Gönderen Konu: Volkswagen ve Opel  (Okunma sayısı 1024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 799 kere teşekkür edildi
Volkswagen ve Opel
« : Ekim 10, 2016, 04:42:50 »
Volkswagen ; Donanım Haber, Volkswagen forumlarına bakıyorum da haddinden fazla şikayet konuları var müşteri ilişkileri olsun , satış öncesi ve sonrası olsun , servis kalitesi ve menmuniyeti olsun fazlasıyla şikayetlenen firma ama neden hala insanlar bu markayı öve öve bitiremiyorlar ve fazlasıyla alımları devam ediyor.

Opel ; İse artık eskisi gibi trafiklerde pek fazla görünmüyor. Biliyorsunuz eskiden vectra passat aralarında kapışırlardı fakat şuan insignia passatla kapışabilecek kapasitede değil. Zafira,vectra,astra ve corsa eskiden fazlasıyla tutulurdu ve satışları da çok iyidi fakat şu zamanlar da sadece resmen Astra HB ve Astra Sedan satışı ile ayakta duruyor ne oldu da Opel bu hale geldi ?

Toyota Club Türkiye

Volkswagen ve Opel
« : Ekim 10, 2016, 04:42:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: Volkswagen ve Opel
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2016, 08:10:40 »
Büyük oyuncuları kıyaslamak adına ODD 2016 Eylül'e kadar olan veriler olarak otomobil satışları şu şekilde;

FIAT : 32.000

FORD : 28.000

HYUNDAI : 33.000

OPEL : 35.000

RENAULT : 70.000

SKODA : 19.000

TOYOTA : 28.800

VOLKSWAGEN : 67.000

VW 20K Passat 20k Polo 20k Golf ile işin çoğunu götürüyor bu rakamların içindeki en büyük dengesizliği filo satışları yaratıyor haliyle. Opel yaklaşık 20k Astra satışı varken Corsa 7k Insignia 4k civarında kalmış

Toyota içinde durum benzer 21k Corolla'nın yanında Auris 4k yı zor yakalamış Yaris 2500 adette

Özetle filoda çok ciddi Polo var rakamların ve görüntünün bu şekilde olmasındaki en büyük pay budur bence, he Opel iyi de mi satmıyor Astra da Corsa da fazlasıyla zayıf duruyorlar sınıflarındaki rakiplerine karşı model değişim isimlerinin getirdiği olumsuz tablo da bu durumda pay sahibi sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2016, 12:55:28 »
Opel'in Ege'deki tesis varken çok etkiliydi pazar anlamında.

Sınıf bazında verileri görmek daha iyi yorum yaptırır. Özellikle D segment.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2016, 13:57:07 »
Ben astra G den sonra corolla ya geçtim. Tekrar Astra J hb düşünüyorum. her iki aracımda da teknik anlamda sıkıntı yaşamadım. ikisinin de + ve - yönleri var illaki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2016, 15:37:22 »
Volkswagen ; Donanım Haber, Volkswagen forumlarına bakıyorum da haddinden fazla şikayet konuları var müşteri ilişkileri olsun , satış öncesi ve sonrası olsun , servis kalitesi ve menmuniyeti olsun fazlasıyla şikayetlenen firma ama neden hala insanlar bu markayı öve öve bitiremiyorlar ve fazlasıyla alımları devam ediyor.

Opel ; İse artık eskisi gibi trafiklerde pek fazla görünmüyor. Biliyorsunuz eskiden vectra passat aralarında kapışırlardı fakat şuan insignia passatla kapışabilecek kapasitede değil. Zafira,vectra,astra ve corsa eskiden fazlasıyla tutulurdu ve satışları da çok iyidi fakat şu zamanlar da sadece resmen Astra HB ve Astra Sedan satışı ile ayakta duruyor ne oldu da Opel bu hale geldi ?
İnsignia passat tan 2 gömlek üstün bir araç evet karşılaştırılmaz bile [emoji57]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah