Gönderen Konu: acente mi özel servis mi  (Okunma sayısı 1961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20800
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
acente mi özel servis mi
« : Ekim 18, 2016, 16:48:47 »
Selamlar
2014 model 20.080 km de avensis elegant 1.6 aracım var bu araca 18600 km de prins lpg taktırdım.
Bilindiği gibi artık motor kısmı garantiden çıkmış bulunuyor.

Km den de anlaşılacağı gibi 20.000 bakımı geldi şimdi kararsızım servisi aradım 600 tl bakım maliyeti var ve artık garanti dışı kaldığı için (motor ) bayide bakım yaptırmak mantıklı mı iyi bir özel servis bulup öyle mi devam etmeli.
Avcılar esenyurt civarında iyi bir toyota servisi bilen varmıdır.

Toyota Club Türkiye

acente mi özel servis mi
« : Ekim 18, 2016, 16:48:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: acente mi özel servis mi
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2016, 17:50:37 »
garanti motor ve diğer aksamlar olarak 2'ye ayrılıyor mu bilmiyorum ama 600 tl sadece yağ ve filtreler için çok gibi özel serviste bu işi tahmini 200-300 tl bandında bi ücrete yaptırabilirsiniz .. zaten motor garantisi yok diyorsunuz o halde özel servisin yağ koymasının bi sakıncası yok burada önemli olan plastik aksam garantisi ayrıysa o devam ediyor mu ? etmiyorsa da naçizane görüşüm zaten hangi sebepten giderseniz gidin kuvvetle muhtemel "kullanıcı kaynaklı hata" diyecekler ama genede siz bilirsiniz
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2016, 18:03:51 »
Selamlar
2014 model 20.080 km de avensis elegant 1.6 aracım var bu araca 18600 km de prins lpg taktırdım.
Bilindiği gibi artık motor kısmı garantiden çıkmış bulunuyor.

Km den de anlaşılacağı gibi 20.000 bakımı geldi şimdi kararsızım servisi aradım 600 tl bakım maliyeti var ve artık garanti dışı kaldığı için (motor ) bayide bakım yaptırmak mantıklı mı iyi bir özel servis bulup öyle mi devam etmeli.
Avcılar esenyurt civarında iyi bir toyota servisi bilen varmıdır.
Volkan bey eger arac yetkili servis bakimi yapilmazsa Lpg firmasinin vermis oldugu motor garantisi de garanti disi kaliyor bir cok firmada.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '11
  • 9 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2016, 14:02:02 »
Merhabalar,

Garanti konusunda bilgi sahibi değilim ancak 600 tl 20bin km bakımı için bana çok geldi. Kocaeli de yetkili serviste 300-400 arası yaptırmıştım son bakımı. Eğer garanti durumu iptal ise o paraya serviste yaptırmayın.
Bir de LPG li araçlarda bakım periyodunu 15bin km ye düşürmüştüm bir ustanın önerisi ile. S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2016, 15:40:49 »
Aslında geçen gün garanti ile ilgili olarak konusu olmuştu.Yaptırdığınız bakımın faturasını ibraz ettiğiniz sürece araç garantiden çıkmaz ama maalesef Türkiye'de illa yetkili servise geleceksin diye bir olay var.
Aracınızın bakımı ile ilgili olarak @Ufuk Sönmez (16363) ile iletişime geçmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Kolay gelsin, selamlar.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 20800
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2016, 18:44:37 »
tekrar selamlar bu araç için 10.000 bakımını 500 tl civarı sonkar avcılar da yaptırdım aracıma prins lpg taktırdım 2400 tl ye ama motor garantisi yaptırmadım lpg cide normalde araçlar için garanti kapsamında kapının kolu kırılsa kullanıcı hatası diyorlar silecek bozulsa kullanıcı hatası diyorlar hatta 5000 km de aracın rot balansı bozuldu kullanıcı hatası dediler şimdi ben senede 20.000 ve üstü km yapan biri olarak serviste bakım yaptırsam 600 tl den her 10 binde bakım yapsam 1200 tl bakım masrafı olacak.

Bundan önceki aracım citroen c elysee idi ve pert oldu kaza sonucu 45000 de 0 almıştım dizel araçtı ve 15000 de bakım yapılıyordu ve 380 tl idi toyota maşşalahı var hem 10000 de bakım yapıyor benzinli araca hemde 600 tl
biraz ağır değilmi sizce.

Forumda esenyurtta olup özel servise giden biri varmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2016, 19:02:24 »

biraz ağır değilmi sizce.

Forumda esenyurtta olup özel servise giden biri varmı acaba

Fiyat fazla ama bu rakam tamamen kişiye göre değişebilir bu yüzden yorum yapmıyorum :)

İstanbulda Maslakta TEM otomotiv @Ufuk Sönmez (16363)   abimiz var. kendisi ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim

Servise giderken benim yaptığım gibi 0w20 yağımı Asakashi hava ve polen filtremi kendim götürüyorum. Ufuk abiden alıp gidiyorum
Gittiğiniz servise diyeceğiniz şey basit, yağımı kendim getirmek istiyorum. Bakım önceside polen filtresi değişmesini istemiyorum.
bakımdan sonra hava ve polen filtresini siz 15-20 dakika maksimum sürede değişimleri yaparsınız.

Ama eğer İstanbulda yaşasaydım bakıma Ufuk abiye giderdim.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2016, 10:43:36 »
bugün aracın 20.000 bakımını yaptırdım bide töbe ettim bidaha başlarım garantisine falan herşeye ya müşteri hatası ya lpg diyolar mal gibi kazık yiyoruz 500 lira  para veriyosun yağ değiştirmeye enayiliktan başka bişey değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2016, 12:13:14 »
Ben Corollama lpg taktıracağım da servise özellikle sordum bu garanti meselesini. Bana sadece yanma odası garanti den çıkıyor demişlerdi. Mantıklı olan da bu zaten diyelim ki  fan bozuldu veya AC kompresörü arızalandı bunun LPG ile ne alakası var
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2016, 13:27:20 »
Elektronik olan herşeyi beyindeki arızalarıda lpg ye bağlıyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2016, 21:34:37 »
Elektronik olanları bilmem ama 9000 de eski arabamın sol aksı komple garantiden değişmişti parada vermedim ayrıca aracımda lpg liydi.