Gönderen Konu: 94 1.6 xli için hangi yag  (Okunma sayısı 2734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
94 1.6 xli için hangi yag
« : Ekim 07, 2016, 19:14:13 »
Arkadaşlar en son castrol 10  40 koymuştum 5700 km olmuş yağ çubuğu yarı seviyede idi az önce baktım. Yanlız stop ettikten 1 saat kadar sonra ölçüm yaptım. Daha önce hangi marka yağ vardı içinde bilmiyorum (ilk aldigimda içindeki yağ temizdi o yuzden değiştirmedik ve markasını bilmiyorum.) İlk aldigimda herhangibir eksiltme yapmıyordu aldigimda içinde bulunan yaglada 4000 km civari yol yapmıştım bi eksilme olmamisti.

Geçen ufak bi kaza geçirdik bagaj kapağı, arka tampon ve sağ arka çamurluk degisti. Bu eksilme bu olaydan sonra olmus gibi geldi bana. Kazada aracın sadece dediğim parçaları zarar gördü.

Castrol marka yağ efsanelerde genel olarak eksiliyor diyenler var öyle midir bilmem ama bu yağı daha once kullanıp da böyle bir durumla karşılaşan olmuş mudur. Bir de stop ettikten sonra 1 saate yakın bekleyip öyle olctum bu sure tüm yağın kartere inmesi için yeterli bir suremidir. Bilen varsa fikir verebilirse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

94 1.6 xli için hangi yag
« : Ekim 07, 2016, 19:14:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 94 1.6 xli için hangi yag
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2016, 20:15:19 »
Öncelikle geçmiş olsun kaza ile yağ eksiltmenin alakası olmaz,motor kısmında yağ kaçağı kontrol edilmeli. Araç satılırken genelde yağ katkısı konuyor oda ilk yağ değişiminden sonra özelliğini yitirip eksiltmeye başlıyor. Yağ eksilmesi için Mobil 10w60 öneriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2016, 11:37:56 »
6 yıl efsanemde 10 40 kullandım.Siz de öyle yapın.Ben lpgli kullanmamıştım.Yağ eksiltme diye bir şey olmaz motor durumu iyiyse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2016, 13:36:51 »
Geçmiş olsun.
Araç yaşı da düşünüldüğünde tüm contalar kontrol edilmeli. Aracın bakım periyodu zaten 5 bin km ve eksilen kısım, çok anormal sayılmaz, özellikle yüksek devirli kullanım, lpg vs düşünülürse. Düzenli kontrol doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2016, 20:15:56 »
Gece boyu kapıda bırakıp sabah baktığımda eksilmenin çok daha az olduğunu gördüm arkaslar ama az da olsa eksilme var. Yüksek devirde kullanmak, lpg ise tek nokta sistem mevcut aracta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2016, 13:26:54 »
Geçiş olsun, Allah yaşatmamışa çevirsin. Yağ ile ilgili sorunuzun cevabı forumda farklı yer tarihlerde mevcut. İsterseniz bakın ve kimlerin neler kullanıp ne sonuçlar almış olduğunu görürsünüz. Yüksek devir yağ esiltme sebebi zaten. Hele ki lpg'de. 5W40 Tam sentetik, 10W40 mobil - eneos. deneyiniz.