Gönderen Konu: AE101 İMİN CAN SIKICI DURUMU  (Okunma sayısı 8430 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 3 kere teşekkür edildi
AE101 İMİN CAN SIKICI DURUMU
« : Ekim 14, 2016, 17:20:44 »
Merhaba arkadaşlar üstatlar , aracımın ani kalkışlarda yani debriyajdan ayağı biraz hızlı çekince alttan tok tok  vuruntu geliyor .. debriyajı bırakıp tekrar denediğimde aynı ses yine geliyor vites değiştirip debriyajdan çekince de aynısını yapıyor. ve araç 2.ve 3. viteslerde gaza yüklenince gösterge titriyor. Ustama konuyu anlattığımda bana akislerin değişmesi gerektiğini söyledi bende sağ sol komple değiştim ancak ses kesilmedi şimdide usta  diyorki akisler yan sanayi olduğu için böyle yapıyor diyor. ( akislerin markası veka ) motor takozlarının birinde hafif boşluk var onun o sesi yapmıcanı savunuyor. bir başka ustada bu olayın şanzumandaki aks giriş yerinin aşınmasından diyor. sizin bu konu hakkında fikirleriniz nedir ?   

Toyota Club Türkiye

AE101 İMİN CAN SIKICI DURUMU
« : Ekim 14, 2016, 17:20:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '97
  • 19 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101 İMİN CAN SIKICI DURUMU
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2016, 17:28:35 »
Üstat ön motor takozu ve şanzıman takozuna aracı lifte kaldırıp farklı bir ustaya baktır. Muhtemelen takozların ömrü bittiğinden takozlar motor ve şanzıman titreşimlerini sönümleyemiyor.
1997 Toyota Corolla 1.6 XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2016, 17:32:55 »
Dediğiniz gibi yarın sabah başka bir ustaya göstereceğim inş.öyledir çünkü pinpirikliyim biraz ses olayından cok rahatsız oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2016, 19:48:12 »
Dediğiniz gibi yarın sabah başka bir ustaya göstereceğim inş.öyledir çünkü pinpirikliyim biraz ses olayından cok rahatsız oluyorum.
Dostum amortisorlerinide muhakkak kontrol ettir patlak amortisorde yapar

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2016, 20:12:41 »
Yan sanayi olunca Ses yapacak diye bir kaide yok. Usta anlaşılan seni masrafa sokacak. Orjinal aksla başa çıkamazsın. Ustayı değiştir. Takozları kontrol ettir.Titreme sadece yürür kaynaklıysa bulunur.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 17, 2016, 08:40:34 »
Akslarınız yeni, ama zannedersem dış aks kafalarını yenilediniz. Eğer sağa veya sola dönüşlerde tak tak tak sesi alıyorsanız akslar bozuktur. Bu sebepten akslardan yana rahat olabiliriz. Zaten yazmışsınız, motor takozlarından birisinde boşluk var diye belirtmişsiniz. İlk olarak usta/tamirci olduğu beyan edilen kişi, ikinci olarak da motor takozları ile ilgili incelemelere başlayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 17, 2016, 08:59:46 »
Kalkışlarda tak diye vuruyor ise bana pek aks gibi gelmedi arkadaşlarında bahsettiği gibi ön ve arka motor takozlarına şanzıman takozuna bakılmalı . AE 101 kasa aracım varken benimde kalkışlarda özellikle şoför tarafına yakın bir yerden kalkışlarda tak diye bir ses geliyordu  2-3 kez ustaya götürdüm bir şey bulamadı . Daha sonrasında aracın baskı balata değişimi için ustalar aracı sökmeye başladı hava filtresi kutusunu çıkardılar o hizada bir yerde bir motor takozu vidaları gevşemiş şekilde sallanıyordu usta çağırdı bak bahsettiğin sesin sebebi işte dedi o günden sonra oses hakikaten kayboldu muhtemelen bir ustacık gevşetti ve sıkmadan bıraktı . Aracın 4 adet motor kulağına da baktırın vidalarını gevşetip tekrar sıktırın arızadan emin olmadan müdahale ettirmeyin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2016, 10:16:30 »
Aslında akslardan olma ihtimali vardı ancak arkadaş zaten aks kafalarını değiştirmiş.
Daha önce benimde 1. 2. ve çok nadir 3. viteste debriyajı bırakırken küt diye ses yapardı, ustam inceledi ve şanzıman takozunun koptuğu anlaşıldı. Ufuk beyden takoz aldım, değiştirirken başka bi takozun daha koptuğu görüldü onu da yakın bir parçacıdan aldım, değiştirdik ve ses büyük oranda kesilmişti ancak tamamen kesilmedi. Geçtiğimiz hafta aks başlarını, dönüşlerdeki tıkırtı sebebiyle değiştirttim, artık tıkırtı ve debriyajı bırakırken gelen küt sesi tamamen kesildi. Artık bu sesi yapan 2 ihtimal olduğunu biliyorum.
1- motor/şanzıman takozları,
2- aks başları.
Amortisörden olduğunu zannetmiyorum zira öyle olsa ses, debriyajdan bağımsız olarak sürekli duyulurdu.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 17, 2016, 15:01:28 »
ustalar ben şimdi aracı başka bir ustaya gösterdim ön motor kulağı hafif plastiği yırtılmış ve ön motor kulağı özelliğini kaybetmiş dedi ama asıl sorunun sok aks ın lastik kısmı değilde şanzumana giren bölümünün boşluğu fazla dedi. Ya aks bozuk yada dişlilerde sıkıntı var dedi şanzıman dişlisi aşınmış olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 17, 2016, 15:35:56 »
Bütün motor ve şanzıman kulakları kontrol edildimi? Akslarda iç/dış kafalar hangileri değişti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 17, 2016, 15:46:03 »
evet edildi , akslarıda komple değiştirdim ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2016, 23:27:27 »
Arkadaşlar bu vuruntu sesi aksları komple degistirdigim halde usta sorunu sol aks kafa içine buldu olması gerekenden fazla boşluk var diyor gerçektende boşluk fazla benim kullandığım komple akslar veka idi acaba uymadimi simdi yalnızca iyi bir iç aks kafası alsam diğer aksin ucuna uyarmi aks kafası ne almalıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2016, 06:32:51 »
Arkadaşlar bu vuruntu sesi aksları komple degistirdigim halde usta sorunu sol aks kafa içine buldu olması gerekenden fazla boşluk var diyor gerçektende boşluk fazla benim kullandığım komple akslar veka idi acaba uymadimi simdi yalnızca iyi bir iç aks kafası alsam diğer aksin ucuna uyarmi aks kafası ne almalıyım
Marka hakkında bilgim yok genelde aks kafaları birbirine uyumlu ustalar uğraşmamak için komple değiştiriyor. Forumda @Ufuk Sönmez var kendisi yardımcı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 28, 2016, 10:08:03 »
aynı durum benim de başıma gelmişti. sol aksın biraz gevşek olduğunu farketti usta. güzelce sıktı ve ses kesildi.
ama akslar dışında motor veya şanzıman takozlarının da aynı sese neden olma ihtimali aklıma yatıyor.
amortisorlerden tok tok diye ses geleceğini pek sanmıyorum. gelse de sürekli gelir, sadece kalkışlarda gelmez herhalde.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 28, 2016, 10:11:46
aksları komple değiştirtmeniz çok iyi olmamış bence. maalesef acemilik zamanlarımda o hatayı ben yaptım ve o gün bu gündür oluşan hafif titreşimi çözemedik. sadece aks başlarını değiştirtseydiniz keşke. aracın üzerinden çıkan orjinal aksları kesinlikle saklayın. ben saklamadım pişman oldum.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 29, 2016, 10:31:31 »
malesef cahilliğimize geldi usta nın ustalığı işte komple değiştirelim dedi uraşmamak için sorun hala devam ediyor vakit bulup baktıramıyorum ama çözdüreceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: AE101
« Yanıtla #15 : Kasım 21, 2016, 15:07:47 »
Merhaba arkadaşlar üstatlar , aracımın ani kalkışlarda yani debriyajdan ayağı biraz hızlı çekince alttan tok tok  vuruntu geliyor .. debriyajı bırakıp tekrar denediğimde aynı ses yine geliyor vites değiştirip debriyajdan çekince de aynısını yapıyor. ve araç 2.ve 3. viteslerde gaza yüklenince gösterge titriyor. Ustama konuyu anlattığımda bana akislerin değişmesi gerektiğini söyledi bende sağ sol komple değiştim ancak ses kesilmedi şimdide usta  diyorki akisler yan sanayi olduğu için böyle yapıyor diyor. ( akislerin markası veka ) motor takozlarının birinde hafif boşluk var onun o sesi yapmıcanı savunuyor. bir başka ustada bu olayın şanzumandaki aks giriş yerinin aşınmasından diyor. sizin bu konu hakkında fikirleriniz nedir ?   
benim Corolla gli den de  da 1 ve 2. viteslerde debriyajdan ayağımı kaldırdığım an bir kez tok bir ses geliyor. çok araştırdık en sonunda şanzımanda akis başlarının girdiği bölümde boşluk olduğu görüldü. öylece kullanıyorum aracı, Resimde işaretleyemedim ama soldaki yedek parça yazan yerin üstündeki dişli yerden geliyormuş