2014 model advence mds aracımda bugün sürüş esnasında aniden arıza lambası yandı beraberinde trc lambasıda yandı araçta lpg var ancak 2 senedir hiçbir sorun yaşamamıştım 2 tane servise sordum direk lpg dendir dediler peki ne anlama geliyor belkide şanzumandır dedim o zaman getir bakalım diyorlar ama başka ilde oldukları için bir defa sildim bir süre durdu sonra tekrar yandı tekrar sildim benzinle bineyim birde dedim konuyla ilgili bilgisi olan varmı acaba Teşekkürler
Muhtemel lpg dendir. Lpg li arabasi olan her kesimin alismasi gereken bir durum. Buyuk lpg bayilerinde ariza tespit programi var. Oncelikle gaz ayariniza baktirin. Ama rolantude degil seyir halinda ltft stft degerlerine gore.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
trc lambası genelde lpg ayarından yanar ama sizin arıza kodu şanzıman ile alakalı.şanzıman yağı değişim yaptınız mı araç kaç binde?
Muhtemel lpg dendir. Lpg li arabasi olan her kesimin alismasi gereken bir durum. Buyuk lpg bayilerinde ariza tespit programi var. Oncelikle gaz ayariniza baktirin. Ama rolantude degil seyir halinda ltft stft degerlerine gore.
Ule arabanın kasası yamulsa lpg den diyecek kıvama geldik

Şanzıman sistemi ile alakalı bir durum herhalde. Geçenlerde otomatik vitesli bir arkadaştada bu arıza kodu çıkmıştı
İmlaya özen gösterelim lütfen.
Araç 25 binde sürüşte fark edilen bir durum yok obd cihazım var sft lft ye baktım problem olacak bir durum yok gibi şimdi birde dediğim gibi benzinle biniyorum tekrar yanmadı netten baktığımda selenoid valf basınç arızası gibi bişey yazıyor anlamadım can sıkıcı
Peki tam olarak sıkıntı neymiş? Bu sabah bizim araçtada arıza ışığı yanmış. Babam ELM ile baktı P1750 diye bir tane arıza okudu dedi
Araçta silkeleme problemi var.Gaza sabit bile basılsa kesik kesik veriyordu.Cihaza bağlandığında çıkan arızalar bunlar.Ateşleme sisteminde bir problem olduğu belli ama diğerlerine anlam veremedim.Servis yolu göründü.

Kalkışlarda ve 2.vitesteki silkeleme problemi için servise gittik bugün.Usta kullandı bir problem olmadığını,motorun güçsüz olduğu için böyle olduğunu ve debriyajda ayağı daha uzun süre tutmak gerektiğini söyledi.Makyajlı kasa test aracına da bindik aynısı o araçtada oldu.Cihazla kontrol ettiklerinde de hiçbir arıza çıkmadı.
Selam Arkadaşlar,
Nedir bu P1750 arıza kodu? Arızayı alan arkadaşlar bir çözüm buldu mu?