Gönderen Konu: Yokuşta ilk calistirmada bogulma sorunu  (Okunma sayısı 2442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
Yokuşta ilk calistirmada bogulma sorunu
« : Ekim 17, 2016, 19:50:00 »
Merhaba arkadaslar oncelikle hepinize iyi forumlar diliyorum. Arcacimda (2006 d4d) son 10 gundur tuhaf bir sorunla karsi karsiyayim. Aracimi sabah sorunsuz bir sekilde calistirip okula gidiyorum. Okulun onunde yokuşta kalan aracim oglen arasi yemege gitmek icin calistirdigimda ya ilk marsta calismiyor yada calisir calismaz bir kac saniye boguluyor ve sonrasinda duzeliyor. O esnada devir iyice dusuyor ve istop edecek gibi olup sonra toparliyor. Toparladiktan sonra sorunsuz bir sekilde yoluma devam edebiliyorum. Aracin cekisinde ve istikrarında bir problem yok. Bu sorunu sadece arac yokuşta uzun sure bekledigi zaman yasiyorum. Toparladiktan sonra ozellikle istop edip tekrar calistirdigimda normal calisiyor.  Bu konuda bilgisi veya tahmini olan arkadaslarin yardimini bekliyorum. Saygilarimla..
https://*****/*****

Toyota Club Türkiye

Yokuşta ilk calistirmada bogulma sorunu
« : Ekim 17, 2016, 19:50:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Sicaklarda ilk calistirmada bogulma sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2016, 20:14:08 »
Hava filtresi uzerindeki maf sensorunu temizletiniz.Hava filtresi kirli ise degistirin.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2016, 19:53:54 »
Araci ozel servise goturdum durumu anlattim usta birkac defa calistirdi inceledi bir sorun gorunmuyor dedi.Sadece gunesin altinda uzun sure kalinca yapiyor deyince enjektorlerde işeme vb bir ariza olabileceginden bahsetti ve araci birakmami istedi. Nedense usta pek guven vermedi.Ben de araci birakmak istemedigimden her ihtimale karsi maf sensorunu temizlettim ancak durum degismedi.  İlk firsatta yetkili servise goturecem artik bakalim ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2016, 20:11:37 »
Enjektör temizleyici kullanıyor musunuz?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2016, 22:49:19 »
Yakit katkisi olanlardan bahsediyorsaniz 1-2 defa kullanmisligim var ama duzenli olarak kullanmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 28, 2016, 16:15:20 »
Hava filtresi girşi üzerinde Maf sensörü var bu sensör havadaki sıcaklığı nemi hava giriş debisini ölçer ve araca ona göre yakıt hava karışımı yaptırır bunun  kirlenmesi halinde bu tür sorunlar ortaya çıkabilir . Bence güneş altında kaldığında motor bölmesi iyice ısınıyor kirli halde buluna map sensörü hava sıcaklığını nemi iyi ölçemiyor rölanti ve yakıt ayarlanamadığı için araç boğularak stop ediyor . Sabahları araç geceden dolayı soğuk olduğu için bu durum yaşanmıyor araç stop etmiyor bence durum bu . Birde aklıma gelen mesela farklı bir zaman da aracı gene kullanın fakat bu sefer kapalı bir otoparka veya farklı güneş almayacak bir yere çekin arıza gene nüksediyor mu deneyin veya kışın havalar soğukken sorun var mıydı .Sorunun kaynağı aracın güneşte kalması mı .yoksa kirli mazot filtresi mazot pompası kirli enjektör gibi parçalar  mı 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2016, 11:26:03 »
Yücel bey cevabınız için teşekkür ederim. Dün güneş yokken de aynı sorunla karşılaştım ve problemin okulun bulunduğu bölgedeki rampadan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Muhtemelen bir yerlerden hava alıyor ve mazot yokuşta geri kaçıyor. Toyota servisindeki usta da bu tezimi doğrulamak adına çalıştırmadan önce mazot filtresinin üzerindeki pompadan havasını almamı söyledi.  Dün denedim fakat yine de çok geç çalıştı ve boğulma yaptı. Düz zeminde kesinlikle yapmıyor. Artık ilk fırsatta servise bırakmaya karar verdim. Sonuçlarla ilgili sizleri bilgilendireceğim. İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
Ynt: Yokuşta ilk calistirmada bogulma sorunu
« Yanıtla #7 : Kasım 08, 2016, 21:30:00 »
Merhaba arkadaşlar yaşadığım sorunla ilgili olarak sizi bilgilendireceğimi söylemiştim. Benzer bir sorun yaşayan arkadaşlarım varsa öncelikle yakıt aldıkları petrol istasyonunu değiştirsinler. Hiç olmaz demeyin şehir merkezinde en kaliteli yakıtı aldığınızı düşündüğünüz petrol istasyonu bile kalitesiz yakıt satabiliyormuş meğer. Ben de başka bir petrol istasyonundan yakıt almaya başladım ve ayrıca yakıt katkısı eklettim. 1 hafta içerisinde aracım ilk günkü gibi çalışmaya başladı ve performansında da hissedilebilir bir artış oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 08, 2016, 23:18:05 »
Geçmiş olsun Anıl Bey. Benzini çeyrek deponun altına düşürmemeye çalışın. Çünkü araç eğimli yerde kalınca pompa yakıtı çekemiyor daha önce 2 kez rampa çıkarken yakıt çok az kaldığı için kullandığım arabalar stop etmişt (hyundai starex, corolla ae101)
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2016, 11:09:46 »
Geçmiş olsun yakıt konusunda kesinlikle haklısınız benzin- lpg - dizel fark etmeksizin  kaliteli yakıtta aracın hem çekişi hem gidişi çok iyi oluyor yaptığı km artıyor araç kullanmaktan zevk alıyorsunuz . Kalitesiz yakıtta aracın rölantisi bile bozuluyor çekiş düşük  yaptığı yol düşüyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2016, 14:08:43 »
Kullanımınız yoğunluklu şehirçi ise 5 bin km de bir enjektor temizleyici kullanın
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)