Gönderen Konu: klima gıcırtı sesi  (Okunma sayısı 8011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '05
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
klima gıcırtı sesi
« : Ekim 12, 2016, 17:21:08 »
herkese merhabalar aranıza yeni üye oldum  1 ay olmadı toyota servisinde klima temizliği + polen filtresi değişti dün akşam arabada gıcırtı sesi baş gösterdi rahatsız edecek şekilde yarın için randevu aldım servisten ama sanırım sorunum klima ile alakalı buğün sanayide bi arkadaşa gösterdim torpido bölmesini söküp klima kablosunun birini söktü sorun düzeldi bunu ancak serviste yaptırırsın dedi cesaret edemedi sorun büyükmüdür sizce
https://www.youtube.com/watch?v=qM162zFQvyA&feature=share

Toyota Club Türkiye

klima gıcırtı sesi
« : Ekim 12, 2016, 17:21:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: klima gıcırtı sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2016, 20:34:17 »
Klima fanindan olmasi yuksek ihtimal icine yabanci madde gitmis olabilir cer cop gibi klima kapaliykende geliyormu

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2016, 21:09:26 »
evet kapalıykende geliyor şunu farkettim servis polen filtre + klima temizliği yapmadan önce buz gibi üfüren klima şimdi sadece hava üflüyor soğutmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2016, 22:47:42 »
evet kapalıykende geliyor şunu farkettim servis polen filtre + klima temizliği yapmadan önce buz gibi üfüren klima şimdi sadece hava üflüyor soğutmuyor
Klima devreye girmiyordur zannedersem torpidonun arkasinda klima kontrol unitesi onun soketi isinip gevsemistir yuke binince ses yapiyordur

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2016, 11:34:56 »
servise gittim bugün arkadaşlar sonuç klima gazı 120 gram varmış düşük olduğunu söyledi 440 gram şuanda, 320 gram ilave edildi ses içinse birşey bulamadı hakkatten ses kesildi hayırlısı olur inş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2016, 15:09:24 »
Sanki bana ses sıcak soğuk ayarını yapan motorun dişlisinden geliyor gibi geldi. Niye derseniz daha önce sol hb aracım vardı ondada bazen takılan cd sesi gibi vız vız ses çıkardı araştırmıştım motorve dişli aksamı var dişli sıyırma veya yerinden çıkma durumu olduğu zaman bu tür sorunlar çıkartıyor diye biliyorum.Tamirciler söküp uğraşmamak için servise yönlendiriyor sanayide iyi bir elektrikçi işi çözecektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2016, 15:49:47 »
Onur merhaba geçmiş olsun. 1 ay önce baktıklarında gaz kontrolü yapmadılar mı ki bu kadar eksik çıkıyor? 1 ay önce gaz kontrolü yaptılarsa ve gaz normal değerde ise araç neden bir ayda gaz bitiriyor? Benim kafama takıldı nedense.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 13, 2016, 15:52:52 »
evet kendilerine toz kondurmuyorlar 48 tl fiyat çıkardılar bende ses etmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 13, 2016, 17:56:50 »
evet kendilerine toz kondurmuyorlar 48 tl fiyat çıkardılar bende ses etmedim

Hocam basınç kontrolü yaptılar mı?  Gazın bitmesi için bir yerden gaz kaçağı olması lazım. Direk gaz basıp yolladılarsa o gaz yine aynı yerden kaçar  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2016, 18:43:43 »
Hocam basınç kontrolü yaptılar mı?  Gazın bitmesi için bir yerden gaz kaçağı olması lazım. Direk gaz basıp yolladılarsa o gaz yine aynı yerden kaçar  :tamam:
hocam yaptılar hızlandırılmış bir şekilde ama nasıl yaptıysa dediğin gibi şimdi açtım soğutmuyor gene gitgel arabada benzin kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2016, 19:00:52 »
hocam yaptılar hızlandırılmış bir şekilde ama nasıl yaptıysa dediğin gibi şimdi açtım soğutmuyor gene gitgel arabada benzin kalmadı

Geçmiş olsun.  Bu sefer giderseniz gaz ekletme değilde komple vakum yaptırın ve beklesin 30 dakika kaçak varsa vakum düşerse belli olur.  Kaçak yoksada tamamen yeni gaz bassınlar ilave etmesinler.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2016, 19:05:03 »
Geçmiş olsun.  Bu sefer giderseniz gaz ekletme değilde komple vakum yaptırın ve beklesin 30 dakika kaçak varsa vakum düşerse belli olur.  Kaçak yoksada tamamen yeni gaz bassınlar ilave etmesinler.
aslında makinaya bağladı kaçak testi yaptı yarım saat kadar ama nasıl bir test bilmiyorum yarın randevu almadan başlarına çökecem polen filtresi + temizlikten sonra klima kafayı yedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2016, 19:10:44 »
aslında makinaya bağladı kaçak testi yaptı yarım saat kadar ama nasıl bir test bilmiyorum yarın randevu almadan başlarına çökecem polen filtresi + temizlikten sonra klima kafayı yedi
Polen filtresinden birşey olmaz ama bu Toyota köpükten bende yaptırmıştım acaba devrelere falan sıvı teması mı oldu ki?  Gerçi o zaman da gaz bitmez. Ucunda metal bir parça vardı borunun acaba evaporatöre falan sıkışıp ta zorlayarak mı çekti gerçi o kadar uzun bir boru da değil.  İnşallah tez zamanda hiç masrafsız sorununuz hallolur  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2016, 19:16:14 »
Polen filtresinden birşey olmaz ama bu Toyota köpükten bende yaptırmıştım acaba devrelere falan sıvı teması mı oldu ki?  Gerçi o zaman da gaz bitmez. Ucunda metal bir parça vardı borunun acaba evaporatöre falan sıkışıp ta zorlayarak mı çekti gerçi o kadar uzun bir boru da değil.  İnşallah tez zamanda hiç masrafsız sorununuz hallolur  :tamam:
inşallah masrafsız atlatırım masraf çok çıkartırlarsada yazın gelmesini beklerim gelişmeleri yazarım yarın çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2016, 19:29:40 »
inşallah masrafsız atlatırım masraf çok çıkartırlarsada yazın gelmesini beklerim gelişmeleri yazarım yarın çok teşekkürler

Klimaya kışın da gerek var ama  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 13, 2016, 20:35:57 »
Klimaya kışın da gerek var ama  :tamam:
haklısın yarın bir gideyim şikayetvar  + toyota kendi sitesine şikayet ettim çalışan klimamı bozdular sözde servis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 13, 2016, 20:55:22 »
haklısın yarın bir gideyim şikayetvar  + toyota kendi sitesine şikayet ettim çalışan klimamı bozdular sözde servis
Şikayet var için biraz erken olmuş  :tamam: ters tepki yapabilir öncelikle o gittiğiniz servisle görüşün, olmazsa Toyota merkezle oda olmazsa heryere yazabilirsiniz  :D
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 13, 2016, 21:35:57 »
Şikayet var için biraz erken olmuş  :tamam: ters tepki yapabilir öncelikle o gittiğiniz servisle görüşün, olmazsa Toyota merkezle oda olmazsa heryere yazabilirsiniz  :D
neolduysa polen + klima temizliğinden sonra oldu acaba polen filtresinde kronik bir arıza olabilirmi poleni çıkarıp çalıştırayım diyorum ama sabah gaz basılında bikaç dakika denedim iyi soğuttu akşam soğutma olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ekim 13, 2016, 21:47:01 »
neolduysa polen + klima temizliğinden sonra oldu acaba polen filtresinde kronik bir arıza olabilirmi poleni çıkarıp çalıştırayım diyorum ama sabah gaz basılında bikaç dakika denedim iyi soğuttu akşam soğutma olmadı

Polen filtresi incecik birşey zaten olsa olsa içine kaçıp pervaneye dolanır.  Sanmam polen filtresinden kaynaklanacağını  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 13, 2016, 21:53:16 »
Polen filtresi incecik birşey zaten olsa olsa içine kaçıp pervaneye dolanır.  Sanmam polen filtresinden kaynaklanacağını  :tamam:
az önce forumda biyerde okudum yan sanayi polen filtre taktırdığını klimanın soğutmadığını ama filtreyi çıkarınca iyi soğutma yaptığını yazmış sonrasında servisinden orjinal filtre alıp takmış benim taktırdığım orjinal kronik bi sorun olma ihtimali doğdu içime

Mesaj Birleştirildi: Ekim 14, 2016, 07:06:53
sabah ilk işim polen filtresini söküp çalıştırmak oldu eskisi gibi güzel soğuttu sonra yerine taktım çalıştırdım soğutmada sıkıntı yok acaba servis tam oturtamamışmıydı aynı şekilde taktım inşallah başka sorun çıkmaz kafama takılan gazı boşaltmadan üstüne takviye yaptı servis bunun bi zararı olurmu klima motoruna