Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz haftasonu İzmir Havalimanından kiraladığım BMW 116d araçla 2 gün geçirdim. Araç 0 km idi. Bu 2 gün içerisinde kullandığım kadarıyla araç hakkındaki fikirlerimi sizlerle de paylaşmak istedim.
Tasarım :
Tasarım göreceli bir kavram, ancak ben BMW 1 serisini beğenenlerdenim. Son makyajlı kasa hem daha şık, hem daha olgun görünüyor. İç hacım konusunda, ön tarafta sürücü ve yolcu için bir problem yok. Ancak arka yolcular için yaşam alanı biraz kısıtlı. Uzun boylu veya kilolu insanlar için biraz klastrofobik olabilir. Arka kol dayamanın olmaması ise bir başka eksiklik. Bagaj hacmi, boyutlarına göre gayet iyi bence. Sahibi olduğum Auris'den daha küçük değil. Hatta derin yapısıyla çok daha kullanışlı. Sürücü konsolu ve göstergeler, son derece sade, minimalist ama bir o kadar da şık. Aracın her ayrıntısı BMW genlerini taşıyor.
Malzeme kalitesi :
Aracın malzeme kalitesi markanın imajına yakışır şekilde. Ön göğüs, konsol, ön kol dayama ve kapı omuzlar komple yumuşak deri malzemeyle kaplanmış. Yolculuk esnasında aracın hiçbir yerinden ne bir trim sesi, ne bir tıkırtı herhangi hiç bir ses duymadım. Alt taraflarda ise plastik malzeme kullanılmış. Ancak bunlarda da rahatsız edici bir bir sorun hissetmedim.
Sürüş karakteri :
İşte beni benden alan olay burada. Arkadaşlar, araç kullanmaktan resmen keyif aldım. Araç o kadar tok, stabil ve dinamik bir sürüş sergiliyor ki, yüksek süratlerde dahi, sanki 90 km hızla gidiyormuşsunuz gibi güven duygusu veriyor size. otomatik vitesin geçişleri son derece sessiz ve sarsıntısız. Özellikle sport modunda gaza tepkileri olağan üstü. Dağ yollarında viraj dönmek çok zevkli. Hiçbir tedirginlik ve güç boşluğu yaşamadan virajları arka arkaya dönebilirsiniz. Yol tutuşu tek kelimeyle mükemmel. Aracın izolasyonu da gayet iyi. Soğuk asfalt hariç, araç yol, rüzgar, lastik ..vs hiç bir sesi kabine yansıtmıyor. Motor sesi ise rahatsız etmeyen boyutta işitiliyor, hatta zevkli bile. Kısacası, arkadan itiş ve bağımsız süspansiyonlar sayesinde aracın sürüş karakterine bayıldım ben.
Yakıt tüketimi :
2 gün boyunca toplam 730 km yol yaptık. Çoğunlukla yüksek süratlerde kullandığımızı da göz önüne alırsak, kilometrede 27 kuruş gibi bir tüketim yaptı. Ancak bu rakamı çok daha aşağılara çekmek mümkün.
Sonuç : 1 serisi tam anlamıyla bir BMW. Özellikle sürüş karakteri açısından, çoğumuzu baştan çıkaracak yeteneklere sahip. Eğer, benim için sürüş,performans ve yol tutuş önemli, iç hacim, bagaj vs umurumda değil diyorsanız tam size göre. Ancak, çocuklu geniş aileleri pek tatmin etmeyebilir.
Fiyatı ise, 120 - 130 bin aralığında. ancak ek opsiyonlarla 150 bin TL ye kadar yükselebiliyor. Param olsa hiç düşünmeden alırdım.
Yazdıklarım tamamen kendi şahsi izlenimlerim, bir başkası aynı hissiyatı duymayabilir elbette.
Hoşçakalın,