Gönderen Konu: 2012 auris rahatsız edici ses  (Okunma sayısı 2244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
2012 auris rahatsız edici ses
« : Ekim 12, 2016, 18:58:59 »
sol ön kelebeğin ordan iki plastik birbirine sürter gibi ses geliyor. düz yolda otoyolda radyo kapalı iken çok rahat duyuluyor. sol ön çıtayı veya göğüs kısmını tutuyorum elimle fakat ses kesilmiyor. içerisinden geldiğini düşünüyorum. böyle birseyle karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlar varmı?

Toyota Club Türkiye

2012 auris rahatsız edici ses
« : Ekim 12, 2016, 18:58:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 auris rahatsız edici ses
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2016, 13:11:30 »
Aynı sorun bendede var forumlarda var izolasyon olayı ile çözen sorunu yol sesi falan tıkırtılar hepsi giderde meşekkatli bir iş

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2016, 21:10:05 »
Aynı sorun bendede var forumlarda var izolasyon olayı ile çözen sorunu yol sesi falan tıkırtılar hepsi giderde meşekkatli bir iş

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

araç içinde ki ses artıyor ve artık rahatsız edici bir duruma geldi. siz nasıl bir çözüm buludunuz. ve kime yaptırmam gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 66000
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 06, 2016, 12:32:41 »
Umursamayıp sallamayınca kesiliyor. Geçen yıl benim auriste de olmuştu, bi çözüm bulamamıştım. Kendiliğinden kesildi gitti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 06, 2016, 12:37:57 »
Kelebek camı tarafındansa sürerken parçalara elinizle bastırıp sesin kesilip kesilmediğine bakacaksınız. Kesiliyorsa o parçadandır diyerek oraya bez bant ile yalıtacaksınız. Eğer fitildense de bakım sütü veya sprey ile bir güzel temizleyeceksiniz ki fitil gıcırtı yapmasın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2016, 00:10:29 »
sol ön kelebeğin ordan iki plastik birbirine sürter gibi ses geliyor. düz yolda otoyolda radyo kapalı iken çok rahat duyuluyor. sol ön çıtayı veya göğüs kısmını tutuyorum elimle fakat ses kesilmiyor. içerisinden geldiğini düşünüyorum. böyle birseyle karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlar varmı?
Benim basima gelen ve mutlu son ile biten bir olay anlatayim tum takuriscilere hediyem olsun benim aracimdanda en ufak sarsintida cukurda sag ve sol taraftan sanki z rotlar bozukmus gibi ses geliyordu hep torpido sallaniyor diye dusunuyordum birgun lastikleri sokup davlumbazlari kontrol edeyim dedim bazi trim vidalari dusmustu ve ses yapiyordu iki davlumbazida sokup guzelce temizledim ve parcacidan trim vidasi alip geldim davlumbazlari takmadan once ic tarafa bakyimki ne goreyim her iki taraftada nerdeyse dusecek durumda olan sadece bir trim vidasi ile tutturulmus parcalari gordum onlari sokup temizledim daha sonra yerlerine takip trim vidalari ile tutturum akilli vida ile sabitledim ve davlumbazlarida takip sabitledim yemn ederim on taraftaki butun ses gitti acayip mutluyum suan

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2017, 22:24:11 »
ses sadece kelebek camlardan gelmiyor. hatay da çalışıyorum ve hatay belediyesi sağolsun yolları o kadar güzel ki bir çukura düşünce arabanın altı yere değiyor. neyse..
sağ ve sol kapı içinden ses geliyor. bir kaç ustaya gösterdim camın kaldırma kollarından bahsetti yapacak birsey yok buna sese alış dedi!!