünüyorum kronik bir sorun maalesef aynı sorun benim aracımda da vardı bugün itibariyle garantiden parça değişimi yapıldı ve ilk izlenimim on numara oldu özellikle parke taşlı yola girdiğimde gelen ses tamamen kesildi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Besim bey, benim araçta parke taşlı yolda ses gelmiyor . Stabilize bozuk yolda geliyor , ilginç gerçekten. Servise gidecem bakalım ne diyecekler. Bu işlem garantiye giriyor değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Kullanıma bağlı olarak ömrünü tamamlayan bir parça değilse garantiden hallolur ses sıcak asfalt dışında her türlü yolda geliyordu aracımda kısa zaman içerisinde baktırmanızda fayda olacaktır garantiden değişim için beni epey yormuşlardı en sonunda toyota türkiye sayfasına şikayette bulununca değişim yaptılar tamamen servis tutumu kaliper pimlerinden geliyor ise garantiden değişim isteyin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Aynı sorun benim aracımdada vardı....Toyota Çavdarlıdan garanti kapsamında ön fren kaliperlerini değiştirdiler...Sorun yok su anda.....
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
selam  arkadaşlar, bugün bir arkadaşımın corollasını istedim , onun arabası 50.000 km'de . Benim arabanın ses yaptığı yola girdim ve dinledim. Aynı ses o araçtan da geldi. Yarın sabah saat 8:30'a servisten randevu aldım. Sonucu sizlerle paylaşacam yarın burdan. İyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
benim ön kaliperleri değiştirdiler ses kesilmedi yine de geliyor toyota türkiyye başvurdum bugün aradılar denizliye toyotanın mühendisi gelecekmiş gelince benim aracı kendisi kontrol edecekmiş öyle dediler hayırlısı artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
Arkadaşlar şu anda servisteyim . Ön fren kaliperlerim garantiden değişiyor şu anda. Sonucu paylaşacam sizlerle

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2016, 11:49:26
Arkadaşlar, garantiden ön kaliperler değişti, yaşadığım yere geldim ve aynı yolda test ettim aracımı. Ses kesilmiş. Yorum yapan herkese teşekkür ederim.